خودروهای خیابانی با ژنتیک فرمول یک

۶ دی ۱۴۰۱ خودروهای خیابانی با ژنتیک فرمول یک

یک خودرو فرمول یک، همیشه الگویی برای دیگر شرکت‌های خودروساز است تا بتوانند محصولاتی خاص و سوپراسپرت‌هایی با عملکرد فوق‌العاده بالا طراحی کنند که حس رانندگی با یک خودرو فرمول یک را تداعی کند. با این وجود، خودروهای چندانی در دنیا تولید نشده‌اند که بتوانند چنین حسی را ایجاد و منتقل ‌کنند. ضمن اینکه این خودروها وقتی ارزشمندتر می‌شوند که با داشتن جواز تردد در خیابان‌ و جاده‌ها، بتوان به راحتی نیز با آنها در یک خیابان شهری، رانندگی کرد.

نزدیک‌ترین به فرمول یک
بالاترین سطح مسابقات خودرویی در دنیا، فرمولاوان است که تکنولوژی‌های خاصی در خودروهای این مسابقات ابداع و پیاده می‌شود. می‌توان گفت که هیچ خودروی جاده‌ای و حتی مسابقه‌ای، قادر به رقابت با خودروهای این مسابقات نیست. ضمن اینکه هیچ کدام از این خودروها را نیز نمی‌توان به درون خیابان‌ها آورد و به راحتی با آنها رانندگی کرد. چرا که جدا از قوانین مربوط به رانندگی، ساختار فنی آنها چنین اجازه‌ای به ما نمی‌دهد. اما شرکت‌های خودروسازی سعی می‌کنند تا محصولاتی خاص را برای افرادی که علاقه مند به داشتن یک خودرو با نهایت نزدیکی به خودروهای فرمولاوان هستند را آماده کنند. در این میان برخی از این تولیدات، اجازه تردد در خیابان ها را نخواهند داشت و فقط مخصوص راندن در پیست هستند. اما برخی از آنها، نه تنها اجازه تردد در خیابان را کسب می‌کنند بلکه می‌توان بدون هیچ مشکلی با آنها در ترافیک نیز رانندگی کرد.

بی ‌ام‌ و M5 سری E60

بی ام و M5

شاید کمی تعجب‌آور باشد که در لیستی که سوپراسپرت‌ها حضور دارند، یک خودرو سدان شهری نیز حاضر باشد. ام5 سری E60 با پیشرانه ۱۰ سیلندر خورجینی خود، خودرویی کاملا خاص در تاریخ خودروسازی بی ‌ام‌ و محسوب می‌شود. چرا که این شرکت، فقط یکبار سدانی با پیشرانه ۱۰ سیلندر خلق کرد. پیشرانه S85 این خودرو با 5 لیتر حجم و 500 اسب بخار قدرت، این سدان را به یکی از تهاجمی‌ترین خودروهای شهری آن زمان تبدیل کرده بود. البته ناگفته نماند که پیشرانه این خودرو با وجود دریافت چندین جایزه، به خاطر استهلاک بالایش، خیلی زود از طرف بی ‌ام ‌و کنار گذاشته شد.

مک لارن F1

مک لارن

مک‌لارن F1 یکی از اسطوره‌های صنعت خودروسازی به شمار می‌آید که هنوز هم با وجود انبوهی از خودروهای خاص، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. نحوه نشستن راننده در این خودرو، یکی از نکات عجیب و خاص آن است. ضمن اینکه نحوه باز شدن درب‌های آن نیز بسیار منحصر به فرد بود. پیشرانه 6.1 لیتری 12 سیلندر خورجینی با 48 سوپاپ به قدرت 627 اسب بخار، از ساخت های بی ‌ام ‌و است و آن را هنوز هم با شتاب 3.2 ثانیه‌ای، در زمره سریع‌ترین خودروهای دنیا قرار می‌دهد. ضمن اینکه تا سال 2012، با سرعت 388 کیلومتر در ساعت، رکورددار سرعت در خودروهای شهری بود. قابل ذکر است که این خودرو در نتیجه موفقیت های تیم فرمول یک مک‌لارن در دهه هشتاد شمسی خلق شد و در ساخت آن سعی شد تا بیشترین شباهت و نزدیکی را از نظر عملکرد به خودروهای فرمول یک داشته باشد.

فراری لافراری

خودروی فراری لا فراری

نمی‌توان از چنین لیستی سخن گفت و یکی از محصولات فراری در آن نباشد. تیمی که همیشه یکی از ارکان فرمول یک بوده و قهرمانی‌های زیادی را کسب کرده است. لافراری در سال 2013 رونمایی شد و به نوعی، محصول متمایزی از این شرکت برای جشن هفتاد سالگی بود. اعلام شد که فقط 499 دستگاه از آن به شکل کوپه و 210 دستگاه نیز به صورت روباز ساخته خواهد شد. این خودرو نیز یک موتور 12 سیلندر خورجینی دارد که در کنار آن، داشتن سیستم kers باعث شباهت آن به خودروهای فرمول یک شده است. ضمن اینکه شاسی آن نیز کاملا از فیبرکربن است. پیشرانه این خودرو با 6.3 لیتر حجم، قدرتی برابر با 790 اسب بخار دارد که به همراه یک موتور الکتریکی به قدرت 160 اسب بخار، مجموع خروجی این قوای محرکه به 950 اسب بخار می‌رسد. به این ترتیب، شتاب صفر تا صد این خودرو برابر با 2.7 ثانیه و بیشترین سرعت آن نیز بیش از 347 کیلومتر در ساعت است.

مرسدس بنز AMG ONE

مرسدس بزن ای ام جی


مرسدس بنز نیز در کنار فراری یکی از قدیمی‌ترین تیم‌های تاریخ فرمول یک است. این شرکت در ساخت AMG ONE از دانش فرمول یک بهره گرفته است. به نحوی که همان موتور مورد استفاده در خودروهای فرمول را با کمی تغییرات برای این خودرو آماده کرده است. نتیجه این کار، پیشرانه‌ای به شدت قدرتمند و با بازدهی بالا است که با 6 سیلندر و 1.6 لیتر حجم، قدرتی برابر با 566 اسب بخار دارد که در کنار موتورهای الکتریکی نصب شده روی محورهای این خودرو، قدرت مجموع آنها به هزار اسب بخار می‌رسد. این خودرو با موتور الکتریکی خود می‌تواند 24 کیلومتر نیز به صورت کاملا برقی حرکت کند. از این خودرو فقط 275 دستگاه ساخته خواهد شد.

مکلارن سنا

مک لارن سنا

آیرتون سنا، راننده با اخلاق و فقید فرمول یک، به قدری حق به گردن تیم مک‌‍لارن داشت که این شرکت یکی از بهترین ساخته‌های خود را به نام او نامگذاری کرد. این خودرو از یک پیشرانه 8 سیلندر خورجینی به حجم چهار لیتر با دو توربوشارژر استفاده می‌کند که بالاترین قدرت تولیدی آن به 789 اسب بخار می‌رسد. نسخه GTR این خودرو نیز قدرتی برابر با 825 اسب بخار دارد. این خودرو به لطف بدنه‌ای از جنس فیبرکربن، وزن اندکی دارد که با پیشرانه قدرتمندش، می‌تواند به نهایت سرعت 340 کیلومتر در ساعت برسد. از این خودرو فقط 500 دستگاه تولید خواهد شد.

استون مارتین والکری 

استون مارتین والکری

این خودرو در نتیجه همکاری استون مارتین و تیم ردبول ریسینگ که یکی از بهترین تیم‌های چند سال اخیر فرمولاوان است، طراحی شده است. پیشرانه نصب شده روی این خودرو، یک نمونه 12 سیلندر خورجینی تنفس طبیعی است که بیش از 1100 اسب بخار قدرت تولید می‌کند. نکته جالب در خصوص این خودرو، این است که می‌تواند بیشتر از وزن خود، نیروی رو به پایین به لطف آیرودینامیک خوبش، تولید کند.

پورشه کررا GT

پورشه کررا

با اینکه پورشه حضور چندانی در مسابقات فرمول یک نداشته و البته از بهترین تیم‌های مسابقات لمان هست، اما خودرویی دارد که یکی از خاص‌ترین خودروهای سوپراسپرت تاریخ خودروسازی به حساب می‌آید. پورشه کررا GT به قدری خاص طراحی شده بود که هنوز هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. به همین خاطر، پیشرانه این خودرو نیز با 10 سیلندر و به صورت خورجینی، یکی از پیشرانه‌های خاص پورشه محسوب می‌شود. حجم این موتور برابر با 5.7 لیتر و قدرت آن، 612 اسب بخار است که به این خودرو، شتابی برابر با 3.8 ثانیه و ماکزیمم سرعتی در حدود 328 کیلومتر در ساعت می‌دهد. این اعداد و ارقام، برای خودروهای امروز، چندان عجیب نیست اما حس رانندگی با این خودرو است که آن را شبیه به خودروهای فرمول یک می‌کند.

فراری F50


این خودرو به مناسبت 50سالگی فراری طراحی و ساخته شد و در همان زمان توانست عنوان سریع‌ترین خودرو جاده‌ای را به دست آورد. خودرویی که می‎توان آن را اولین خودرو جاده‌ای شبیه به خودروهای فرمولاوان دانست. پیشرانه این خودرو بر اساس موتور F1 فراری در همان سال‌ها طراحی شد و با حجم 4.7 لیتر و با داشتن 12 سیلندر، قدرتی در حدود 513 اسب بخار تولید می‌کرد. از این خودرو فقط 349 دستگاه تولید شده است. شاسی این خودرو از جنس فیبرکربن ساخته شد.

ترامونتانا R

هرچند که اسپانیا، نام معروفی در صنعت خودروسازی نیست اما ترامونتانا به تنهایی، نام این کشور را بر سر زبان‌ها انداخته است. خودرویی که با دیدن آن، ترکیبی از یک هواپیمای جنگنده و خودرو فرمول یک تداعی می‌شود. این خودرو به صورت تک نفره و دو نفره ساخته می‌شود که در مدل دو نفره، هر دو سرنشین مثل هواپیمای جنگنده در پشت هم قرار می‌گیرند. حتی نحوه باز شدن درب ورودی به این خودرو نیز شبیه به هواپیمای جنگی است. پیشرانه این خودرو در وسط آن نصب می‌شود تا تقسیم وزن نیز به بهترین صورت انجام شود. این موتور V12 که ساخت مرسدس بنز است، حجمی برابر با 5.5 لیتر دارد و بیش از 710 اسب بخار قدرت تولید می‌کند. ضمن اینکه نسخه‌های دیگری از این خودرو با قدرت 880 اسبی نیز تولید شده‌اند.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: علیرضا داودی