وانت پادرا یک پیکاپ سایز متوسط شهری است که در قالب خودروی تجاری ویژه حمل بار درون و بین شهری میتواند مورد استفاده واقع شود. گرچه قرار بود این خودرو جایگزین نیسان آبی یا همان نیسان زامیاد ۲۴ شود، اما با توجه به رویه سنتی رایج در ذهنیت اکثر مشتریان ایرانی و اینکه نیسان آبی زد ۲۴ به عنوان محصولی قدیمی و معتمد مشتریان به حساب میآید، وانت پادرا نتوانسته به اصطلاح جا پای بزرگان نهاده و این حریف قدیمی و قدر را از میدان به در کند.
وانت پادرا حاصل همکاری سایپا و یک شرکت چینی نسبتا گمنام است. در واقع این دو شرکت ایرانی و چینی یک محصول قدیمی ژاپنی به نام نیسان جونیور را با وانت چینی فودی لیون ترکیب کرده و نتیجه حاصل را تحت عنوان وانت پادرا به لیست تولیدات شرکت سایپا اضافه کردهاند. وانت پادرا از سال ۱۳۹۶ به عنوان یک پیکاپ جدید به مشتریان داخلی عرضه شده اما گویا این محصول از لحاظ فنی تفاوت چندانی با نیسان جونیور یا همان نیسان زامیاد زد ۲۴ ندارد. به هر حال در این مقاله سعی شده تا مهمترین ویژگیهای وانت پادرا از قبیل طراحی ظاهری، کابین، مشخصات فنی، امکانات وضعیت فروش و غیره مورد بررسی قرار گیرد.
طراحی ظاهری وانت پادرا
هنگامی که از روبرو به وانت پادرا نگاه میکنید، یک جفت چراغ نسبتا درشت را در دو سمت جلوپنجرهای با نوارهای کرومی و سپر با طراحی ساده به همراه دریچههای متعدد هواکش باریک روی آن را مشاهده خواهید کرد که نمایی مطابق با طراحیهای ده سال پیش محصولات چینی که سعی در هویتسازی برای خود داشتند، اما هرچه تلاش میکردند بیشتر از هویت خود دور میشدند را ارائه میدهد. با این حال باید گفت که نمای روبرو وانت پادرا هرچه که باشد، نسبت به جونیور با قدمت چهل – پنجاه ساله از نیسان بسیار بهروزتر و قابل قبولتر به نظر میرسد.
با این همه مشتریان ایرانی حالا دیگر به نمای ظاهری نیسان جونیور بسیار عادت کرده و هر چیزی را نمیتوانند به عنوان جانشین آن قبول کنند؛ حتی رنگ بدنه خودرو نیز تحت یک عهدنامه نانوشته حتماً باید به صورت آبی باشد تا مشتریان ایرانی نسبت به خرید نیسان جونیور از خود تردید نشان ندهند. طرح نمای بیرونی اتاق نیز در قسمت پنجرهها، درها و قاب آینههای جانبی با تغییرات مثبتی روبرو بوده و شمایلی متفاوت از نیسان آبی را به نمایش میگذارد.
تا اینجای کار تغییرات صورت پذیرفته روی بدنه موجب به روزتر به نظر رسیدن نمای ظاهری پادرا نسبت به نیسان آبی شده است اما وقتی به قسمت بار و بخش عقب خودرو مینگرید متوجه خواهید شد که تغییرات صورت پذیرفته روی پادرا به این بخشها سرایت نکرده و مجبورید به همان نمای قدیمی مرتبط با نیسان جونیور در اینجا نیز بسنده کنید. طرح چراغ قدیمی با حالت مستطیل شکل که در ستون انتهایی بخش بار جای گرفته و درب قسمت بار که همان فرم گذشته را تکرار میکند، چیز جدیدی را به نمایش نمیگذارند.
در مجموع باید عنوان داشت که گرچه نمای ظاهری وانت پادرا نسبت به نیسان زامیاد ۲۴ کاملا به روزتر و زیباتر به نظر میرسد اما هر بهروزرسانی نمیتواند تضمینی برای فروش بهتر یک محصول باشد؛ چرا که مشتریان ایرانی سالهاست به ظاهر قدیمی نیسان جونیور عادت کرده و بعید به نظر میرسد این عزیزان در حال حاضر قصد رها کردن نیسان آبی و مهاجرت به سوی وانت پادرا به صورت کلی را داشته باشند.
طراحی داخلی وانت پادرا
طراحی کابین وانت پادرا نسبت به نیسان جونیور کاملا متحول شده و به طور کامل از فودی لیون به عاریت گرفته شده که در مجموع تغییرات بسیار مثبت و مشتریپسندی را برای آن به دنبال داشته است. اگرچه طراحی داشبورد و سایر المانها در اینجا نیز بسیار قدیمی و نه چندان مهیج به نظر میرسد اما باید گفت که نسبت به نیسان آبی این تغییرات صورت گرفته موجب رضایت بیشتر مشتریان خواهد شد؛ به ویژه طراحی مناسب صندلیها و فضای جادارتر کابین راحتی بیشتری را برای سرنشینان به دنبال خواهند داشت؛ امری که در نیسان جونیور چندان پدیدار نبود.
طرح غربیلک فرمان، صفحه کیلومتر شمار و تودریها نیز به نوبه خود تحولات مثبتی را نسبت به نیسان آبی تجربه کرده و نمای جذابتری را مقابل دیدگان راننده به معرض دید قرار دادهاند. جنس متریال به خدمت گرفته شده در ساخت ادوات کابین طبق انتظار چندان مرغوب نبوده اما برای این سبک وانتهای تجاری اقتصادی قابل قبول ارزیابی میشود. ظرفیت کابین نیز فضای مناسبی برای راننده و سرنشین پدید آورده و نسبت به نیسان جونیور تا حدودی جادارتر طراحی شده است. به طور کل باید گفت که تحولات کابین وانت پادرا نسبت بهروزرسانیهای نمای بیرونی بیشتر مورد توجه وانت سواران قرار گرفته و رضایت بیشتری نسبت به نیسان جونیور را برای کاربران این خودرو به دنبال داشته است.
آپشن ها و امکانات نیسان پادرا
از جمله تجهیزات رفاهی ایمنی این وانت تجاری اقتصادی سایپا میتوان به موارد زیر اشاره کرد: ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، بوستر خلا و مدار هیدرولیک، ترمزهای جلو دیسکی، فرمان هیدرولیک، تهویه مطبوع با کولر، شیشه بالابرهای برقی و تنظیم برقی آینههای جانبی اشاره کرد.
مشخصات فنی وانت پادرا
وانت جدید سایپا از همان پیشرانه نیسان زامیاد ۲۴ استفاده میکند. این پیشرانه چهار سیلندر خطی از نوع انژکتوری بنزینی بوده و ۲۳۸۹ سی سی حجم دارد. حداکثر قدرت حاصل از موتور وانت پادرا برابر با ۹۵ اسب بخار در ۴۵۰۰ دور در دقیقه بوده و بیشینه گشتاور آن به ۱۷۵ نیوتن متر در ۲۵۰۰ RPM میرسد. این میزان نیرو توسط یک گیربکس شش سرعته دستی به سوی چرخهای عقب ارسال میشود.
این وانت باربر معادل ۱۶۸۵ کیلوگرم وزن داشته و قادر به حمل بار در حدود دو تن خواهد بود. همچنین میزان مصرف سوخت این وانت به صورت رسمی توسط سایپا اعلام نشده اما به نظر میرسد به صورت ترکیبی چیزی در حدود ۱۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر توسط این وانت بار سوزانده شود.
مزایا و معایب وانت پادرا
در بحث نقاط قوت وانت پادرا میتوان به طراحی داخلی زیباتر، کابین جادارتر، توانایی بالای حمل بار، طراحی ظاهری به روزتر خدمات پس از فروش گسترده و لوازم یدکی نسبتا ارزان با توجه به یکسان بودن بخشهای فنی آن با نیسان زامیاد اشاره کرد. از سوی دیگر مصرف سوخت بالا و بازار خرید و فروش ضعیفتر از نیسان جونیور را میتوان به عنوان نقاط ضعف این محصول در نظر گرفت.
بازار عرضه و تقاضای وانت پادرا در ایران
همانطور که در متن اشاره شد، وانت پادرا هنوز نتوانسته جای پای خود را به عنوان جانشین نیسان جونیور در بازار ایران محکم سازد؛ چرا که جونیور به عنوان یکی از خودروهای تجاری و یکی از پایههای اساسی صنعت حمل و نقل درون شهری ایران بسیار مورد توجه مشتریان ایرانی قرار گرفته و همچنان نیز به عنوان یک محصول کلاسیک توجه اکثر وانت داران کشور را به سوی خود جلب میکند. به نظر میرسد نوعی دیدگاه سنتی مثبت نسبت به نیسان جونیور یا همان نیسان آبی در کشور پدید آمده که به این زودیها قابل تغییر نیست. با این حال نیسان پادرا اگر با تبلیغات مناسب و عرضه مداوم همراه باشد میتواند رفته رفته خود را در بازار به مشتریان بقبولاند؛ هر چند این فرآیند امری بسیار دشوار بوده و نیاز به گذر زمان خواهد داشت.
نویسنده: حسین باباپور
اگر سایپا فکر اقتصادی داشت بجای نیسان باری پادرا پیکاپ دوکابین پادرا با موتور دیزل وارد بازار میکرد تا برای خریدش سرو دست بشکنن نه نیسان باری با ظاهر مدرن که بی تردید به خاطر هزینه نگهداری بالاتر به هیچ وجه استقبال نخواهد شد با آرزوی کمی تفکر
فعلا فروش پادرا با عدم استقبال مواجه شده
ومثل وانت شوکا که قرار بود بجای وانت نیسان بیاد
پادرا هم با عدم استقبال مواجه شده
دلیلش هم مصرف ۱۴ لیتر بنزین با چراغ و سپر و لوازم
بسیارگران قیمت!
وانت پادرا همون وانت شوکا هست که قرار بود ۱۰ سال پیش جایگزین نیسان بشه
ولی
چون نیسان ماشین کاره و بدنش باید آهنی باشه و ارزون باشه
این پادرا شوکا و این پلاستیک بازیا به درد
کار نیسان با ۳تن بار نمیخوره!
پادرا همون شوکا هست که قرار بود جایگزین نیسان وانت بشه
ولی نشد
این پادرا هم همونه، متوقف میشه
وانت پادرا هم مثل وانت شوکا متوقف میشه قبلاً هم سایپا متوقف کرده
یکم فکر کنید
کار نیسان ۳الی ۴ تن بار هست اونوقت این پلاستیک وانت چی؟ برای دکور نمایشگاه خوبه!
مثل وانت شوکا که قرار بود بجای نیسان باشه ولی متوقف شد
وانت پادرا هم متوقف میشه، کار نیسان پلاستیکی نیست که با یه سپر پلاستیکی و صندلی و چراغ،
کار نیسان ۳ تن بار هست این پلاستیک پادرا برا نمایشگاه خوبه، خخخخ
فعلا کسی پادرا نمیخره چون بازار ندارن مثل وانت شوکا و وانت پادرا قبلی
درنتیجه نیسان آبی همچنان تقاضا داره
ولی پادرا مثل وانت شوکا بدون مشتری هست.
پلاستیک کردن اتاق و سپر نیسان خیلی خنده دار هست
برای کار مناسب نیس ولی برای نمایشگاه دلال اتومبیل عالیه
خوب مردم ساده رو گول میزنم
آخرش هم مثل وانت شوکا و پادرا متوقف میشه……
پادرا پلاستیکی برای نمایشگاه…
من واقعا راضیم ۵ تن بار زدم بازم نفس داره تو جاده ۲۴۰ باهاش رفتم قیمتشم واقعا آرزونه حداقل ۳۵۰ میلیون ریال ارزشش
برادران عزیزماایرانی ها عادت به هرچیزی بکنیم سخت ازش جدامیشیم ۴۰سال طول میکشه تا معایب یه چیزی را بفهمیم خداوکیلی یک نگاه پادرا به تمام نیسان های آبی میرزه
ادای خودرو سازها رو در میارن . تنوع محصول هم که ندارن باید تک کابین و دو کابین و بنزینی و دیزل و تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل همزمان عرضه بشه تا به مشتری حق انتخاب بدن
سلام
مشکل در قسمت نمای عقب خودرو است. حتی اگر نمای عقب خودرو یک ورق صاف و ساده بود و باعث تفاوت با نیسان آبی می شد شاید می توانستیم حداقل به متفاوت بودن ظاهر این محصول امیدوار باشیم.
این محصول موفق نخواهد بود. امیدوارم شرکت سازنده با توقف تولید نیسان آبی، مشتریان زحمت کش نیسان آبی را مجبور به خرید این محصول جایگزین نکند و برای حق انتخاب مشتریان بین این دو محصول احترام قائل شود و اجازه دهد که مردم بین پادرا پلاس و نیسان آبی، خودشان انتخاب کنند نه اینکه فقط با یک گزینه ی تحمیلی مواجه گردند.
ماشینی که قراره ۳ تن بار ببره مثل نیسان باید بدنه محکم و مقاوم در برابر مصالح ساختمانی و حمل نقل بار داشته باشه
وانت پادرا بشدت ضعیف تر از نیسان هست
با سلام با ۱۴ لیتر مصرف بنزین اصلا ارزش خریدن نداره ، حداقل با موتور دیزل تولید بشه ممکنه فروش خوبی داشته باشه
خیلی از نیسان زامیاد بهتره هم رانندگیش راحته هم بار بیشتر میبره هم قشنگ تره متاسفانه مردم فکر میکنن بار رو قراره روی سپر یا داشبورد ماشین بزارن ک آهنی باشه اونم تازه زامیاد خیلی هم اهنی ومحکم نیست خودم دیدم با زانتیا ک پلاستیکی است بدنه اش تصادف کرد ومتلاشی شد .شوکا وپادرا خیلی بهتر از زامیادن کاش تولید میکردن تا قیمتش بیاد پایین الان قیمت یه زامیاد صفر تکسوز ۳۲۰ است اما مردم قیمت زامیاد ۹۰ رو گداشتن ۲۳۰ درصورتی ماشینی که یازده سال کار کرده قیمت صفرش ۳۲۰ است پس باید۱۴۰ باشه دوگانه اش هم حدود ۱۶۰ و دیزلش هم حدود ۲۰۰ البته سالم و بدون رنگش .
پادرا پلاس واقعا عالیه ۱ سال دارم ازش استفاده میکنم ارتفاع بالاتر طول بیشتر راحتی در رانندگی نمای جلو عالی خیلی خوبه داخل کابین بیصدا نرم کولر و بخاریش خیلی خوبه قدرتشم هم همون نیسان خودمونه در ضمن من بدترین کار رو انجام میدم باهاش کار حمل آهن ۶ متری تا وزن ۴ تن البته اینم بگم شاسی دوبل کردم فنر ایسوزو اضافه کردم