بررسی مشخصات فنی DS 7 کراس ‌بک ۲۰۱۸

۲۶ آبان ۱۴۰۰ بررسی مشخصات فنی DS 7 کراس ‌بک ۲۰۱۸

داستان از سرگیری دوباره نام DS در صنعت خودروسازی فرانسه به عدم حضور برندی لوکس و درخور رقابت با لوکس‌سازان اروپایی چون بی ام و، مرسدس بنز و آئودی برمی‌گردد. در نتیجه شرکت سیتروئن که زمانی مدل مشهور DS را در میانه دهه‌ ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ میلادی به تولید رساند، این نام را به یک برند لوکس‌ساز زیرمجموعه بدل کرد.

دی اس اتوموبیل (DS Automobile) شاید بهترین نامی بود که گروه خودروسازی پژو/سیتروئن (PSA) می‌توانست برای برند انحصاری لوکس‌ساز خود برگزیند. نامی برگرفته از مدلی بسیار معتبر و انقلابی که در دنیای مدرنیته امروزی نیز با همان رویه قدیمی به کار خود در سگمنت خودروهای لوکس ادامه دهد.DS 7 کراس‌بک، تجلی واقعی نام برند لاکچری DS در قالب یک کراس اوور کوچک شهری لوکس است.

مزایا و معایب

+ طراحی رادیکال و زیبا

+ ظاهر کاملا انحصاری و جدا از سیاست‌های PSA

+ توجه بسیار ویژه به جزئیات

+ آپشن‌های رفاهی و ایمنی بسیار خاص

+ منحصر به فرد و بی‌همتا در بازار ایران

– استفاده از پیشرانه ضعیف و نامناسب

– قیمت بسیار بالا در زمان عرضه

– تیراژ واردات بسیار محدود

– برندی نوپا و جا نیافتاده

– ساختار متحرک جلو (FWD)

مشخصات فنی

نمایی از بخش جلویی DS 7 کراس ‌بک ۲۰۱۸

برند انحصاری DS Automobiles در سال ۲۰۱۰ و تحت عنوان برند زیرمجموعه PSA در کلاس پریمیوم (یک سروگردن پایین‌تر از لوکس) به بازار معرفی شد اما در سال ۲۰۱۵، این برند به یک نام انحصاری و در سایه PSA و سپس گروه خودروسازی استلانتیس (پژو-سیتروئن/فیات-کرایسلر) بدل شد.

بزرگ‌ترین مشکل DS 7 را شاید بتوان تاخیر آن در ورود به بازار جهانی دانست. این محصول و در کل برند لوکس DS، زمانی پا به عرصه رقابت گذاشت که جهان در راستای هیبرید و برقی شدن حرکت می‌کند. به همین دلیل جای چندانی برای برند نوپا DS نمی‌ماند که رویاپردازی‌های عملکرد محور خود را بر محصولات لوکس پیاده کند. البته نباید فراموش کنیم که گروه خودروسازی PSA در سه دهه گذشته، کلا اهل تجملات و رفتار عملکرد محور نبوده و نیست.

این موضوع برای DS 7 کراس‌بک به این معنا است که این کراس‌اوور سایز کوچک لوکس شهری، در بخش نیرو محرکه و قوای فنی، با تنظیماتی خجالت‌آور به بازار عرضه شد. در مجموع سه نوع ستاپ بنزینی، دیزلی و هیبرید برای DS 7 کراس‌بک ارائه شد که قدرتمندترین مدل در نمونه بنزینی، به پیشرانه چهار سیلندر ۱.۶ لیتری توربو گروه خودروسازی PSA مجهز بود.

این نسخه دقیقا همان مدل پیشرانه است که از سوی شرکت آرین موتور تابان (نماینده DS در ایران) برای بازار کشور انتخاب شد، اما مشکل اصلی این پیشرانه ضعف فنی و اشتراک آن با نمونه به کار رفته در پژو ۲۰۰۸ ایران خودرو و سیتروئن C3 سایپا بود.

برای خودرویی از این کلاس و در این بازه قیمتی خیره‌کننده، ۱۶۳ اسب بخار به هیچ عنوان رضایت بخش نبود، اما باید اعتراف کرد که آرین موتور تابان عملا چاره دیگری نداشت و در حقیقت قدرتمندترین نسخه ممکن DS 7 کراس‌بک را برای بازار ایران انتخاب کرده بود.

یک تمایز اساسی میان DS 7 و دو خودرو مونتاژ داخلی وجود دارد که آن هم استفاده DS از گیربکس شش سرعت اتوماتیک از نوع دو کلاچ (6DCT) برای DS 7 (بجای شش سرعت اتوماتیک معمولی در ۲۰۰۸ و C3) است که از دیدگاه انتقال نیرو، عملکری به مراتب بهتر دارد، اما همچنان انتقال نیرو به محور جلو در DS 7 به جای انتقال آن به هر چهار چرخ (4WD / دو دیفرانسیل)، یک نقطه ضعف دیگر برای این خودرو به حساب می‌آید. با همه این نقطه ضعف‌ها، شاید تنها مزیت این کراس‌اوور لوکس کوچک، میزان مصرف سوخت آن باشد.

مشخصات کلی

نوع موتور

۴ سیلندر خطی بنزینی
حجم موتور

۱.۶ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۴/۱۶
تنفس موتور

توربوشارژر

حداکثر قدرت

۱۶۳ اسب بخار
حداکثر گشتاور

۲۴۰ نیوتن.متر

جعبه دنده

۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچ (6DCT)
محور محرک

دیفرانسیل جلو

شتاب

۹.۵ ثانیه
حداکثر سرعت

۲۱۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

۶.۲ لیتر در هر صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی

یورو ۶

سیستم فرمان

برقی
نوع بدنه

کراس اوور سایز کوچک شهری

نوع رینگ

آلیاژی

نوع شاسی

بدنه یکپارچه/مونوکوک

ترمز جلو

دیسکی دو جداره
ترمز عقب

دیسکی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۵۹۰ میلی‌متر

عرض

۱۸۹۵ میلی‌متر
ارتفاع

۱۶۳۵ میلی‌متر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۷۳۰ میلی‌متر
وزن خالص

۱۴۲۵ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
حجم فضای صندوق

۵۵۵ لیتر

قطر رینگ ۱۹ اینچ
چرخ جلو و عقب ۵۰/۲۳۵

طراحی

نمایی از کابین DS 7 کراس ‌بک ۲۰۱۸

هرچه در رفتار فنی و انتخاب ستاپ نهایی این کراس‌اوور لوکس نارضایتی وجود دارد، در عوض از دیدگاه سبک طراحی، نوآوری و توجه به جزئیات، برند DS هیچ کم و کاستی باقی نمی‌گذارد. این خودرو شاید ششمین محصول انحصاری برند DS بود که روانه بازار شد، اما بدون شک انقلابی‌ترین نمونه نیز به حساب می‌آمد.

DS 7 کراس‌بک بر پلتفرم EMP2 شرکت PSA بنا شده است و از این بابت در زیر پوسته خود چیز خاصی برای عرضه ندارد، اما گرافیک سه بعدی و بسیار زیبا چراغ‌های تمام LED عقب، گرافیک سه بعدی و پویا چراغ‌های جلو با سه قطعه برش خورده همانند الماس که هنگام روشن و خاموش شدن خودرو در جای خود می‌چرخند، استفاده کاملا منطقی و محتاطانه از تریم های تزئیناتی کرومی و از همه مهم‌تر، به کارگیری زبان طراحی منحصر به برند DS، به طور کلی در این خودرو منحصر به فرد و تکرار نشدنی است.

DS در نمای داخلی این کراس‌اوور نیز هر آنچه داشت به تصویر کشید. ساعت آنالوگ در وسط داشبرد از ساخته‌های شرکت BRM که تنها به هنگام روشن شدن در جای خود ۱۸۰ درجه چرخش می‌کند، روکش چرم بسیار مرغوب دو رنگ بر صندلی‌ها و رودری‌ها، استفاده از دوخت بخیه طرح‌دار، استفاده از دو نمایشگر بزرگ برای سیستم مولتی مدیا و مجموعه نشانگرهای پشت فرمان، تکرار المان‌های طراحی الماس مانند در نمای داخلی در محل دوخت روکش داشبرد و صندلی‌ها و حتی سبک طراحی کلید‌های روی داشبرد، همگی جلوه‌ای مسخ کننده به نمایش می‌گذارند که از یک برند فراسوی هرگز انتظار نمی‌رفت.

آپشن‌ها و امکانات

نمایی از بخش پشتی DS 7 کراس ‌بک ۲۰۱۸

زمانی که تا این اندازه جدی و با خشونت به جنگ لوکس‌سازان اروپایی می‌روید، حتما باید آپشن‌های رفاهی و ایمنی بسیار کاملی در بساط داشته باشید. DS 7 کراس‌بک با ویژگی‌هایی چون کروز کنترل تطبیق پذیر هوشمند، طیف کامل سیستم‌های کنترل پایداری، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرازیری، سیستم تعلیق هوشمند با قابلیت اسکن و همخوانی با سطح مسیر، چهار حالت رانندگی مختلف، سه حالت کنترل پایداری متمایز، سنسور جلو و عقب، رادار تصادف از جلو، برف پاک‌کن اتوماتیک، سیستم روشنایی اتوماتیک نوع LED منطبق با زاویه فرمان، سیستم روشنایی خوش‌آمدگویی و بدرقه، رادار تغییر لاین، رادار نقطه کور، رادار تابلوخوان، نمایشگر فشار باد تایرها، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری، اتوهولد، نورپردازی انتزاعی نمای داخلی، فرمان چرمی حساس به سرعت و مجهز به گرم‌کن، سیستم صوتی بسیار با کیفیت به همراه ۱۴ اسپیکر با توان ۵۱۵ وات، نمایشگر ۱۲ اینچی لمسی سیستم مولتی مدیا، دوربین دنده عقب پویا، دید چشم عقاب (نظارت در زاویه ۳۶۰ درجه)، دوربین دید در شب، پنل ۱۲ اینچی مجموعه نشانگرهای پشت فرمان، ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقه‌ای، کول باکس، گرم‌کن، سرد‌کن و ماساژور صندلی‌های جلو، تریم داخلی چرم ناپا و سقف پانوراما به همراه سانروف تنها بخش از ده‌ها آپشن به کار رفته در DS 7 کراس‌بک است.

کروز کنترل

دارد
کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد
کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد
کنترل پایداری

دارد

کنترل دینامیکی

دارد
اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

دارد
سنسور عقب

دارد

سنسور فشار باد تایر

دارد
رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

دارد
رادار تصادف جلو

دارد

رادار تصادف عقب

دارد
هشدار توجه راننده

دارد

ترمز ضدقفل

دارد
توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد
اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد
نور بالا خودکار

دارد

چراغ بدرقه

دارد
روشنایی کابین

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

دارد

نمایشگر

دارد
بلوتوث

دارد

وای فای

دارد
شارژ USB موبایل

دارد

ناوبری

دارد
نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد
دوربین جانبی

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد
کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد
استارت بدون کلید

دارد

تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک

دارد
صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد
گرم‌کن صندلی جلو

دارد

سردکن صندلی جلو

دارد
ماساژور صندلی

دارد

مموری صندلی

دارد
صندلی برقی عقب

ندارد

در برقی صندوق

دارد
خروجی ۱۲ ولت

دارد

ایزوفیکس

دارد
کامپیوتر سفری

دارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد
سانروف

دارد

نتیجه گیری

DS 7 کراس‌بک لوکس‌ترین محصول تولید فرانسه به حساب می‌آید که تاکنون به بازار کشور ایران راه یافته است. واردات این محصول در تیراژ بسیار پایین و قیمت نهایی بسیار قابل توجه انجام شد که دلیل آن محدودیت‌های حاصل از تحریم‌ها و سپس ممنوعیت واردات خودرو به کشور بود.

از این رو نه تنها DS 7 کراس‌بک به تنهایی یک خودرو خاص و منحصر به فرد است، بلکه شیوه واردات آن به کشور نیز این خودرو را در جایگاه بسیار خاص و منحصر به فردی‌تری قرار داد. این خودرو بدون تردید برای هر فردی مناسب نخواهد بود و مشتری منحصر به خود را طلب می‌کند، اما بدون تردید، در زمره خاص‌ترین خودروهای وارداتی تاریخ ایران قرار دارد که حتی دیدن آن در سطح خیابان‌های نیز صحنه‌ای نادر و به دور از انتظار است.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی