فهرست مطالب
بی شک تجربه کردهایم که در صنایع مختلف پدیدهای پا به عرصه میگذارد و با حضورش یکی از قسمتهای پازل را که تنها خودش توانایی پر کردنش را دارد پر میکند. باز تلاش میشود که نمونهای مانند همان پدیده دوباره به میدان بیاید اما غافل از این که پدیده، پدیده است و اصلا برای این که تکرار نمیشود ناماش را این چنین میگذارند. خودرو رونیز، این سامورایی تکرار نشدنی یکی از همان پدیدهها در صنعت خودرو سازی ژاپن با چهره جهانی است که پدرخوانده شاسی بلندهای دنیا است. کوهنوردی خستگی ناپذیر که با بدنهای مستحکم سالیانی است که پا به عرصه گذاشته و واژه آفرود را به خوبی به همه شناسانده است. این اتومبیل از کمپانی نیسان را نیسان رونیز کامپکت هم مینامند و از سال 1999 به عنوان یک خودرو تمام عیار معرفی شد و در سال 2005 پا به بازار جهانی گذاشت.
طراحی ظاهری خودرو نیسان رونیز
این اتومبیل شناخته شده که از سال 1382 تا 1389 آن هم با تعدادی بسیار کم وارد بازار ایران شد، از زیبایی فوق العاده ای برخوردار بود در گام اول دل هر کسی را که اهل کوه و مسیرهای کوهستانی بود به خود جلب کرد. چهره رونیز بسیار چالاک است. حتما شنیدهاید که میگویند: «از کوزه همان تراود که در اوست». به این معنی که از باربند و بدن عضلانی و قسمت عقب این خودرو معلوم است که به مخاطب خود میگوید: «منتظر چه هستی؟ سوار شو تا برویم». قابلیتهای آفرودی این خودرو قبل از بررسی مشخصات فنی آن به وضوح معلوم است. آلیاژهای به کار رفته در این خودرو، جدا از فلزاتی مانند آهن و آلومینیوم، از پلاستیک مخصوصی استفاده شده است که سپرهای عقب و جلو آن را پوشش داده است که به همان میزان سرسختی شان در جلوگیری از ضربه در برابر ناهمواریهای جدا بسیار منعطف هستند و به این راحتی نمیشکنند. چراغهای مستطیلی شکل قسمت عقب خودرو و صندوق عقب جادار آن با هم ترکیبی کاملا یکدست را برای سفرهای طولانی تشکیل دادهاند. تایرهای رونیز به ظاهر کوچک میآیند و بسیاری با دیدن چرخهای این خودرو باور دارند که رونیز ماشین سرسختی نیست اما باید گفت که طراحی چرخهای این خودرو آفرود به عمد اینگونه شکل گرفته است و به طرز هوشمندانهای باعث میشود که ماشین در زمان گیر افتادن در چالههای موزی کوچک به راحتی خود را بیرون بکشد. باربند فولادی رونیز برای بستن هر وسیلهای مناسب است و علاوه بر کارایی که دارد، زیبایی خاصی به این خودرو بخشیده است. پا رکابیهای آلومینیومی و براق طرف راننده و کنار دست آن نه تنها دورنمای زیبایی به این خودرو میدهد بلکه برای وارد نشدن با کفشهای گلی حکم پاک کنندهای بسیار قوی را بازی میکند. در هر دو طرف نیسان رونیز دو تورفتگی را میبینید که از چرخ جلو شروع شدهاند و تا چرخهای عقب ادامه دارند. شیشههای عقب خودرو رونیز به طور استاندارد با درجهای متناسب با قوانین راهنمایی و رانندگی دودی هستند و این طراحی هوشمندانه باعث شده تا در هنگام سفر بتوان به راحتی از آزار و اذیت نور خورشید به صندلیهای جادار عقب پناه برد و استراحت کرد.
طراحی داخلی خودرو نیسان رونیز
روکشهای چرمی و صندلیهای راحت خودرو ونیز اولین نکتهای است که چشم هر مخاطبی را متوجه خود میکند. فرمان کوچک آن نشان از انعطاف پذیری خودرو دارد و راننده به راحتی در سختترین پیچ و خمهای جاده میتواند به راحتی اتومبیل را هدایت کند. ستون بندیهای جلو خودرو آنقدر هوشمندانه طراحی شده است که تقریبا هیچ نقطه کوری را برای راننده به جا نمی گذارد. سیستم تهویه هوا خودرو رونیز از اولین سیستمهای تهویه مطبوع شاسی بلندها در جهان است که با قدرتی بسیار بالا تمام فضای جادار این خودرو را به دمای متناسب میرساند. یکی از ویژگیهای اصلی نیسان رونیز جادار بودن آن است؛ با هر قد و قامتی چه در صندلیهای جلو خود و چه در عقب خودرو قرار بگیرید برای شما جا به اندازه کافی هست. داشبورد خودرو نیز به فراخور حجم کلی آن از جاداری خاصی برخوردار است. تودوزیهای مخملی که روی دربهای اتومبیل از داخل انجام شده است به زیبایی این ماشین میافزاید. در قسمت عقب خودرو نه تنها جا بریا نشستن تعداد بیش از 3 نفر وجود دارد بلکه برای سوار کردن هر میزان بار دست سرنشینان خودرو باز است. سیستم صوتی نیسان رونیز با چهار باند مجزا امکان پخش صوتی را برای تمام فضای اتومبیل فراهم کرده است. دریچههای تهویه هوایی که در کابین رونیز طراحی شده است شکلی بسیار فانتزی دارد. باید گفت که کابین این خودرو بیش از آن که جذاب باشد، کارآمد است.
مشخصات فنی نیسان رونیز
نیسان رونیز با 160 اسب بخار و یک پیشرانه 2.4 لیتری 16 سوپاپه و دور موتور 5600 دور در دقیقه یکی از قدرتمندترین کراس اوورهای جهان تا به امروز به حساب میآِید. گشتاور این ماشین 208 نیوتون متر است که این میزان قدرت شتاب گیری رونیز را تا حد قابل توجهای حتی در سختترین جادههای کوهستانی بالا میبرد. لازم به ذکر است که گیربکسهای این خودرو نیز به تناسب شدت و قدرت پیشرانه خودرو طراحی شده است و باعث میشود در پستی بلندیهای جاده به راحتی از پس هر سختی بربیاید. شتابی که برای آن در نظر گرفته شده است و به صورت رسمی از طرف شرکت نیسان اعلام شده است بالغ بر 161 کیلومتر در ساعت است که در 15.2 ثانیه میتوان به این سرعت دست پیدا کرد. البته گفتنی است که رونیز کمی در مصرف سوخت پر اشتها است و کمی بیش از اتومبیلهای معمولی نیاز به سوخت گیری دارد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 11.3 لیتر در هر صد کیلومتر است. وزن کلی نیسان رونیز هم به 1770 کیلوگرم میرسد. علیرغم تمام قدرت فنی و مزایای این خودرو، به علت عدم وفور قطعات و مدل های نسبتا پایین بازار خرید و فروش نیسان رونیز از رونق جالبی برخوردار نیست و گزینه های رقیب حتی کراس اوور های چینی از فروش مطلوب تری برخوردارند.
نویسنده: احسان والیان