لوسید اِیر، برترین خودرو ۲۰۲۲

۱ آذر ۱۴۰۰ لوسید اِیر، برترین خودرو ۲۰۲۲

انتظارها به پایان و سدان جذاب و باکیفیت لوسید، یعنی اِیر (Air به معنای هوا) به دست مشتریان مشتاق رسید. این سدان لوکس توانست به کمک کمپانی سازنده نوپای خود و با کنار زدن رقبای کارکشته‌ای همچون آئودی E-tron GT، مرسدس EQS، پورشه تایکان و تسلا مدل S، از دیدگاه مجله خودرویی موتور تِرِند به برترین خودرو سال ۲۰۲۲ تبدیل شود.

دلایل موفقیت لوسید ایر

عوامل زیادی در موفقیت این سدان لوکس نقش دارد که آن را به خودرویی ویژه و پرطرفدار تبدیل می‌کند.

مقرون به صرفه بودن ایر

نمای پشتی لوسید ایر

شاید یکی از دلایل موفقیت این خودرو تمام الکتریکی، قابلیت‌های بالا و هزینه نگهداری پایین آن در ازای قیمت نسبتا قابل قبولش باشد. در مقایسه با محصولی همچون مرسدس بنز کلاس E، مدل پایه ایر با هزینه‌های کمتر، در نهایت حدود ۷۰ هزار دلار آب می‌خورد. از طرف دیگر، ایر با داشتن یک باتری ۹۲ کیلووات ساعتی و برد ۶۴۰ کیلومتری، نسبت به رقبای بنزینی خود بسیار اقتصادی‌تر است.

مهندسی دقیق

مهندسی دقیق و ظریف لوسید ایر باعث شده که پک باتری این خودرو جوان تنها در ۲۰ دقیقه شارژ شود. انتخاب سلول‌های باتری و نحوه خنک‌کاری آن باعث شارژ سریع ایر و بهینه‌تر شدن سیستم قدرت آن شده است.

طراحی داخلی جذاب

کابین لوسید ایر

ابعاد و تناسبات سدان جدید لوسید به گونه‌ای است که آن را تا حد بسیار زیادی به مرسدس-بنز کلاس E شبیه می‌سازد. با این حال طراحی فضای داخلی و کابین این خودرو تمام الکتریکی را تا حد مرسدس-بنز کلاس S بالا می‌برد. شاید تنها نقطه ضعف این بخش از خودرو، فضای کم پشت کابین باشد که به‌واسطه سقف کوتاه ممکن است بزرگسالان قد بلند را به زحمت بیاندازد.

متریال استفاده شده در فضای داخلی به قدری باکیفیت است که به محض ورود به کابین حس لوکس‌گرایی به سرنشینان منتقل می‌شود.

ترکیب ایمنی و تکنولوژی

به لطف فناوری روز صنعت خودروسازی، لوسید ایر یکی از ایمن‌ترین خودروهای بازار و به کمک ۳۲ حسگر، ۱۲ رادار، یک لیدار HD و البته ۱۴ دوربین، این خودرو مجهز به انواع و اقسام سیستم‌های ایمنی فعال و غیرفعال است.

سر آغاز نام لوسید موتور

برند لوسید موتور (Lucid Motors)، یکی از کم سن و سال‌ترین کمپانی‌های خودروسازی در دنیای امروز خودروسازی است. این کمپانی که در ابتدا با نام Atieva شناخته می‌شد، یک شرکت آمریکایی است که در زمینه ساخت خودروهای تمام الکتریک تخصص دارد، در نتیجه رغیب سرسختی برای کمپانی تسلا و البته شخص ایلان ماسک، محسوب می‌شود!

لوسید در سال ۲۰۰۷، یعنی ۱۳ سال پیش متولد شد. در ابتدا، در زمینه ساخت باتری و موتور برای وسایل نقلیه الکتریکی فعالیت می‌کرد و محصولات خود را در اختیار دیگر خودروسازان قرار می‌داد. جالب اینجاست که اکثر کارمندان این کمپانی، پیش‌تر برای برندهای غولی مانند برند مزدا و تسلا کار می‌کردند. یکی از این افراد، پیتر رالینسون است که زمانی در کمپانی تسلا مشغول به کار بود. همچنین دِرِک جنکینز، سرپرست تیم طراحی مزدا، کارمند این کمپانی نوپا است. با دریافت پشتیبانی از سرمایه گذاران مختلف، این برند تازه کار در سال ۲۰۱۶ به «لوسید موتور» تغییر نام داد و اعلام کرد که قصد دارد به طور جدی و تخصصی، وارد عرصه ساخت خودروهای لوکس و تمام الکتریکی شود. کارخانه این برند که در آریزونا واقع شده است، ظرفیت تولید سالانه ۳۸۰ هزار دستگاه خودرو را دارد. اولین خودروی الکتریکی این برند، در سال ۲۰۱۴ ساخته شد.

لوسید اِیر، سریع‌ترین خودرو الکتریکی جهان

نمایی از لوسید ایر

درست زمانی که کمپانی تسلا جای پای خود را به عنوان یکی از بنیان گذاران صنعت خودروهای الکتریکی مدرن سفت می‌کرد، این کمپانی جوان برای ماشین‌های الکتریکی مسابقات فرمول E، باتری تهیه می‌کرد. حالا اوضاع کمی فرق کرده و تسلا مدل S (Tesla Model S) و پورشه تایکان (Porsche Taycan)، رقیبی سرسخت، جدید و تازه نفس به نام «لوسید ایر» دارند. لوسید ایر (Lucid Air)، جدیدترین محصول این کمپانی بوده و یک ماشین الکتریکی و تمام عیار است. شاید نام این مدل کمی عجیب باشد و افراد را به یاد نوعی مدیتیشن یا یک گروه موسیقی متعلق به دهه ۸۰ میلادی بیاندازد. امام حقیقت چیز دیگری است. هنوز جزئیات دقیقی از این مدل اسرار آمیز در دست نیست، اما گفته‌ها و شنیده‌ها، حاکی از این است که لوسید به زودی وارد بازار رقابتی خودروهای برقی و البته خودروهای سریع می‌شود.

آنطور که به نظر می‌رسد، بیشینه سرعت این مدل از ۲۰۰ مایل بر ساعت فراتر می‌رود و سرعت آن در کمتر از ۲.۵ ثانیه، از صفر به ۱۰۰ کیومتر در ساعت می‌رسد. همچنین گفته می‌شود که این سدان، سایه بان شیشه‌ای دارد و حال و هوای نام این مدل را (ایر به معنای هواست) حسابی به رخ می‌کشد.

کمپانی لوسید اعلام کرده است که نسخه‌های مختلفی را از این مدل به بازار ارائه خواهد کرد. قیمت نسخه پرچمدار ایر که دریم (Dream) نام دارد، قمیتی برابر ۱۶۹ هزار دلار خواهد داشت. البته که نسخه پایه با قیمت کمتری، یعنی ۸۰ هزار دلار، در بازار موجود خواهد بود. طبق اظهارات این کمپانی، مدل ایر از اکثر محصولات موجود در بازار جهانی سریع‌تر خواهد بود. اما نکته‌ای که باعث جذابیت دو چندان این محصول می‌شود، سرعت آن نیست، بلکه تکنولوژی و سیستم کمک راننده خیره کننده آن است. با کمک این سیستم، قادر خواهید بود بدون گرفتن و به حرکت درآوردن فرمان، در بزرگراه رانندگی کنید.

نمایی از کابین لوسید ایر

همانطور که این کمپانی جوان در اوایل تابستان اعلام کرد، محصول جدیدش مجهز به ۳۲ سنسور، سیستم مانیتور رانندگی و یک سیستم کمکی به نام دریم درایو (DreamDrive) خواهد بود. همچنین برای این مدل، یک لیدار برای تشخیص نور و یک رادار برای اندازه گیری فاصله به کمک لیزر برای تولید یک نقشه دقیق از اطراف خودرو، در نظر گرفته شده است.

توقع می‌رود که نسخه‌های مختلف ایر، با موتورهای تک یا دوگانه ارائه شوند و مجهز به سیستم‌های RWD و AWD باشند. آنطور که اظهار شده، پیشرانه‌های این مدل قدرتی برابر با ۱۰۰۰ اسب بخار خواهند داشت. شاید به همین دلیل است که لوسید می‌گوید این مدل از اکثر خودروهای بازار سریع‌تر خواهد بود. با داشتن طیفی برابر با ۵۱۷ مایل بر ساعت، عمر شارژ باتری ایر از هر خودروی الکتریکی موجود دیگری بیشتر خواهد بود. البته که نسخه‎‌های ارزان قیمت‌تر، طیفی معدل با ۳۱۵ مایل بر ساعت دارند. باتری آن، شامل یک پک ۱۱۳ کیلووات ساعت می‌شود.

طراحی داخلی زیبا و جذاب ایر، با بهترین متریال‌های روز شکل گرفته است، چرا که قرار است یک محصول لوکس بی عیب و نقص باشد. یکی از نکات بسیار مثبت این محصول، فضای جادارد و دلباز داخل کابین است. تکنولوژی تعبیه شده در آن، از اکثر رقبایش پیشرفته‌تر است. فضای بخش جلویی به یک صفحه نمایش لمسی نسبتا بزرگ مزین شده است و سیستم تشخیص صدای ایر، به تمامی حالات صدای شما واکنش نشان می‌دهد.

طراحی و کار بر روی ایر، سال‌ها به طول انجامید، تا جایی که تولید آن از سال ۲۰۱۸ به اوخر سال ۲۰۲۰ موکول شد. هنوز زمان ورود این محصول جذاب و مرموز به بازار مشخص نیست، اما اگر کمپانی سازنده طبق برنامه پیش برود، ایر تا اواخر ۲۰۲۱ یا اوایل ۲۰۲۲ عرضه نخواهد شد. البته که تاثیر همه گیری ویروس کرونا، بصورت شدید و غیرقابل پیش‌بینی بر روی صنعت خودروسازی، تمامی برنامه‌های از پیش تعیین شده را تغییر داده است.

فروش آنلاین خودرو

منابع: caranddriver / techcrunch

نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان

بررسی مشخصات لوسید ایر

۲۰ آبان ۱۴۰۰ بررسی مشخصات لوسید ایر

تسلا مدل S اولین سدان لوکس برقی بود که به بازار آمد، اما قطعا تنها خودرو در این کلاس نخواهد بود. لوسید ایر در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد تا حضور خود را به عنوان رقیب آینده تسلا مدل S، کارما ریورو و پورشه تایکان اعلام کند. این سدان لوکس نیمه اول سال ۲۰۲۱ در ۴ تیپ به بازار آمد تا هر فردی بتواند یک دستگاه از آن را بخرد.

مزایا و معایب

+ طراحی جذاب

+ آپشن‌های ایمنی کامل

مشخصات فنی

بُرد و مسافت قابل رانندگی در خودروهای برقی اهمیت خیلی زیادی دارد و لوسید ایر توانسته به خوبی از عهده این کار بربیاید. این خودرو در ۴ تیپ پیور، تورینگ، گرند تورینگ و دریم ادیشن عرضه می‌شود تا مشتریان بنا به بودجه و نیازشان یکی از آنها را انتخاب کنند.

لوسید ایر گرند تورینگ می‌تواند با یک بار شارژ ۸۳۲ کیلومتر راه برود، در صورتی که این عدد برای تسلا مدل S پلید ۸۳۷ کیلومتر است. ارزان‌ترین تیپ این خودرو، با نام ایر پیور ۶۵۳ کیلومتر بُرد دارد و مسافت قابل رانندگی تیپ تورینگ نیز همین عدد است.

با یک بار شارژ می‌توان ۷۵۸ کیلومتر با دریم ادیشن پرفورمنس و ۸۳۷ کیلومتر با دریم ادیشن رنج رانندگی کرد. این تفاوت در بُرد تیپ‌های لوسید ایر به دلیل ظرفیت‌های مختلف باتری است که از ۸۸ کیلووات ساعت شروع می‌شود و تا ۱۱۲ کیلووات ساعت ادامه دارد.

همچنین لوسید ایر سریع‌ترین شارژ را در بین خودروهای برقی موجود دارد و با استفاده از شبکه شارژ سریع DC، در هر دقیقه به اندازه ۳۲ کیلومتر و در ۲۰ دقیقه به اندازه ۴۸۳ کیلومتر شارژ می‌شود.

قدرت لوسید ایر در تیپ‌های مختلف متفاوت است. تیپ دریم ادیشن پرفورمنس با استفاده از دو موتور برقی و چهار چرخ متحرک، ۱۱۱۱ اسب بخار قدرت دارد و این عدد در دریم ادیشن رنج کمتر و معادل ۹۳۳ اسب بخار است. گرند تورینگ، تورینگ و پیور هم به ترتیب ۸۰۰، ۶۲۰ و ۴۸۰ اسب بخار قدرت دارند.

طبق اطلاعاتی که لوسید موتورز منتشر کرده، دریم ادیشن در ۲.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و شتاب گرند تورینگ ۳.۲، تورینگ ۳.۴ و پیور ۴.۲ ثانیه است.

همه تیپ‌های لوسید ایر دو دیفرانسیل و چهار چرخ متحرک دارند، به جز تیپ پیور که دیفرانسیل عقب است.

مشخصات کلی

نوع موتور

دو موتور برقی

ظرفیت باتری

۸۸ کیلووات ساعت

۱۱۲ کیلووات ساعت

حداکثر قدرت

۴۸۰ اسب بخار

۶۲۰ اسب بخار

۸۰۰ اسب بخار

۹۳۳ اسب بخار

۱۱۱۱ اسب بخار

حداکثر گشتاور

—–

جعبه دنده

تک سرعته اتوماتیک

محور محرک

دیفرانسیل عقب

دو دیفرانسیل

شتاب

۴.۲ ثانیه

۳.۴ ثانیه

۳.۲ ثانیه

۲.۵ ثانیه

حداکثر سرعت

۲۰۰ کیلومتر در ساعت

۲۵۰ کیلومتر در ساعت

۲۷۰ کیلومتر بر ساعت

بُرد خودرو

۶۵۳ کیلومتر

۷۵۸ کیلومتر

۸۳۲ کیلومتر

۸۳۷ کیلومتر

مصرف باتری

—–

استاندارد آلایندگی

یورو ۷

سیستم فرمان

برقی

نوع بدنه

سدان

نوع رینگ

آلومینیومی

نوع شاسی

یکپارچه

ترمز جلو

دیسکی خنک‌شونده

ترمز عقب

دیسکی خنک‌شونده

ابعاد و ظرفیت ها

طول

۴۹۷۵ میلیمتر

عرض

۱۹۳۹ میلیمتر

ارتفاع

۱۴۱۰ میلیمتر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۹۶۰ میلیمتر

وزن خالص

۲۲۹۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر

ظرفیت صندوق

۴۵۶ لیتر (عقب)

۲۰۲ لیتر (جلو)

قطر رینگ

۱۹ اینچ

۲۰ اینچ

۲۱ اینچ

چرخ جلو و عقب

—–

 

طراحی ظاهری

طراحی لوسید ایر

لوسید ایر در نگاه اول شبیه مدل‌های مفهومی است که برای نمایشگاه‌ها طراحی شده، اما این سدان برقی به تولید انبوه رسیده و در بازار موجود است. طراحی ظاهری زیبای این خودرو برقی باعث شده تا ضریب درگ آن ۰.۲۱ باشد. بدین ترتیب لوسید ایر آیرودینامیک‌ترین خودرو جهان است و ۰.۰۳ و ۰.۰۴ از تسلا مدل S و پورشه تایکان ضریب درگ بهتری دارد.

این کوپه چهار در طراحی جذاب و زیبایی دارد، آنقدر که تسلا مدل S در مقایسه با آن قدیمی و کهنه به نظر می‌رسد. تیپ‌های پایه پیور، تورینگ و گرند تورینگ دارای رینگ‌های ۱۹ اینچی هستند اما می‌توان از رینگ‌های ۲۰ اینچی هم استفاده کرد. تیپ دریم ادیشن هم به رینگ‌های ۲۱ اینچی مجهز است.

در قسمت جلو، لوسید انقلابی در سیستم روشنایی به وجود آورده است، چراغ‌ها از هزاران کانال نوری تشکیل شده‌اند و پرنورترین، پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین در نوع خود هستند.

این سدان برقی روی پلتفرم پیشرفته برقی لوسید (LEAP) ساخته شده و پایه‌ای برای مدل‌های آینده، شامل یک شاسی‌بلند خواهد بود. طراحان لوسید تلاش کرده‌اند تا محصولشان شباهتی به مدل‌های سنتی نداشته باشد و خودروی زیبایی طراحی کنند که در جاده‌ها و خیابان‌ها توجه همه را به خود جلب کند.

طراحی داخلی

کابین لوسید ایرا

لوسید برای طراحی داخلی ایر پا را از محدوده خودروهای سنتی فراتر گذاشته است. کوچک‌تر شدن پیشرانه فضای بیشتری را برای کابین خودرو ایجاد کرده است و بدین ترتیب بزرگ‌ترین صندوق جلو را با ۲۰۲ لیتر گنجایش دارد و این ظرفیت به علاوه ۴۵۶ لیتر صندوق عقب، معادل ۶۵۸ لیتر فضای بار است.

داشبرد لوسید ایر طراحی شسته رفته‌ای دارد. نکته قابل توجه، نمایشگر ۳۴ اینچی با کیفیت 5K است که روی داشبرد نصب شده است. پایین دریچه‌های تهویه، صفحه لمسی جمع‌شونده‌ای وجود دارد که با استفاده از آن کارهایی مثل تنظیم صندلی‌ها، روشنایی کابین و باز و بسته کردن درها را انجام داد.

بیشتر کنترل‌ها دیجیتالی است اما دکمه‌های فیزیکی هم وجود دارد، مثل کنترل‌های روی فرمان، غربیلک تنظیم صدا و دکمه‌های سیستم تهویه.

فاصله حدودا ۳ متری بین محورها فضای زیادی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد تا ۳ نفر به راحتی در صندلی‌های عقب بنشینند.

همچنین این سدان برقی لوکس دارای یکی از بزرگ‌ترین سقف‌های پانوراما است که به شیشه جلو متصل است و به جز میله‌های عمودی و افقی سقف، هیچ مانعی برای رسیدن مستقیم نور خورشید وجود ندارد.

آپشن ها و امکانات

سیستم دستیار راننده یکی از مزیت‌های خاص لوسید ایر است. این مجموعه که DreamDrive نام دارد، به صورت استاندارد در تیپ دریم ادیشن نصب شده و در تیپ‌های دیگر هم قابل سفارش است. دریم درایو شامل ۳۲ حسگر دیداری، رادار و امواج فراصوت می‌شود.

همچنین لوسید ایر اولین خودروی برقی جهان با لیدار وضوح بالا است که سیستم نظارت بر راننده و نقشه HD دارد.

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

کنترل دینامیکی

ندارد

اتو پارک

دارد

سنسور جلو

دارد

سنسور عقب

دارد

سنسور فشار باد تایر

دارد

سنسور باران

دارد

رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

دارد

رادار تصادف جلو

دارد

رادار تصادف عقب

دارد

هشدار توجه راننده

دارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد

اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد

نور بالا خودکار

دارد

روشنایی کابین

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

دارد

نمایشگر

دارد

بلوتوث

دارد

وای فای

دارد

شارژ USB

دارد

شارژ بی‌سیم

دارد

ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد

دوربین جانبی

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد

تهویه مطبوع اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

گرم‌کن صندلی جلو

دارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

ماساژور صندلی

ندارد

مموری صندلی

ندارد

صندلی برقی عقب

ندارد

در برقی صندوق

دارد

خروجی ۱۲ ولت

دارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد

سانروف

دارد

لوسید ایر؛ خودرو برقی فوق لوکس

نمای عقب لوسید ایر

برای تعریف لوسید ایر می‌توانیم این عبارت را به کار ببریم: معجونی از پیشرانه برقی، طراحی جذاب و دستیار راننده کامل. این خودرو در ۴ تیپ عرضه می‌شود که قیمت تیپ پایه ۶۹ هزار و ۹۰۰ دلار است و گران‌ترین مدل هم با قیمت ۱۶۱ هزار و ۵۰۰ دلار به فروش می‌رسد.

در حال حاضر رقابت سدان‌های لوکس بین تسلا مدل S و پورشه تایکان است، اما آئودی ای ترون و مرسدس بنز EQS تازه‌وارد هم به این جمع اضافه شده‌اند. جگوار هم قصد دارد با مدل XJ وارد بازی شود. با این حال، لوسید ایر هماوردی جدی برای رقبای قدیمی و رقیبی زورمند برای تازه‌واردهای آینده است.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو