بررسی مشخصات فنی لیپ موتور T03

۲۱ مرداد ۱۴۰۳ بررسی مشخصات فنی لیپ موتور T03

خودروهای برقی در دور جدید واردات خودرو مورد توجه مسئولان وزارت صنعت قرار گرفته‌اند و همین موضوع سبب شده است تا شرکت‌های جدید واردکننده نیز به سمت و سوی عرضه تولیدات الکتریکی قدم بردارند. اما در این بین اکثر خودروهای برقی که از سوی شرکت‌ها به بازار ایران معرفی می‌شوند، قیمت اولیه بسیار بالایی دارند و همین موضوع سبب از دور خارج شدن آنها حتی پیش از ورود به بازار ایران می‌شود و استقبال چندان مطلوبی از آنها به عمل نمی‌آید.

در این بین شرکت شتابران خودرو سعی دارد قاعده بازی را عوض کند؛ چرا که یک ماشین ارزان برقی ۱۰ هزار دلاری با نام لیپ موتور T03 را برای واردات به کشور در نظر گرفته است. نکته جالب اینجاست که این خودرو برقی در سومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو در غرفه سایپا به‌عنوان یکی از محصولات پارس خودرو معرفی شد.

مزایا و معایب

+ استهلاک کم

+ کیفیت ساخت مناسب

+ قیمت مناسب

+ طراحی ظاهری و کابین نسبتا زیبا

– کمبود زیرساخت‌های استفاده از خودروهای برقی در کشور

– خدمات پس از فروش محدودتر از رقبا در شرایط فعلی

مشخصات فنی

شرکت لیپ موتور در واقع یک استارتاپ چینی در زمینه تولید خودروهای برقی است که در سال ۲۰۱۵ بنیان‌گذاری شده و اولین محصول آن طی سال ۲۰۲۰ به بازار روانه شده است. تی ۰۳ اولین محصول این کمپانی چینی به حساب می‌آید و جالب است بدانید که غول خودروسازی جهان یعنی شرکت استلانتیس نیز ۲۰ درصد از سهام آن را در سال ۲۰۲۳ خریداری کرده است. در نتیجه هیچ بعید نیست که در مشخصات فنی محصولات لیپ موتور از فناوری و قطعات متعلق به شرکت بزرگ استلانتیس نیز استفاده شود.

به هر حال لیپ موتور تی ۰۳ به عنوان یک هاچبک کوچک شهری قوای محرکه خود را مدیون یک موتور الکتریکی به قدرت ۸۰ کیلووات و ۱۵۸ نیوتن.متر است. این موتور برقی انرژی خود را از یک باتری لیتیومی به ظرفیت ۴۱.۳ کیلووات ساعت دریافت می‌کند که  تحت شرایط ایدئال و در دمای معتدل، مسافتی نزدیک به ۴۰۰ کیلومتر را با یک مرتبه شارژ برای این ماشین کوچک ۱۰۸۷ کیلوگرمی فراهم می‌کند.

گیربکس لیپ موتور T03 از نوع تک سرعته است و قدرت موتور الکتریکی را به محور چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. به منظور شارژ باتری این هاچبک کوچک چینی چیزی حدود ۶ ساعت زمان نیاز است تا بتوان از طریق برق خانگی انرژی مورد نیاز تی ۰۳ را تامین کرد. اما قطعا به کمک ایستگاه‌های شارژ سریع این مدت زمان بسیار کاهش پیدا می‌کند و احتمالا به زیر نیم ساعت می‌رسد.

با توجه به آنکه موتور به‌کار گرفته‌شده در این هاچبک چینی خیلی پرقدرت نیست، بنابراین انتظار شتاب یا حداکثر سرعت بسیار بالا را نباید از آن داشت. طبق اطلاعات مندرج در منابع خارجی، حداکثر سرعت لیپ موتور T03 حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت است و شتاب صفر تا صد آن نیز به ۱۴ ثانیه می‌رسد در نتیجه صرفا برای مصارف خانوادگی و شهری می‌توان روی این ماشین کوچک حساب کرد.

سیستم تعلیق جلو این خودرو از نوع مک فرسون مستقل و تعلیق عقب آن نیز از گونه یکپارچه تورشن بیم است که سواری قابل قبول با پایداری متعادل را در سرعت‌های معمولی به وجود خواهد آورد. اما قطعا برای سرعت‌های بالا یا مانور دادن‌های پرشتاب، این سیستم تعلیق چندان مطلوب نیست.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو یک موتور برقی
ظرفیت باتری ۴۱.۳ کیلووات.ساعت
قدرت ۱۰۷ اسب بخار
گشتاور ۱۵۸ نیوتن متر
گیربکس تک سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۴ ثانیه
سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت
بُرد خودرو ۴۰۳ کیلومتر
استاندارد آلایندگی
فرمان برقی
نوع بدنه هاچبک سوپرمینی
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۳۶۲۰ میلی‌متر
عرض ۱۶۵۲ میلی‌متر
ارتفاع ۱۵۷۷ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۴۰۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۲۰۳ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۴ نفر
ظرفیت صندوق ۲۱۰ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی لیپ موتور T03

اگر کمی به طراحی ظاهری لیپ موتور T03 دقت کنید می‌توانید شباهت آن به محصول پرطرفدار کمپانی فیات یعنی مدل ۵۰۰ و ترکیب آن با شمایل محصولات کمپانی انگلیسی مینی، پی ببرید. این سبک طراحی در نوع خود زیبا به نظر می‌رسد و با استایل جعبه‌ای و مربعی که در تاروپود اصلی اتاق و همچنین طرح جلو پنجره و چراغ‌ها دیده می‌شود، می‌تواند خود را خیلی زود در دل مشتریان جا بدهد.

این استایل در مقایسه با محصولات همکلاس همچون کوییک یا حتی اطلس بسیار جذاب‌تر است و اگر چنین خودرویی با قیمت رقابتی در بازار ایران عرضه شود، مورد استقبال طیف وسیعی از مشتریان قرار خواهد گرفت. طراحی نمای عقب نیز هماهنگی بسیار دلنشینی با بخش جلو و پروفایل جانبی بدنه دارد که این موضوع یکی از مهم‌ترین نقاط قوت طراحی ظاهری لیپ موتور تی ۰۳ به حساب می‌آید.

این در حالی‌ست که بسیار از خودروهای چینی از لحاظ فرم چهره و هماهنگی آن با قسمت بغل یا پشت خودرو چندان امتیاز بالایی به دست نمی‌آورند و نمی‌توانند از این جهت مورد تحسین کارشناسان یا حتی مشتریان عادی قرار بگیرند.

طراحی داخلی

کابین لیپ موتور T03

پس از ورود به داخل کابین T03 متوجه می‌شوید که طراحان داخلی تقریبا همان چیزی را پیش روی شما گذاشته‌اند که از یک خودرو ارزان‌قیمت برقی انتظار داشته‌اید. داشبورد لیپ موتور T03 با وجود آنکه طرح ساده و نه‌چندان پیچیده‌ای دارد، اما استایل مینیمال و به دور از تکلف این سبک طراحی توجه‌ها را به خود جلب می‌کند و می‌تواند باعث رضایت سطح وسیعی از کاربران شود.

حالت بیضی‌شکل دریچه‌های تهویه هماهنگی جذابی با یکدیگر دارند و نمایشگر مالتی مدیا نیز تقریبا تمامی کلیدهای کنترل را به صورت مجازی درون خود جا داده است. این نکته اگرچه باعث زیباتر شدن کابین می‌شود، اما شاید بعضی از کاربران سنتی را نتواند راضی کند. همچنین طرح قابل قبول غربیلک فرمان و نمایشگر دیجیتال پشت آن نیز تمام آن چیزی است که از یک ماشین برقی در این سطح انتظار می‌رود.

کیفیت متریال مطابق با سطح قیمتی Leap Motor T03 است و نمی‌توان انتظار بیشتری از یک ماشین ارزان قیمت در این حدود داشت. نکته دیگر اینکه با توجه به فاصله محوری ۲۴۰۰ میلیمتری، فضای نسبتا قابل قبولی درون اتاق این خودرو دیده می‌شود و از این لحاظ می‌توان آن را با کوییک سایپا قیاس گرفت.

داخل صندوق عقب نیز حدود ۲۱۰ لیتر ظرفیت وجود دارد که می‌تواند لوازم دو یا سه نفر را در یک مسافرت خانوادگی به نحو مناسب درون خود جا بدهد. این محفظه اگرچه بزرگ نیست، اما برای خودروی کوچکی در سگمنت B کاملا مورد انتظار به نظر می‌رسد.

آپشن‌ها و امکانات

قاعدتا نه ما و نه شما از یک ماشین ۱۰ هزار دلاری انتظارات زیادی در بخش آپشن‌ها و امکانات نداریم و لیپ موتور T03 نیز در واقع تجهیزات سطح بالایی در هیچ یک از تیپ‌های خود ندارد. قیمت تیپ فول آپشن این خودرو تقریبا ده هزار دلار است و قطعا شرکت‌های ایرانی نیز نسخه فول آن را در کشور عرضه می‌کنند.

از جمله امکاناتی که در نسخه فول آپشن این هاچبک چینی وجود دارد می‌توان به کروز کنترل، تهویه مطبوع دیجیتال، سیستم کنترل کشش و پایداری، ترمز ضد قفل ABS و توزیع نیروی ترمز EBD، کنترل شروع حرکت در سربالایی، سانروف، آینه‌های جانبی برقی، سنسور نور، دیلایت، ترمز پارک برقی و سامانه پایش فشار باد تایرها اشاره کرد.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۱۰ اینچ
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا ۲ عدد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک ندارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

قیمت لیپ موتور T03 در بازار

نمای عقب لیپ موتور T03

اگر سری به بازار چین بزنید متوجه خواهید شد که لیپ موتور تی ۰۳ در قالب چند تیپ و با قیمت ۹ هزار تا ۱۰۳۰۰ دلار فروخته می‌شود. با توجه به آنکه تعرفه واردات خودروهای برقی چندان بالا نیست، احتمال می‌رود این خودرو نهایتا با قیمتی نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان به دست مصرف‌کننده ایرانی برسد که نسبتا رقابتی است و اگر خودرو به صورت مونتاژی و با قیمت کمتر در اختیار مشتریان قرار گیرد، آن وقت می‌توان امیدوار بود که یک ماشین برقی در کشورمان با تیراژ بالا عرضه شود.

البته بهبود زیرساخت‌های استفاده از خودروهای برقی و نیز افزایش جایگاه‌های شارژ سریع می‌تواند در توسعه این روند بسیار کمک کننده باشد.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا شتابران خودرو زودتر این محصول را به بازار ایران می‌آورد یا اینکه پارس خودرو اولین عرضه‌کننده لیپ موتور T03 خواهد بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور / عکاس: میلاد قزللو