خودروهای ژاپنی از زمانی که صنعت خودروسازی رونق گرفته و بنا بر پیشرفته فناوری، هر سال بیش از پیش، تولیدات خودرو به روزتر شده است همپای بزرگترین شرکتهای خودروسازی دست به تولید و طراحی اتومبیلهای پیشرفته زده است. یکی از همین خودروهای ژاپنی، هوندا سیویک است که به محض ورود به بازار جهانی خودرو به سرعت جایگاه خود را پیدا کرده و محبوبیت ویژه در میان مصرف کنندگان به دست آورده است.
این خودرو هاچبک ژاپنی که پر از آپشنهای مختلف است از سال 1972 میلادی روی خط تولید شرکت هوندا قرار گرفت و در سالهای 2012، 2013 و 2016 مدلهای جدیدی از این خودرو به تولید رسید اما هیچ کدام به اندازه هوندا سیویک نتوانستند در ایران شامل شهرت شوند و موفق ظاهر شوند.
اعلام مشخصات نهایی هوندا سیویک ۲۰۲۲ تابستان امسال
فروردین 1400: هوندا سیویک ۲۰۲۲ تابستان امسال راهی بازار خواهد شد و نسل یازدهم این خودرو به زودی به دست خریداران آن خواهد رسید. مشخصات این خودرو ۲۸ آوریل منتشر خواهد شد اما بر اساس تصاویری که به تازگی از آن منتشر شده میتوان حدس زد که این خودرو تغییراتی را نسبت به مدل ۲۰۲۰ تجربه کرده است. از جمله این تغییرات میتوان به دستکاریهای بالای جلو پنجره اشاره کرد.
البته هوندا تصاویری از داخل کابین سیویک ۲۰۲۲ منتشر نکرده اما احتمالا در درون کابین نیز با یک طراحی ساده و مینیمال مواجه خواهیم شد. این احتمال براساس طرحهای اولیه مرتبط با این خودرو مطرح میشود. تابستان امسال هوندا سیویک ۲۰۲۲ را راهی بازار کانادا و دیگر کشورهای آمریکایی و اروپایی خواهد کرد. احتمالا مدتی بعد نیز مدلهای هاچبک، Si و Type R این خودرو تولید و راهی بازار خواهد شد. فعلا تنها اطلاعات مذکور از این خودرو منتشر شده و برای کسب اطلاعات بیشتر و موثقتر باید تا ۲۸ آوریل منتظر ماند.
طراحی ظاهری خودرو هوندا سیویک
خودروی اصیل هوندا سیویک که از خودروهای پرفروش نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان است و توانسته در صف محصولات نظیر خودش موفقیت چشمگیری در فروش و محبوبیت به دست بیاورد و به عنوان یکی از پرفروش ترین خودروهای تاریخ محسوب شود. یکی از قابلیتهای این خودرو، جدا از آپشنها و امکاناتی که دارد، این است که این گنجایش را دارد که به آن آپشنهای مختلف دیگر را نیز اضافه کرد. اگر بخواهیم در مورد ظاهر هوندا سیویک صحبت کنیم باید اول از همه مانند تمام خودروهای ژاپنی دیگر از رو به رو به آن نگاه کنیم و طراحی ظاهری جلو خودرو را ببینیم؛ قسمت جلویی ماشین در نگاه اول چهره خشنی دارد اما بسیاری از مخاطبان به دلیل انحنایی که ورودی هوای این ماشین در قسمت جلوی آن ایجاد کرده این نظر را دارند که اتفاقا چهره خندانی دارد و آن را شبیه به مزدا 3 میدانند. در طراحی سیویک از خطوط و بسیار تند و تیزی استفاده شده است که نشان دهنده قدرت و سرعت این خودرو است و به همین دلیل بسیاری از گروههای سنی جوان از شکل و شمایل اسپرت و بی تعارف این خودرو لذت میبرند. حالا به سراغ طرفین خودرو میرویم؛ چه در سمت راست و چه در سمت چپ این خودرو قرار بگیرید، متوجه دو خط ممتد روی بدنه آن میشوید که از چرخهای جلو شروع شده است در امتداد شیشههای کناری خودرو تا چراغ عقب ماشین رساندهاند و به همین ترتیب، خط دیگری نیز از رب جلو تا سپر عقب ماشین ادامه پیدا کردهاند. هوندا سیویک بینی تیزی دارد که هم زیبایی این خودرو را بیشتر کرده و هم از لحاظ آیرودینامیکی این امکان را به خودرو میدهد که متمرکزتر و با مصرف سوخت کمتری حرکت کند. همه میدانیم که رینگهای خودرو نیز باید مورد پسند باشد و بسیاری از اتومبیل سواران نسبت به این مسئله حساسیت دارند و تا حد زیادی مشکل پسند هستند؛ رینگهای اسپرت و براق و خوش طرح این خودرو آلومینیومی هستند و ابعاد این رینگها به 16 اینچ میرسد که این امکان را به علاقه مندان خودرو میدهد که در صورت تعویض رینگهای اصلی خودرو بتوانند رینگهایی با ابعاد 15 اینچ را هم جایگزین کنند.
نمای بیرونی عقب سیویک در نگاه اول بسیار ساده است و طرحی کلاسیک دارد و بسیار شکیل است. از آن دسته طراحیهایی است که تا چند سال دیگر هم از مد نمیافتد. در مودر چراغ عقبهای این خودرو میتوان گفت که به خاطر طرح مهندسی سازش تنها در مدل 2012 سیویک مورد استفاده قرار نگرفت اما در تمام مدلهای قدیمی و تولید روز این خودرو همین طرح چراغ عقب به کار گرفته شده است. در مدل 2012 هوندا سیویک کمی چراغهای عقب متفاوت هستند. یکی از ویژگیهای که به زیبایی نمای عقبی سیویک اضافه میکند، پوشاننده دیفیوزر است که باعث میشود لوله اگزوز ماشین از عقب دیده نشود و نمای ظاهری عقب خودرو با همان اصالت و یکپارچگی خودش حفظ شود. درست در جایی که معمولا یک ضامن برای باز کردن صندوق عقب خودرو وجود دارد یک دوربین نصب شده است و هوندا سیویک فاقد اهرم دستی برای باز کردن درب صندوق عقب است. گرچه به راحتی میتوان با دکمهای که روی کلید ماشین تعبیه شده صندوق عقب را باز کنید. سری هم به فضای داخلی صندوق عقب این خودرو بزنیم. به محض اینکه صندق عقب سیویک را باز میکنید متوجه گنجایش بالای آن میشوید. صندوق عقب این خودرو تا 440 لیتر گنجایش دارد که در واقع با رقیب خودش یعنی مزدا 3 به یک اندازه جا دارد.
طراحی داخلی هوندا سیویک
اول به سراغ صندلیهای عقب خودرو میرویم. یکی از معایب صندلیهای عقب سیویک این است که اندازهای شبیه به خودروهای دیگر برای نشستن دارد و کمی کمبود جا دارد اما در میان صندلی عقب یک زیر دستی به صورت تاشو با جای دو لیوان تعبیه شده است و جنس پارچهای روکش صندلی این خودرو به شما حس راحتی میدهد که البته این امکان هم در مورد روکش صندلیها وجود دارد که میتوان برای آن روکش چرمی نیز انتخاب کرد. شیشههای عقب خودر برقی هستند و تحت کنترل سر نشین. به صندلی راننده میرویم و به محض پشت فرمان نشستن متوجه طراحی متفاوت این خودرو میشوید؛ فرمان این اتومبیل بسیار خوش دست و کوچک و کارآمد است. اگر به پشت فرمان دقت کنید، دو ردیف دیجیتالی وجود دارد که هر کدام به ترتیب اطلاعاتی مانند دور موتور و ردیف بالا نیز کیلومتر شمار قرار دارد که به صورت دیجیتالی برای راننده به نمایش درمیآید.
امکانات و آپشن های سیویک
در قسمت کنسول وسط هوندا سیویک سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته است که البته به صورت خودکار و هوشمند تنظیم میشود و برای این که بخواهیم فضای داخلی خودرو را آن طور که لازم است مطبوع کنیم نیاز به تنظیم دستی نداریم. سیستم صوتی این خودرو نیز به صورت کامل بارگذاری شده و در زمان پخش، کیفیت بسیار بالایی دارد. البته اگر بخواهید صفحه نمایش داشته باشید باید گفت که در تولید این خودرو برای سیستم صوتی آن صفحه نمایش تعبیه نشده است و خریدار خود باید ین امکان را اضافه کند. کروز کنترل خودرو برای این که در دسترس راننده باشد در طرف راست، روی فرمان قرار گرفته است که به راحتی میتوان با انگشت شست حتی در حین حرکت از آن استفاده کرد. قسمت سمت چپ فرمان هوندا سیویک هم مانند سمت راست آن دکمههایی را در اختیار راننده قرار داده است که سرنشین برای کنترل سیستم صوتی میتواند از آن استفاده کند و همچنین بلوتوث به آن نصب کند. کمی از فرمان به سمت چپ نگاه کنید متوجه دکمه VSA میشوید که تصویر اتومبیلی در حال لغزش روی جاده را نشان میدهدکه در مواقعی که جاده لغزنده است میتوانید آن را روشن کنید. کاری که وی اس ای میکند این است که با توجه به تعداد ترمزهایی که راننده در مسیر انجام میدهد سعی میکند میزان ترمز را بین چرخها تقسیم کند و باعث میشود سیویک تسلط خود را از دست ندهد. دوربین عقب هوندا سیویک هم که قبلا در موردش صحبت کردیم تصویر عقب خودرو را در آینه وسط به نمایش در میآورد. سیویک مجهز به سیستم بدون کلید هم هست که راننده بر اساس Identification و یا همان علائم مخصوص مانند اثر انگشت میتواند اتومبیل را روشن کند. تسلط و راحتی در رانندگی از ویژگیهای اصلی سیویک است.
مشخصات فنی خودرو هوندا سیویک
موتور هوندا سیسویک یک سیلندر 4 سیلندره 16 سوپاپه دارد که 1798 سی سی حجم دارد و میتواند تا 139 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه و 177 نیوتن متر در 4300 دور در دقیقه نیرو تولید کند. با این حجم از انرژی و توانمندی میتوان هوندا سیویک را در صف خودروهایی مانند تویوتا کرولا و مزدا 3 قرار داد. یکی از ویژگیهای فنی خودرو که البته تا حدی مربوط به طراحی ظاهری و داخلی خودرو هم میشود انتخاب قابهای تمام شیشههای این اتومبیل است که با پهنایی که دارد تقریبا هیچ نقطه کوری را برای راننده به جا نمیگذارد. گیربکسهای این خودرو 5 سرعته است و به صورت خودکار عمل میکنند. این نکته را به خاطر داشته باشید که سیویک امکان تعویض دستی را به شما نمیدهد. یکی از تمرکزهای اصلی و اهدافی که هوندا سیویک به عنوان هدف اصلیاش انتخاب کرده پایین بودن مصرف سوخت در هوندا سیویک است؛ به همین خاطر یک نمایشگر افقی نیز به خودرو اضافه شده است که مصرف سوخت خودرو را نشان میدهد. دو نوار فسفری رنگ دیگری در کنار کیلومتر شما قرار دارد که اگر رانندگی شما از نظر مصرف سوخت بهینه باشد به رنگ سبز در میآیند و در غیر این صورت به رنگ آبی در خواهد آمد. یکی دیگر از فناوریهای که در قسمت فنی خودرو به صورت یک آپشن در اختیار راننده قرار گرفته است، در قسمت چپ کنار فرمان، دکمه سبز رنگ قرار دارد که روی آن عبارت (ECON) قرار گرفته است؛ با فشار دادن این دکمه سیویک با پایین آورد حد توان و با کم کردن قدرت سیستم تهویه مطبوع مصرف سوخت خودرو را کاهش دهد. نگران ضعیف شدن نیروی خودرو بعد از روشن کردن این دکمه نباشید؛ چرا که این فناوری جدید کاملا مهندسی ساز و استاندارد است. شتاب تا 100 کیلومتر در ساعت هوندا سیویک 10.4 ثانیه است. هوندا سیویک به عنوان یک خودرو شهری هم سرعت فوق العادهای دارد و از لحاظ کیفیت و فناوری از بسیاری از هم ردیفان خود سرآمد است.
نویسنده: احسان والیان- زهرا ملکی