بررسی مشخصات فنی رووی eRX5 مدل ۲۰۲۴

۹ تیر ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی رووی eRX5 مدل ۲۰۲۴

رووی eRX5 یک کراس‌ اوور کامپکت چینی ساخت سال ۲۰۲۲ است که پیش از این با نام ام‌ جی RX5 شناخته می‌شد و حالا نسخه پلاگین هیبرید نسل سوم این خودرو با نام رووی eRX5 به ایران آمده است. این خودرو در شوروم ام‌ جی فردا موتورز به نمایش درآمده تا به‌صورت وارداتی در بازار ایران عرضه شود. البته شنیده‌ها حکایت از این دارد که پارس خودرو نیز می‌خواهد نسخه مونتاژی این محصول را در کشورمان به فروش برساند.

مزایا و معایب

+ کیفیت ساخت بهتر از خودروهای چینی

+ شتاب بالا

+ مصرف سوخت پایین

+ طراحی ظاهری و کابین زیبا

+ امکانات متنوع و مدرن

– پیچیدگی فنی خودروهای هیبرید

– محدودیت خدمات پس از فروش

مشخصات فنی

رووی eRX5 از قوای محرکه پلاگین هیبرید استفاده می‌کند. این خودرو دارای یک موتور بنزینی ۴ سیلندر توربوشارژ به قدرت ۱۸۸ اسب بخار و ۲۷۰ نیوتن.متر گشتاور است که به کمک یک موتور الکتریکی می‌تواند به‌صورت ترکیبی در نهایت ۲۴۱ اسب بخار و ۵۷۰ نیوتن.متر را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ۱۰ سرعته AT به محور چرخ‌های جلو ارسال کند.

این قوای محرکه هیبریدی می‌تواند شتاب صفر تا صد رووی eRX5 را به ۶.۹ ثانیه برساند که برای یک کراس ‌اوور خانوادگی شتابی بسیار سریع و مهیجی محسوب می‌شود. همچنین شرکت سازنده ادعا می‌کند که این خودرو تنها ۳.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به‌صورت ترکیبی بنزین می‌سوزاند و می‌تواند تا ۱۰۵۰ کیلومتر را به کمک برق و بنزین و با یک مرتبه سوخت‌گیری بپیماید.

همچنین رووی eRX5 قادر است حدود ۱۶۷ کیلومتر مسافت را به‌صورت کاملا برقی و بدون روشن شدن موتور بنزینی به حرکت خود ادامه دهد. یک باتری لیتیوم یون فسفات به ظرفیت ۱۲.۳ کیلووات ساعت نیز وظیفه تامین انرژی باتری را بر عهده دارد.

حداکثر سرعت این خودرو ۱۸۴۰ کیلوگرمی حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برآورد شده و بنزین مورد نیاز آن از طریق یک باک ۴۸ لیتری تامین می‌شود. با توجه به مشخصاتی که اشاره کردیم، می‌توان گفت که رووی ERX5 یکی از سریع‌ترین و از طرفی کم‌مصرف‌ترین خودروهای شاسی بلند شهری در بازار ایران خواهد بود.

البته بحث حساسیت‌های موتورهای توربوشارژ به کیفیت بنزین و پیچیدگی فنی خودروهای هیبریدی در فرآیند خدمات پس از فروش نیز می‌تواند پاشنه آشیل این نوع ماشین‌ها همچون محصول فردا موتورز در کشور باشد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی برقی (هیبرید)
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژر
قدرت ۲۴۱ اسب بخار
گشتاور ۵۷۰ نیوتن.متر
گیربکس ۱۰ سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۶.۹ ثانیه
سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۳.۳ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه کراس اوور کامپکت
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۶۵۵ میلیمتر
عرض ۱۸۹۰ میلیمتر
ارتفاع ۱۶۶۴ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۶۵ میلیمتر
وزن خالص  ۱۸۴۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۰۷ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۸ لیتر
قطر رینگ

طراحی ظاهری

طراحی رووی eRX5

نسل سوم رووی RX5 یا همان ام جی RX5 در سال ۲۰۲۲ با طراحی کاملا سیال و نوین مطابق با رسم امروزه اکثر خودروهای چینی به بازار آمد. طبق انتظار یک جلوپنجره بزرگ دوکی‌شکل با تزیینات کرومی بخش اعظم چهره را به خود اختصاص داده و چراغ‌های کشیده و نسبتا باریک در قسمت بالا هم حالتی خشن و مدرن به نمای روبروی این ماشین چینی اضافه کرده‌ است‌.
استایل خودرو در نمای کنار نیز به واسطه خطوط حجمی برجسته، فرمی کشیده، تا حدودی کوپه‌مانند و تقریبا عضلانی ارائه می‌شود.

این سبک طراحی هم مجلل به نظر می‌رسد و هم چاشنی اسپرت به دست‌پخت طراحان رووی eRX5 اضافه کرده است. نمای عقب نیز با المان‌هایی همچون اسپویلر دو تکه در بالای شیشه عقب، چراغ‌های سراسری و چاک‌دار در دو طرف همراه با قطعه دیفیوزرمانند زیر سپر و سراگزوزهای کرومی تزیینی، فرمی اسپرت به خود گرفته است که شاید تناسب آن با نمای جلو خیلی زیاد نباشد، اما زیبا به نظر می‌رسد و انتقاد چندانی نمی‌توان به آن وارد دانست.

در مجموع باید گفت که رووی eRX5 از طراحی ظاهری مدرن، اسپرت و تا حدودی مجلل سود می‌برد که در مقایسه با بسیاری از خودروهای چینی جذابیت بالاتری ارائه می‌دهد، اما شاید به دلیل شلوغی طراحی ظاهری کمی زودتر از انتظار خسته‌کننده شود و محصولات جدید و اصیل‌تر بتوانند از نظر طراحی بیرونی توجه مشتریان را بیشتر به خود جلب کنند.

طراحی داخلی

کابین رووی eRX5

برخلاف نمای بیرونی، طراحی داخل رووی eRX5 سادگی بیشتری به نمایش می‌گذارد و به سبک مینیمال کار شده است. در اینجا اثری از انحناهای پیچیده و المان‌های چند وجهی دیده نمی‌شود، اما در عوض یک پوسته ساده با تریم دو رنگ و تزیینات مشکی پیانویی همراه با نوارهای کرومی جلوه‌های زیبا به سبک خودروهای جدید برقی برای این کابین به وجود آورده‌اند.

مطابق بسیاری دیگر از خودروهای چینی، نمایشگر یکپارچه دوگانه از پشت غربیلک فرمان تا وسط داشبورد کشیده شده تا هم وظیفه مولتی‌مدیا را انجام دهد و هم به عنوان صفحه کلاستر اطلاعات مورد نیاز راننده را در اختیار وی بگذارد. در کنسول تعویض دنده به جز یک اهرم الماس شکل با طراحی فوق مدرن و دکمه پارک و استارت، کلیدهای فیزیکی دیگری دیده نمی‌شود؛ چرا که اکثر کنترلرها به داخل صفحه نمایشگر لمسی انتقال داده شده‌اند تا از طریق آن بتوان تنظیمات مورد نیاز سیستم صوتی، سیستم تهویه و سایر موارد را انجام داد.

متریال مورد استفاده در کابین و تودوزی‌ها تقریبا باکیفیت است و در مقایسه با دیگر کراس‌اوورهای چینی کمی سطح بالاتر به نظر می‌رسد. همچنین به واسطه فاصله محوری ۲۷۶۵ میلیمتری، فضای نسبتا جاداری درون کابین این خودرو به وجود آمده است. درنتیجه سرنشین ردیف دوم از نظر فضای پا مشکل چندانی نخواهند داشت، اما به دلیل شیب سقف، احتمالا سرنشینان بلندقد در ردیف دوم با محدودیت‌هایی از جانب فضای سر مواجه خواهند شد.

ضمنا حجم صندوق رووی ERX5 معادل ۵۰۷ لیتر است که برای خودرویی در این ابعاد تقریبا در حد متوسط ارزیابی می‌شود. اگر فقط دو نفر هستید و می‌خواهید به مسافرت بروید، می‌توان با خواباندن صندلی‌های ردیف دوم حدود ۱۴۸۴ لیتر فضا در پشت صندلی‌های جلو به وجود آورد.

آپشن‌ها و امکانات

تا زمان نگارش این مطلب مشخص نشده است که شرکت‌های عرضه‌کننده رووی eRX5 چه تیپی از این خودرو را با چه سطحی از امکانات در اختیار مشتریان داخلی قرار می‌دهند، به‌ویژه که هم قرار است فردا موتورز این محصول را به‌صورت وارداتی عرضه کند و هم احتمالا شرکت پارس خودرو نسخه مونتاژی آن را به بازار ایران خواهد آورد. با این وجود به احتمال زیاد تجهیزات و آپشن‌های زیر در نسخه‌های وارداتی فردا موتورز به کشور موجود خواهد بود:

سقف پانوراما بازشو،  رادار هشدار برخورد در اثر تغییر خط (LCA)، هشدار خروج از خط (LDW)،  هشدار تصادف از بخش عقب (RCTA)، سیستم تشخیص نقطه کور (BSD)، دستیار کمکی حرکت بین خطوط (LKA)، دستیار کمکی حرکت رانندگی در ترافیک (TJA)، کروز کنترل هوشمند (ACC)، نوربالا خودکار (IHC)،هشدار تصادف از جلو (FCW)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، سیستم کنترل پایداری، کنترل کشش، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سامانه کنترل سرعت خودرو در سرپایینی، دوربین ۳۶۰ درجه با حالت 3D، تنظیم برقی صندلی‌های ردیف جلو، سردکن و گرمکن صندلی‌های جلو، تا شدن و تنظیم آینه‌ها جانبی به صورت برقی و دارای گرمکن، نمایشگر و صفحه کیلومترشمار یکپارچه تمام دیجیتال و… .

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب دارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو دارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

قیمت رووی eRX5 در بازار

نمای عقب رووی eRX5

قیمت رووی ERX5 پلاگین هیبرید در بازار کشور چین بسته به سطح تجهیزات ۲۳ تا ۲۵ هزار دلار ارزش‌گذاری شده است. بنابراین در صورت ورود این خودرو به کشور با تعرفه ۱۴ درصد و ۲۰ الی ۳۰ درصد سایر هزینه‌های عمومی و دولتی، احتمالا رووی ای آر ایکس ۵ با قیمتی نزدیک به ۳۵ هزار دلار در ایران به فروش می‌رسد که با احتساب نرخ دلار حدود ۶۰ هزار تومان، می‌توان قیمت آن درب نمایندگی را چیزی بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تخمین زد.

این خودرو رقیب مناسبی برای تیگو ۸ پلاگین هیبرید، لاماری ایما هیبرید و کی ام سی JS6 هیبریدی است و در صورت برخورداری از خدمات پس از فروش مناسب، می‌تواند به یکی از پرفروش‌ترین هیبریدی‌های بازار ایران تبدیل شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور