بررسی مشخصات 2022 DS 4

۱۹ شهریور ۱۴۰۰ بررسی مشخصات 2022 DS 4

برند خودروسازی DS اتومبیل به تاسیس سال ۲۰۰۹، زیرمجموعه لوکس‌ساز سیتروئن است که در سال ۲۰۱۵ در بازار جهانی به برند انحصاری و مستقل لوکس‌ساز فرانسوی تغییر ماهیت داد. هدف این خودروساز رقابت در بازار خودروهای پریمیوم/لوکس بود اما محصولات تولیدی این شرکت در دوران آغاز به کار، به واقع هم سطح و رده محصولات هم کلاس اروپایی و ژاپنی نبود.

امروز اما شاهد تولید محصولات لوکس و برتری چون DS7 کراس بک هستیم که آغازگر دوره بلوغ نسبی برند DS در زمینه سبک طراحی و ارائه المان‌های روز پریمیوم/لوکس بازار جهانی بود. این خودروساز اخیرا از محصول کاملا جدید DS 4 رونمایی کرده است که سبک طراحی کاملا جدیدی از برند DS ارائه داده است.

مشخصات فنی DS 4 ۲۰۲۲

مشخصات

حجم / میزان / تعداد

محور محرک

جلو

حجم موتور

۱.۶ لیتر

نوع موتور

چهار سیلندر خطی + موتور الکتریکی

تنفس موتور

توربوشارژر

حداکثر قدرت

۱۸۰ + ۴۵ اسب بخار

حداکثر گشتاور

شتاب

حداکثر سرعت

تعداد سیلندر

۴

تعداد سوپاپ

۱۶

انتقال قدرت

۸ سرعت اتوماتیک

مصرف سوخت ترکیبی

استاندارد آلایندگی

یورو ۶

سیستم فرمان

برقی

سیستم تعلیق جلو

مکفرسون استرات

سیستم تعلیق عقب

مولتی لینک

نوع بدنه

هاچ‌بک ساب کامپکت

نوع رینگ

آلیاژ آلومینیومی

نوع شاسی

یکپارچه

ترمز جلو

دیسکی دوجداره هواخنک

ترمز عقب

دیسکی هواخنک

 

مشخصات

ابعاد و اندازه‌ها

طول

۴۴۰۰ میلی‌متر

عرض

۱۸۳۰ میلی‌متر

ارتفاع

۱۴۷۰ میلی‌متر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۷۰۰ میلی‌متر

وزن خالص

۱۴۹۶ کیلوگرم

حجم مخزن سوخت

قطر رینگ

۲۰ اینچ

چرخ جلو و عقب

حجم صندوق عقب

۴۳۰ لیتر

تعداد سرنشین

۵ نفر

 

طراحی DS 4 2022

نمایی از DS 4 2022

زمانی که DS 5 هاچ‌بک و سدان به عنوان اولین محصولات برند DS در کنار DS 3 روانه بازار ایران شد، پذیرش آن که برند DS قرار است با خودروسازان پریمیوم/لاکچری مطرح جهان و مخصوصا اروپا رقابت کند کمی از بازه تصور خارج بود. محصولات این خودروساز آن دوران حتی صلاحیت قرارگیری در دسته خودروهای پریمیوم را نداشت، چه برسد به لاکچری. اما زمانی که مدل کراس بک DS 7 برای واردات به بازار ایران معرفی شد، نه فقط ایرانیان بلکه تمامی مردم جهان شاهد پیشرفت و جهش بسیار بلند برند DS از یک پریمیوم‌ساز آماتور به یک لوکس‌ساز حقیقی بودند که به راستی توانسته بود نام مدل افسانه‌ای DS را دوباره زنده کند و بر سر زبان‌ها بی‌اندازد.

داستان DS 4 مدل ۲۰۲۲ نیز روایتی مشابه است. این خودرو به عنوان جانشین رسمی DS 5 به بازار معرفی شده و قرار است در سه ساختار کلی هاچ‌بک، کراس بک و پرفورمنس لاین (سری عملکرد محور) به تولید برسد.

این زیبا روی فرانسوی طراحی متمایزی را معرفی کرده است که به نوعی معرف زبان طراحی جدید برند DS خواهد بود و انتظار می‌رود به سرعت در محصولات جدیدتر این خودروساز به کار گرفته شود. بدون تردید نمی‌توان طراحی این مدل را پیرو زبان طراحی برند لکسوس دانست اما با نگاهی دقیق به المان‌های بدنه، از چراغ‌های باریک با سیستم روشنایی در روز شکسته، خطوط تیز برجسته و فرو رفته بدنه گرفته تا چراغ‌های باریک عقب و شکست لچکی شیشه‌های عقب در بخش ستون C، به شکل قابل توجهی شبیه به برخی از مدل‌های لکسوس است. اما باید اعتراف کرد این خودرو در نوع خود بسیار منحصر به فرد و متمایز ایفای نقش می‌کند.

توجه DS به جزئیات در نمای خارجی و داخلی در نسخه 7 Cross Back نشان داد که این خودروساز به خوبی به نقش موثر جزئیات ریز طراحی داخلی و خارجی و تاثیر آن بر ارائه حس لوکس و خاص گرایی در خودروها واقف است. به همین دلیل نمای داخلی DS 4 درست همانند نمای خارجی بسیار رادیکال و مملو از خطوط شکسته و نقوش برجسته است.

نمایشگر ۱۰ اینچی مرکزی سیستم مولتی مدیا، نشانگرهای تمام دیجیتال پشت فرمان، فرمان D شکل متمایز مزین به نشان تجاری برند DS با طراحی شبیه به فرمان محصولات پژو، طراحی بسیار مینیمال داشبرد و کنسول میانی، تریم داخلی منحصر به فرد با ترکیب طراحی سه رنگ، روکش چرم آلکانترا و تزئینات آلومینیومی مات، نمای داخلی این هاچ‌بک لوکس را از دیدگاه طراحی با نمای خارجی همسو نشان می‌دهد.

ویژگی‌هایی چون سیستم نمایش اطلاعات حساتی بر شیشه جلو (HUD)، نمایشگر پنج اینچی مجزا بر کنسول میانی به عنوان سیستم کنترلی تمام لمسی ویژگی‌های عملکردی خودرو، قابلیت انتخاب چند تریم رنگی تمام چرمی برای نمای داخلی، سیستم دوربین دید در شب (آپشنال)، سیستم صوتی منحصر به فرد برند فوکال الکترا (Focal Electra) با 14 اسپیکر و شیشه‌های آکوستیک دو جداره جانبی جلو و عقب و برای اولین بار سیستم رانندگی نیمه هوشمند با قابلیت کنترل سرعت و تعیین جایگاه خودرو در بین خطوط، DS 4 را بسیار به رقبای توانمند اروپایی خود نزدیک می‌کند.

مزایا و معایب DS 4 ۲۰۲۲

نمای داخلی DS 4 2022

برند خودروسازی DS چندی پیش اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۲۷ تمامی محصولات خود را به صورت تمام الکتریکی روانه بازار خواهد کرد. در نتیجه این خودروساز سال‌ها است که وداع با پیشرانه‌های درون‌سوز سوخت فسیلی را در برنامه خود دارد. اما DS اخیرا بار دیگر اعلام کرد که این مهم را تا پایان سال ۲۰۲۴ نهایی خواهد کرد. پس جای تعجب نخواهد داشت که DS 4 جدید در قدرتمندترین نسخه ممکن در حقیقت یک مدل هیبرید بنزینی/برقی باشد که با پسوند تجاری E-Tense شناخته می‌شود.

این نسخه ۱.۶ لیتری توربو بنزینی ۱۸۰ اسب بخاری در ترکیب با موتور الکتریکی ۴۵ اسب بخاری قادر به تولید مجموع ۲۲۵ اسب بخار قدرت است. برد مفید تمام الکتریکی بدون آلایندگی این خودرو پلاگین برابر با حدود ۵۰ کیلومتر است. سایر نسخه‌های تولیدی این هاچ‌بک لوکس از نسخه‌های بنزینی ۱.۲ و ۱.۶ لیتری (مشترک با پیشرانه نسخه پلاگین) و نمونه دیزل ۱.۵ لیتری تشکیل می‌شود. تنها گیربکس ارائه شده برای این خودرو در تمامی مدل‌ها و تریم‌ها تنها نمونه هشت سرعت اتوماتیک است.

نتیجه گیری

هدف از تولید DS 4 رقابت مستقیم با برترین‌هایی چون کلاس A هاچ‌بک مرسدس بنز، آئودی A3 هاچ‌بک و سری ۱ بی ام و بوده است. حال تصور کنید که این برند خودروساز نو ظهور با سابقه تولید در حدود یک دهه، با چنین سرعت خیره کننده‌ای به رقابت مستقیم با برترین‌های اروپا آمده است و هم اکنون سهم خود از بازار قاره سبز و بازار بزرگ کشور چین را مطالبه می‌کند.

این مهم در حالی است که این خودروساز پریمیوم/ لاکچری‌ فرانسوی، تنها تا چند سال دیگر به جرگه اصلی‌ترین رقبای مرسدس بنز‌های مفهومی تمام الکتریکی سری EQ و محصولات تمام الکتریکی مفهومی سری ID فولکس واگن خواهد پیوست.

فروش فوری خودرو

نویسنده شهاب انیسی