تاریخچه کیا، خودروساز محبوب آسیایی

۳ شهریور ۱۴۰۱ تاریخچه کیا، خودروساز محبوب آسیایی

کمپانی کیا موتورز (Kia Motors Corporation / Kia Motors)، یکی دیگر از برندهای معروف و محبوب آسیایی است. مرکز اصلی این برند چندملیتی کره‌ای (کره جنوبی) در شهر سئول واقع شده است. کیا نسبت به دیگر غول‌های خودروسازی دنیا، اندکی جوان‌تر است. اما جوان بودن به معنای بی‌کیفیتی و بی‌تجربه بودن این کمپانی دوست‌داشتنی نیست. همانطور که می‌دانید، محصولات این شرکت در سراسر دنیا، طرفداران زیادی دارد.

کیا، یکی از محبوب‌ترین برندهای خودروسازی دنیا محسوب می‌شود و در بازار جهانی، جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد. پس از کمپانی هیوندای (Hyundai Motor Company) برند کیا، بزرگ‌ترین خودروساز کره جنوبی است. این دو کمپانی بزرگ و محبوب، همواره با یک دیگر شریک بوده و در عین صلح و دوستی با یک دیگر رقابت می‌کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که کیا، به معنای «برخواسته از شرق» است که به آسیای شرقی اشاره دارد.

نگاهی به تاریخچه کمپانی کیا

تاریخچه کیا

برند محبوب و آسیایی ما، در دسامبر سال ۱۹۴۴ به عنوان کمپانی تولیدکننده لوله‌های استیل و سازنده قطعات دوچرخه تاسیس شد. اولین دوچرخه داخلی کره‌ای که Samchully نام داشت، در سال ۱۹۵۱، یعنی پس از گذشت کمتر از ۱۰ سال تولید شد. در سال ۱۹۵۲، این کمپانی که در ابتدا با نام Kyungsung Precision شناخته می‌شد، نام خود را به صنایع کیا تغییر داد. این کسب و کار پس از تغییر نام، به تولید موتورسیکلت‌های کوچکی تحت لیسانس کمپانی ژاپنی هوندا (Honda)، کامیون‌هایی تحت لیسانس برند مزدا (Mazda) و تولید خودرو پرداخت. تا پیش از سال ۱۹۷۳، این برند ۷۵ ساله کارخانه مخصوصی برای تولید خودرو نداشت و اولین کارخانه رسمی، در همان سال افتتاح شد. تا سال ۱۹۸۱، این کمپانی مسئول تولید و عرضه مدل کیا بریسا (Kia Brisa) بود. تا پیش از تعطیلی و ادغام کسب و کار توسط دیکتاتور ارتشی، چون دو-هوآن، کمپانی خودروهای سوار ساخت خودش و مدل که تحت لیسانس فیات (Fiat) و پژو (Peugeot) بودند را جمع کرد. پس از اقدام چون دو-هوآن، کیا به ناچار مجبور شد وارد حیطه ساخت کامیون‌های سبک وزن شود. خوشبختانه پس از گذشت ۵ سال، این کمپانی با فورد (Ford) آمریکایی وارد شراکت شد و مجددا به صنعت خودروسازی بازگشت. پیش از این شراکت، توانست تنها ۲۶ دستگاه خودرو تولید کند. تا مدتی، این کمپانی مدل‌هایی بر اساس محصولات برخی کمپانی‌های دیگر تولید می‌کرد که هم برای استفاده داخلی مناسب بود، هم برای صادرات به کشورهای دیگر.

از این محصولات می‌توان به کیا پراید (Kia Pride) که بر اساس مزدا ۱۲۱ طراحی شده بود، و اوِلا (Avella) اشاره کرد. هر دوی این مدل‌ها، در آمریکای شمالی عملکرد مثبتی داشتند. در سال ۱۹۹۲، کیا موتور در آمریکای شمالی احداث شد. این کمپانی توانست در مدت زمان برند خود را در ایالات متحده آمریکا گسترش دهد. در سال 1994، مدل سِفیا (Sephia) در این کشور به خرید و فروش می‌رسید و پس از گذشت چند سال، نوبت فرمانروایی مدل اسپورتیج (Sportage) شد.

درست در سال ۱۹۹۷ که آسیا دچار بحران مالی شده بود، این کمپانی هم تا مرز ورشکستگی پیش رفت، اما پس از گذشت یک سال، به کمک کمپانی هیوندای از این وضعیت نجات یافت. این دو کمپانی قراردادی امضا کردند که بر اساس آن، هیوندای صاحب ۵۱ درصد سهام کیا شد. با این کار، فورد از معامله حذف شد. در حال حاضر، هیوندای صاحب یک سوم کمپانی کیا است. کیا نیز صاحب ۲۲ زیر مجموعه از برند هیوندا است. از سال ۲۰۰۵ تاکنون، تمرکز اصلی این برند کره‌ای  روی بازار پر جنب و جوش اروپا است، پس این یعنی رقیب درخوری برای دیگر غول‌های خودروسازی حاضر در این بازار است. این تمرکز جدی منجر به استخدام یک طراح قهار به نام پیتر شرایر و انتصاب او به عنوان سرگروه تیم طراحی شد. آقای شرایر جلو پنجره‌ای کاملا جدید برای این برند طراحی کرد که با نام «بینی ببر» (Tiger Nose) شناخته می‌شود. در سال ۲۰۰۶، به لطف هیوندای و بازار آمریکا، اوضاع کمپانی به اندازه‌ای مطلوب شد کیا آمریکا، مبلغی معادل یک میلیارد دلار آمریکا در خانه جورجیای خود سرمایه‌گذاری کرد. این کارخانه در سال ۲۰۱۰ و پس از پانزدهمین سالگرد حضور پرافتخار این برند در بازار آمریکای شمالی، تاسیس شد.

۶ سال پیش اتفاقی رخ داد که یک سکوی پرش و پرافتخار برای این کمپانی محسوب می‌شود. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان که به کره جنوبی سفر کرده بود، در این گردش ۵ روزه، سوار بر کیا سول (Kia Soul)، یکی از محبوب‌ترین مدل‌های این برند شد. این محصول از مدل‌های دیگر در بازدیدهای پاپ معروف‌تر شد، چرا که در مراسم خوش‌آمد‌گویی او حضور پررنگی داشت.

۴ سال پیش، یعنی در سال ۲۰۱۶، این برند تبدیل به قابل اعتمادترین خودروساز بازار آمریکا شد و توانست اولین کمپانی غیرلاکچری باشد که در صدر این لیست پرافتخار قرار می‌گیرد.

چهار مدل برتر از برند کیا

کیا استینگر

این مدل متوسط برای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ وارد بازد شد. طراحی آن برگرفته از مدل مفهومی کیا GT (Kia GT) است. رقبای لاکچری آن در همین اندازه، مرسدس بنز کلاس C (Mercedes-Benz C-Class) و بی ام و سری ۳ (BMW 3 Series) هستند.

کیا فورته

کیا فورته Kia Forte

این مدل یک ماشین جمع و جور و اقتصادی از نظر سوخت است. از سال ۲۰۰۹ تا حالا، این مدل بارها به روزرسانی شده و پیشرفت‌های بسیار چشمگیری داشته است.

نیرو EV

کیا نیرو

این مدل الکتریکی جذاب طیفی معادلی برابر ۲۳۹ مایل دارد و برای استفاده روزانه منساب است. این مدل‌ استانداردهای ایمنی زیادی دارد و کاملا قابل اعتماد است.

کیا سورنتو

کیا سورنتو

کیا سورنتو بسیار محبوب و شناخته شده، برای خانواده‌های بزرگ و پرجمعیت یا افرادی که اکثر وقت خود را با دوستان می‌گذرانند بسیار مناسب است. موتور V6 و قابلیت AWD، باعث شده که این مدل بسیار پرطرفدار باشد.

فروش فوری خودرو

لوگوی جدید کیا در آسمان اینچئون کره جنوبی طی مراسمی رونمایی شد. در این مراسم از ۳۰۳ دستگاه آتش‌بازی استفاده شد تا لوگوی این خودروساز کره‌ای در آسمان نقش ببندد و آغاز عصر جدیدی برای کیا را اعلام کند. همچنین این مراسم رکورد استفاده از پهپاد برای آتش‌بازی همزمان را شکست و در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد.

لوگوی جدید کیا

لوگو کیا در اسمان

لوگوی جدید کیا و همین طور شعار تازه‌ای که برای این شرکت طراحی شده، نشان‌دهنده تحول اساسی و برنامه تجاری نوین کیا است. کمپانی کیا با رونمایی از لوگوی جدید، برنامه خود برای تبدیل شدن به بهترین خودروساز جهان در آینده را اعلام کرد.

این لوگو نمادی از هدف تجاری و ارزش‌های جدید کیا است که می‌خواهد از طریق محصولات، خدمات و امکاناتش به مشتریان ارائه دهد. طبق گفته طراحان کیا، لوگوی جدید این شرکت مانند امضای دست‌نویس طراحی شده و به نوعی تعهدی است که شرکت به مشتریانش دارد.

حالت کج و پیوسته طرح، نشانه تعهد کیا به ایجاد لحظاتی آرام‌بخش برای خریداران است و تقارن لوگو، اعتماد به نفس شرکت را نشان می‌دهد. همین طور حالت صعودی لوگوی جدید کیا، تجسم بلندپروازی و دوراندیشی است.

در کل «تقارن»، «ریتم» و «صعود» در لوگوی جدید کیا دیده می‌شود که نشان از تعهد و اعتماد این خودروساز کره‌ای به مشتریانش است.

هو سونگ سانگ، رئیس و مدیرعامل کیا در این باره گفت:

لوگوی جدید کیا نشان‌دهنده تعهد شرکت در جهت تبدیل شدن به نمادی برای تغییر و نوآوری است. صنعت خودرو دوره تحول پرشتابی را تجربه می‌کند و کیا در حال انطباق، هماهنگی و سازگاری با این تغییرات و تحولات است. لوگوی جدید ما نشان می‌دهد همان طور که نیازهای خودرویی مشتریانمان تکامل پیدا می‌کند و برای کارکنانمان چالش‌هایی در این صنعت پرشتاب ایجاد می‌شود، ما نیز تمایل داریم تا الهام‌بخش مشتریان و همین طور مشوق کارکنانمان باشیم.

 

هدف و استراتژی جدید کیا در عصر جدید

کیا علاوه بر لوگوی جدید، از شعار خود نیز رونمایی کرده است: “حرکتی که الهام بخش است“. اطلاعات و جزئیات جدید درباره استراتژی جدید کیا، از جمله هدف و فلسفه برند و همچنین خط تولید محصولات آینده این شرکت، در مراسم نمایشگاه جدید برند کیا که به صورت آنلاین برگزار می‌شود، اعلام خواهد شد. این مراسم در ساعت ۱۵:۳۰ روز ۲۶ دی ماه ۱۳۹۹ (۱۵ ژانویه ۲۰۲۱) برگزار و از طریق کانال رسمی شرکت در یوتیوب پخش می‌شود.

رونمایی از لوگوی جدید بعد از آن انجام شد که کیا استراتژی تجاری بلندمدت خود به نام «پلن اس» (Plan S) را در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد. بر اساس پلن اس، کیا در نظر دارد تا در کنار اهداف دیگری که مشخص کرده، به عنوان یک شرکت پیشرو در بازار جهانی خودرو دست یابد. موضوع اصلی این استراتژی، رواج و گسترش وسایل نقلیه برقی و ارائه خدمات خودرویی متنوعی است که متناسب با نیازها و سلایق افراد و بازارهای محلی طراحی شده است.

نویسنده: پرستو مهدی قلیخان