بررسی مشخصات فنی هایما 8S

۱۱ آبان ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی هایما 8S

سومین گزینه احتمالی ایران خودرو برای بازار ایران، بر اساس آنچه بر خودروبر مشاهده شد، احتمالا کراس‌اوور سایز کوچک شهری هایما 8S است که از قضا در بازار کشور رقیب کم ندارد.

البته 8S یکی از جدیدترین محصولات تولیدی هایما است که با ورود به بازار خودرو ایران، می‌تواند در جایگاه برترین کراس‌اوورهای پیشرفته کشور قرار بگیرد و راه را برای برخی خودروسازان داخلی، نظیر مدیران خودرو، کرمان موتور و بهمن موتور، تنگ کند.

مزایا و معایب

+ طراحی زیبا و به‌روز

+ پیشرانه توانمند

+ امکان عرضه در نسخه هیبرید

– سطح امکانات رفاهی پایین‌تر از برخی رقبا

– تاخیر در عرضه به بازار

مشخصات فنی

8S در سال ۲۰۱۹ از سوی هایما و سوار بر پلتفرم مشترک HMGA (پلتفرم جهانی هایما/مشترک با مینی‌ون 7X) بنا شد. در نتیجه این کراس‌اوور از دیدگاه طراحی و ویژگی‌های رفاهی، رقیب نوینی در بازار کشور به حساب می‌آید.

پیشرانه در نظر گرفته شده برای 8S در قدرتمندترین نسخه ممکن، مدل ۱.۶ لیتری تزریق مستقیم توربو و گیربکس اتوماتیک شش سرعت (مشترک با برترین پیشرانه عرضه شده بر هایما 7X) است. البته صحبت از عرضه گیربکس هفت سرعت دو کلاچ (7DCT) نیز برای این خودرو مطرح شد، اما هنوز در بازار جهانی با این جعبه دنده عرضه نشده است. اگر قرار باشد 8S در بازار داخلی ایران به مصاف رقبایی چون فونیکس تیگو ۸ پرو برود، به این پیشرانه قدرتمند و گیربکس دو کلاچ پیشرفته نیاز خواهد داشت.

هایما اعلام کرده است که به منظور هماهنگی با پیشرفت صنعت خودروسازی جهان، قصد دارد تا S8 را در نسخه هیبرید با پیشرانه ۱.۲ لیتری سه سیلندر توربو ۱۴۰ اسب بخاری و موتور الکتریکی (احتمالا ستاپ مشابه با هایما 6P) نیز به بازار جهانی عرضه کند که بدون تردید نسخه اقتصادی‌تر و کم‌مصرف‌تر به حساب خواهد آمد.

به صورت کلی باید بیان کرد که چینی‌ها در حال ارتقا تکنولوژی تولید و جایگزینی پیشرانه‌ و گیربکس‌های پیشین به کار رفته در محصولات خود هستند. در نتیجه از این پس شاهد حضور خودروهایی در بازار کشور خواهیم بود که با محصولات قدیمی تولید داخل، از دیدگاه توان فنی زمین تا آسمان تفاوت خواهند داشت.

مشخصات کلی

نوع موتور بنزینی تزریق مستقیم
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربو
قدرت ۱۹۵ اسب بخار
گشتاور ۲۹۳ نیوتن.متر
گیربکس ۶ سرعت اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۷.۸ ثانیه
سرعت
مصرف سوخت ۷.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
نوع بدنه کراس اوور سایز کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۵۶۵ میلی‌متر
عرض ۱۸۵۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۶۸۲ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۰۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۵۶۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۵۵۲ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۸ لیتر
قطر رینگ ۱۷ تا ۱۹ اینچ (بر حسب سفارش)

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین جانبی ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرم‌کن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما
سانروف دارد

طراحی 8S

نمای جلویی 8S

نمای جلو 8S از جلوپنجره نگینی (چیزی شبیه به جلوپنجره کهکشانی فونیکس) بهره می‌گیرد که با چراغ‌های روشنایی در روز باریک LED و تریم کرومی احاطه شده است. مجموعه سیستم روشنایی اصلی خودرو در دو گوشه سپر و در شکافی مثلث مانند قرار گرفته‌اند که از دیدگاه طراحی، سیاستی است که اولین بار از سوی خودروسازان جهانی نظیر جیپ چروکی، سیتروئن C4 کاکتوس و نیسان جوک به اجرا درآمد. این سبک طراحی به دلیل محبوبیت جهانی، خیلی زود به خانواده محصولات برندهای خودروساز چینی راه یافت. از این رو باید این نوع طراحی را به سایر خودروسازان چینی نظیر MVM X22 Pro مدیران خودرو و حتی KMC K7 کرمان موتور بسیار نزدیک و شبیه دانست.

با این وجود استفاده مهندسی شده از تریم مشکی رنگ پلاستیکی بر دامن خودرو، مخصوصا بر طاق گلگیرها و همچنین استفاده از خطوط ساده اما تیز در نمای جلو، 8S جلوه اسپرت‌تر نزدیک به خودروهای سواری دارد تا شاسی بلند. نمای جانبی بدنه دو خط بیرون زده نیمه کاره را به نمایش می‌گذارد که جلوه پیچیده‌تری به این زاویه می‌بخشد. البته نباید فراموش کرد که حد فاصل ستون C و D نیز شباهت زیادی به لکسوس RX نسل کنونی دارد که با داشتن رنگ مشکی، ساختار پنجره‌ها را از سقف و بدنه خودرو جدا می‌کند و ظاهری دو رنگ به خودرو می‌بخشد.

نمای انتهایی از مجموعه چراغ های تمام LED پیوسته‌ای تشکیل شده است که در تاریکی شب جلوه جذاب و قابل شناسایی به همراه دارند. شکاف دو گوشه بدنه در بخش انتهایی نیز با پیروی از سبک طراحی بخش جلو خودرو به اجرا درآمده است و همخوانی میان دو بخش ستودنی است. مخصوصا آن که دو سر اگزوز کرومی مختلف الاضلاع خودرو کاملا واقعی و به دو سر اگزوز مجزا خودرو متصل است. خوشبختانه چینی‌ها نیز کم کم از خیر طراحی سر اگزوز مجازی و غیر واقعی گذر کرده و به سراگزوزهای واقعی روی آورده‌اند.

طراحی داخلی

نمای داخلی 8S

هایما تلاش کرده است تا در نمای داخلی 8S، توازن میان مدرنیته و لوکس‌گرایی را حفظ کند. در نتیجه داشبرد خودرو به صورت افقی، تنها با دریچه‌های بزرگ شش ضلعی سیستم تهویه مطبوع با تریم تزئیناتی قرمز‌ رنگ تزئین و تناسب میان تریم کرومی و مشکی پیانویی براق بر روی کنسول میانی و رودری‌ها نیز به خوبی حفظ شده است. غربیلک فرمان خودرو ساختاری سه شاخه با طراحی اسپرت و برش D شکل (D-Cut) و دو کلید غلتکی قرمز رنگ دارد که در ترکیب با نشانگرهای تمام دیجیتال پشت آن، جلوه‌ای ترکیبی از مدرنیته، لوکس‌گرایی و اسپرت‌گرایی ارائه می‌دهد. به کارگیری نمایشگر لمسی سیستم مولتی مدیا در میانه داشبرد و در ساختاری عمودی، جلوه‌ای مانند نمای داخلی خودروهای اروپایی (مخصوصا بی ام و) را یادآور می‌شود. در حالت کلی، نمای داخلی این خودرو ساده، اما بسیار گیرا و زیبا طراحی شده است.

نتیجه گیری

نمای پشتی 8S

8S یک کراس اوور مدرن با ظاهری جسور و اسپرت است که با وجود تاخیر قابل توجه در ورود به بازار تنوع یافته مونتاژی‌های چینی کشور، می‌تواند تحول محسوسی به سبد محصولات قدیمی خودروساز دولتی (گروه خودروسازی ایران خودرو) دهد. اگر قرار باشد 8S در جایگاهی پایین‌تر از رقبای فعلی آن در بازار کشور، نظیر KMC K7 و فونیکس تیگو ۷ پرو عرضه شود، پس بهتر است حداقل از دیدگاه قیمتی در جایگاهی اقتصادی‌تر در اختیار مشتریان قرار بگیرد. با این حال هنوز مشخص نیست که برای خرید ماشین جدید هایما باید چه مقدار هزینه کرد.

تولید انبوه هایما S8

بیژن زاهدی‌ فرد، مدیرعامل ایران‌ خودرو خراسان، درباره تولید انبوده هایما S8 گفت:

  • تولید انبوه این خودرو به صورت CKD از تاریخ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ آغاز شده است.
  • در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ حدود ۵ هزار دستگاه خودرو هایما S8 در کارخانه خراسان تولید می‌شود.
  • تولید هایما X7 نیز از بهمن ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی