گران ترین خودروهای چینی

۱ اسفند ۱۴۰۲ گران ترین خودروهای چینی

بسیاری از اجناس چینی دارای کیفیت ساخت بسیار بالایی هستند و اکثر شرکت‌های بزرگ دنیا در این کشور، سایت‌های تولیدی دارند. اما باید قبول کرد که اگر کل صنعت چین را، خصوصا در بحث خودرویی در نظر بگیریم، شاید از نظر امکانات و قیمت تمام‌شده برتر از محصولات غیرچینی هم باشند؛ اما حداقل از نظر کیفیت ساخت، استقامت و استفاده طولانی‌مدت هنوز از محصولات اروپایی و آمریکایی و ژاپنی، عقب‌تر هستند. همین قضیه در کنار مواردی مثل کمک‌های دولتی و دستمزد پایین و… باعث شده است که خودروهای چینی، قیمت کمتری از رقبای خود داشته باشند.

اما باید گفت که در بین ماشین‌های چینی که این روزها وضعیت بسیار بهتری نسبت به چند سال پیش خود دارند، خودروهای گران قیمتی نیز وجود دارد که از بسیاری محصولات نقاط دنیا گران‌تر هستند. قیمت گران ترین خودروهای چینی بالای ۱۰۰ هزار دلار است.

دانگ فنگ واریور M50

دانگ فنگ واریور M50

با ساخت خودرو هاموی به عنوان یک ماشین جنگی آمریکایی، برخی از شرکت‌های خودروسازی نیز به دنبال ساخت خودروهای نظامی و شهری با شکل و شمایل و ابعاد هاموی افتادند. این قضیه بعد از ساخت نمونه هامر H1 به عنوان نسخه شهری‌شده ماشین نظامی هاموی، جدی‌تر شد. یکی از شرکت‌هایی که هامر H1 را سرلوحه ساخت محصول خود قرار داد، شرکت دانگ فنگ بود. دانگ فنگ Warrior M50 با قیمت ۱۰۳،۳۰۰ دلار به عنوان اولین خودرو شهری‌شده از یک اتومبیل نظامی در صنعت چین شناخته می‌شود. این خودرو در دو نسخه پیکاپ و استیشن و دو نوع دو در و چهار در ساخته شده است. دانگ فنگ واریور M50 یک پیشرانه ۴ لیتری توربودیزل با ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۶۰۰ نیوتن.متر گشتاور دارد که به یک گیربکس دستی ۶ سرعته متصل است.

کیانتو K50

کیانتو K50

خودرو Qiantu K50 که یک خودرو اسپرت دونفره است، برترین محصول شرکت Qiantu است. این نام معنی آینده می‌دهد. این خودروساز محصولات گران‌قیمتی دارد و کیانتو K50 نیز با قیمت ۱۲۵ هزار دلاری، پرچم‌دار محصولات این شرکت است. کیانتو K50، یک خودرو برقی است و از دو موتور الکتریکی ۱۸۸ اسبی استفاده می‌کند که در مجموع به قدرت ۳۷۶ اسب بخار و ۵۸۰ نیوتن.متر گشتاور می‌رسد و می‌تواند با شارژ باتری‌هایش به بیشترین برد حرکتی ۳۶۵ کیلومتر برسد. شتاب این خودرو ۴.۶ ثانیه است. نسخه قوی‌تر کیانتو K50 از دو موتور ۲۱۵ اسبی با مجموع گشتاور ۶۸۰ نیوتن.متر استفاده می‌کند.

بی وای دی K9

بی وای دی K9

بی وای دی K9 در رده گران ترین خودروهای ساخت چین و همین‌طور گران‌ترین اتوبوس‌های دنیا قرار می‌گیرد. بی وای دی K9 یک اتوبوس کاملا الکتریکی است که شروع قیمت آن از ۳۹۵ هزار دلار است و تا ۵۹۲ هزار دلار می‌رسد. بااین‌وجود این اتوبوس گران‌قیمت در کشورهایی مثل چین، هند، ژاپن، هنگ‌کنگ، برزیل، دانمارک، هلند، اسپانیا، شیلی، آمریکا؛ کلمبیا و… فروش دارد و آن را به پرفروش‌ترین اتوبوس شرکت BYD تبدیل کرده است. بی وای دی K9 دارای دو موتور الکتریکی ۲۰۰ اسب بخاری در دو چرخ عقبش است که در مجموع ۱۱۰۰ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کنند. برد باتری‌های این اتوبوس در نسخه ۱۰.۵ متری برابر با ۳۱۵ کیلومتر و در مدل ۱۲ متری برابر با ۲۵۳ کیلومتر است.

آرکفاکس ۷

آرکفاکس ۷

آرکفاکس یک خودرو اسپرت برقی است که قیمتی بالای ۶۰۰ هزار دلار دارد و یکی از خودروهای گران چینی و جهان محسوب می‌شود.. قدرت این خودرو در حدود ۶۰۳ اسب بخار است و با داشتن شتاب کمتر از ۳ ثانیه، حداکثر سرعتش به بیش از ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. خودرو Arcfox-7 در سال ۲۰۱۶ رونمایی شده و محصولی از شرکت بایک است.

هونگچی L5

هونگچی L5

هونگچی از زیرمجموعه‌های کمپانی FAW و از جمله خودروسازانی است که محصولات گران قیمتی در سبد محصولاتش دارد. هونگچی L5 یکی از خودروهای خاص این شرکت است که طراحی آن، کلاسیک است و ظاهری شبیه به خودروهای دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی دارد. این خودرو با طولی در حدود ۶ متر، از جمله خودروهای لوکس و بزرگ و خاص بازار چین محسوب می‌شود که با قیمت ۷۶۰ هزار دلار، آن را گران‌تر از محصولات رولزرویس و بنتلی قرار می‌دهد. پیشرانه نسخه جدید هونگچی L5 که امسال رونمایی شده است، یک موتور ۴ لیتری ۸ سیلندر توربوشارژ است که ۳۸۲ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. این خودرو در زیر پوسته به‌ظاهر قدیمی‌اش، تکنولوژی‌های بالایی در تمام زمینه‌ها دارد.

آرکفاکس GT

آرکفاکس GT

آرکفاکس GT از کمپانی ARCFOX و از زیرمجموعه‌های BAIC است و در ساخت خودروهای برقی مهارت دارد. این خودرو سوپراسپرت تمام برقی، از ۴ موتور الکتریکی بهره می‌برد که در هر چرخ قرار دارد. موتورهای برقی این خودرو هر کدام ۶۰۰ اسب بخار قدرت و ۸۰۰ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کنند که البته در حالت مجموع، توان تمام موتورها به ۱۶۰۰ اسب بخار محدود شده است. این خروجی به Arcfox GT شتابی در حدود ۲.۶ ثانیه و بیشترین سرعتی در حدود ۲۵۵ کیلومتر بر ساعت می‌دهد. ضمن اینکه با هر بار شارژ می‌توان در حدود ۴۰۰ کیلومتر را طی کرد. قیمت پنجمین خودرو در فهرست گران ترین خودروهای چینی در حدود یک میلیون دلار است.

NIO EP9

NIO EP9

نیو EP9 که یک خودرو اسپرت برقی است، توسط شرکت NIO و در بخش مسابقات فرمولا الکتریکی این شرکت، طراحی و توسعه پیدا کرده است. قیمت این خودرو در حدود ۱.۴۸ میلیون دلار است و تولید آن نیز به تعداد محدود ۱۶ دستگاه اعلام شده است که ۶ دستگاه آن در سری اول تولید انجام شده و تعداد ۱۰ دستگاه نیز بعد از درخواست خریداران نهایی شده است. نیو EP9 توانایی حرکت با هوش مصنوعی و بدون دخالت راننده را نیز دارد. نهایت سرعت این خودرو برقی در حدود ۳۱۳ کیلومتر در ساعت است. نیو EP9 از ۴ موتور الکتریکی با توان ۳۳۵.۲۵ اسب بخار استفاده می‌کند که در مجموع ۱۳۴۱ اسب بخار قدرت و ۱۴۸۰ نیوتن.متر گشتاور تولیدی آنهاست. دامنه حرکتی این خودرو نیز در حدود ۴۳۰ کیلومتر است و باتری‌های آن قابلیت شارژ کامل را تنها در ۴۵ دقیقه دارند.

هونگچی S9

هونگچی S9

هونگچی S9 با قیمت ۱.۴۹ میلیون دلار یکی دیگر از گران ترین خودروهای چینی و محصول شرکت هونگچی است. برنامه‌های تولید این سوپراسپرت هیبریدی برای تولید ۷۰ دستگاه است. این خودرو در یکی از مراکز شرکت FAW چین در ایتالیا تولید خواهد شد و طراح آن نیز، والتر داسیلوا از شناخته‌شده‌ترین و مشهورترین طراحان دنیاست. موتور این خودرو یک پیشرانه ۸ سیلندر خورجینی ۴ لیتری با دو توربوشارژر است که در مجموع با سیستم هیبریدی در حدود ۱۳۸۱ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. این خودرو، ۳ موتور الکتریکی دارد که در حالت تمام برقی، دامنه حرکتی آن فقط ۴۰ کیلومتر است.

هونگچی L90

هونگچی L90

هونگچی L90 نیز یکی دیگر از خودروهای گران‌قیمت‌ از کمپانی هونگچی است که با قیمت ۱.۵ میلیون دلاری، در رده گران ترین خودروهای چینی قرار می‌گیرد. این خودرو که شباهت زیادی از نظر ظاهری به هونگچی L5 دارد، یک لیموزین فوق لوکس است که نسخه جدید آن به‌تازگی معرفی شده است. در مدل جدید این خودرو دیگر از آن طراحی کلاسیک قدیمی خبری نیست و از طرح مدرن و شبیه به خودروهای فوق لوکسی مثل بنتلی و رولزرویس بهره می‌برد. هونگچی L90 یک موتور تنفس طبیعی ۶ لیتری ۱۲ سیلندر خورجینی دارد که ۴۰۲ اسب بخار قدرت خروجی آن است.

کارلمن کینگ

کارلمن کینگ

کارلمن کینگ در سال ۲۰۱۷ طراحی شده و از سال ۲۰۱۹ نیز روی خط تولید رفته است. کارلمن کینگ به عنوان گران‌ترین شاسی‌بلند تاریخ نیز شناخته می‌شود و از یک موتور ۶.۸ لیتری ۱۰ سیلندر با ۳۹۸ اسب بخار قدرت استفاده می‌کند. این خودرو در نمونه معمولی حدود ۴.۸ تن وزن دارد که در مدل ضدگلوله، سنگین‌تر خواهد شد. کارلمن کینگ نهایت سرعتی ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت دارد و در ایتالیا مونتاژ می‌شود. تاکنون فقط ۹ دستگاه از این خودرو ساخته شده که با قیمت ۲ میلیون دلاری، آن را تبدیل به گران ترین شاسی بلند جهان کرده است.

البته که نسخه فول و با امکانات بیشتر مثل مقاومت در برابر گلوله‌های قوی و موشک، وزن Karlmann King را افزایش می‌دهد و قیمتش را به ۳.۸ میلیون دلار می‌رساند. ظاهر خاص این خودرو که سراسر از خطوط شکسته و فرورفتگی و بیرون‌زدگی است، کارلمن را از این نظر نیز کاملا خاص کرده است. کارلمن کینگ امکاناتی مثل تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی‌های چرمی، تلویزیون، قهوه‌ساز و… دارد.

نتیجه گیری

سرعت پیشرفت خودروسازی چین به‌قدری بالاست که محصولات بسیاری از شرکت‌های این کشور را نمی‌توان با تولیدات یک سال قبل آن‌ها نیز مقایسه کرد. وجود ثروت زیاد، بازار بزرگ داخلی، قیمت تمام‌شده کمتر از نمونه‌های خارجی و قدرت فروش بالای چینی‌ها در تمام دنیا باعث شده است که محصولات خودرویی این کشور با سرعت زیادی در حال رسیدن به بزرگان جهان باشند.

با وجودی که ساخته‌های چینی در اکثر زمینه‌ها و صنایع به داشتن قیمت پایین مشهور هستند، اما خودروهایی نیز وجود دارند که هم کیفیت ساخت بسیار بالایی دارند و هم از تکنولوژی‌های به‌روزی استفاده می‌کنند که باعث می‌شود قیمت آنها نیز حتی از نمونه‌های اروپایی و آمریکایی نیز بیشتر باشد. هرچند که معمولا تولید گران ترین خودروهای چینی بسیار کم و سفارشی انجام می‌شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده : علیرضا داودی