هایما S5 در برابر هاوال H2

۱۹ مهر ۱۴۰۲ هایما S5 در برابر هاوال H2

در سال‌های اخیر بازار خودرو ایران شرایط خاصی را تجربه کرده است. با اجرای سیاست ممنوعیت واردات خودرو، شرکت های خودروسازی ایران برای پر کردن خلا موجود به سمت مونتاژ انواع خودروهای چینی رفتند. هایما S5 یکی از ماشین‌هایی بود که ایران خودرو برای مونتاژ در خطوط تولید خود انتخاب کرد. بهمن موتور هم به سراغ گریت وال موتورز و هاوال H2 رفت. این دو خودرو در کلاس شاسی‌بلندهای کامپکت قرار دارند و رقیب مستقیم هم محسوب می‌شوند. با توجه به قیمت نزدیک و مشخصات فنی بسیار مشابه، شاید برخی خریداران در انتخاب از بین این دو مدل با تردیدهایی مواجه شوند. این موضوع باعث شد در مطلب حاضر به مقایسه هایما S5 و هاوال H2 بپردازیم و در نهایت ببینیم که کدام یک از آنها، گزینه‌ای معقول‌تر و مناسب‌تر است.

مشخصات فنی

مثل اکثر خودروهای چینی، هم هایما S5 و هم هاوال H2 به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز هستند. موتور خودرو هایما S5 قدرتمندتر از رقیب است و توانایی تولید ۱۶۱ اسب بخار قدرت و ۲۲۳ نیوتن.متر گشتاور را دارد. در مقابل پیشرانه هاوال H2 قادر است ۱۴۱ اسب بخار قدرت و ۲۰۲ نیوتن.متر گشتاور تولید کند. با چنین مشخصاتی، از لحاظ خروجی موتور باید مدل S5 هایما را برتر دانست.

در هایما S5 وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌ها را گیربکس CVT بر عهده دارد. این کار در هاوال H2 توسط جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته انجام می‌شود. شاید بدانید گیربکس CVT به عملکرد بی‌روح و یکنواخت معروف است و نمی‌تواند کسانی را که دنبال هیجان در رانندگی هستند، راضی کند. از این رو در بخش عملکرد گیربکس می‌توان رای به برتری نماینده بهمن موتور داد.

از لحاظ شتاب صفر تا صد، برتری با هایما S5 است. این خودرو روی کاغذ شتابی برابر با ۹ ثانیه دارد که البته در شرایط واقعی شاهد رقمی بیشتر هستیم. صفر تا صد هاوال H2 هم بر اساس داده‌های رسمی ۱۱.۹ ثانیه زمان می‌برد. اما در زمینه حداکثر سرعت هاوال H2 دست بالاتر را دارد. این خودرو می‌تواند به نهایت سرعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. حال آنکه این رقم برای هایما S5 برابر با ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است.

از نظر مصرف سوخت و ظرفیت باک نیز برتری با هایما S5 است. این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر ۸ لیتر سوخت مصرف می‌کند و باک آن گنجایش ۶۰ لیتر بنزین را دارد. مصرف سوخت هاوال H2 در هر ۱۰۰ کیلومتر ۹ لیتر اعلام شده و ظرفیت باک آن ۵۵ لیتر است.

طراحی ظاهری

طراحی هایما S5

طراحی هاوال H2

هایما S5 طولی برابر با ۴۳۵۸ میلیمتر و عرضی برابر با ۱۸۲۳ میلیمتر دارد. ارتفاع این خودرو ۱۶۳۰ میلیمتر است و فاصله محوری آن به ۲۶۳۰ میلیمتر می‌رسد. وزن هایما ۱۴۳۵ کیلوگرم و رینگ‌های آن ۱۷ اینچی است.

در مقابل، بدنه هاوال H2 طولی برابر با ۴۳۰۰ میلیمتر، عرضی برابر با ۱۸۱۴ و ارتفاعی برابر با ۱۶۹۵ میلیمتر دارد؛ فاصله محوری آن هم ۲۵۶۰ میلیمتر است. طبق کاتالوگ، هاوال H2 وزنی برابر با ۱۵۲۵ کیلوگرم دارد و روی رینگ‌های ۱۸ اینچی حرکت می‌کند. با چنین مشخصاتی باید گفت هاوال H2 از لحاظ جثه اندکی کوچک‌تر است، اما در عین حال وزن بالاتری دارد.

با مقایسه هایما S5 و هاوال H2 از لحاظ طراحی ظاهری می‌بینیم که این دو کراس اوور از سبک‌هایی کاملا متفاوت پیروی می‌کنند. هایما S5 طراحی شرقی دارد و بدنه آن پر است از انواع خطوط نرم، زوایای تیز و حجم‌های اغراق‌آمیز. چراغ‌های اصلی این خودرو قاب بزرگی دارند و گرافیک داخلی آنها به شکلی است که کاراکتر عصبانی و خشنی را در ذهن مجسم می‌کند. چراغ‌های عقب نیز دارای قاب بزرگی هستند و تا روی گلگیر عقب امتداد پیدا کرده‌اند. در هایما S5 رنگ قسمت پایینی سپرها مشکی است و لبه گلگیرها و همچنین بخشی از درها توسط قطعات پلاستیکی محافظت می‌شود. به‌طور کلی باید گفت هایما S5 طراحی اسپرتی دارد، اما با تم کاملا شرقی و ناهماهنگ.

هاوال H2 طرح سربه‌زیرتر و باوقارتری دارد. پنل‌های بدنه صاف‌تر و یکدست‌تر است و خبری از حجم‌های اغراق‌آمیز در آن نیست. چراغ‌های اصلی و جلوپنجره H2 ساده‌ طراحی شده‌اند و رنگ بدنه و سپرها یکسان است. برخلاف هایما S5، نماینده هاوال طراحی هماهنگی دارد و کراس‌اوورهای غربی یکی دو نسل قبل را تداعی می‌کند.

زیبایی بیشتر با سلیقه افراد ارتباط دارد. اما با توجه به طراحی اسپرت‌تر، پتانسیل هایما S5 در جلب نظر مثبت مشتریان جوان‌تر بیشتر است. البته باید پذیرفت که هاوال H2 طراحی به مراتب پخته‎‌تری دارد و به دلیل سادگی و هماهنگی بیشتر، غبار زمان دیرتر بر چهره آن می‌نشیند.

طراحی داخلی

کابین هایما S5

کابین هاوال H2

مقایسه هایما S5 و هاوال H2 در بخش طراحی داخلی نیز وضعیت کمابیش مشابه نمای بیرونی است. هایما S5 داشبوردی شلوغ با فرمی عجیب و غریب دارد. برای توصیف داشبورد این خودرو اصلاً نمی‌توان از کلمه زیبا استفاده کرد، چرا که هیچ هماهنگی و ظرافتی در کار نیست و حتی با دیدن آن، چشم اذیت می‌شود! البته باز هم تاکید می‌کنیم، طراحی ارتباط مستقیمی با سلیقه افراد دارد و شاید داشبورد S5 مورد پسند برخی از مشتریان قرار بگیرد.

هایما S5 به یک نمایشگر دیجیتال در قسمت میانی داشبورد مجهز است. این نمایشگر اندازه‌ای برابر با ۷ اینچ دارد که با توجه به استانداردهای روز خیلی کوچک به‌نظر می‌رسد. از لحاظ امکانات، S5 در سطح قابل قبولی است. کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، ۶ ایربگ، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سنسور فشار باد تایرها، دوربین ۳۶۰ درجه، روکش چرمی صندلی‌ها، سانروف، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت و سرنشین کناری در ۴ جهت و مسیریاب برخی از امکانات مهم این کراس اوور چینی است.

مثل نمای بیرونی، هاوال H2 در کابین نیز طراحی ساده‌تر و پخته‌تری دارد. داشبورد این خودرو شکیل طراحی شده است و برخلاف داشبورد S5 می‌توان آن را زیبا خطاب کرد! این داشبورد در قسمت میانی میزبان یک نمایشگر ۸ اینچی لمسی است.

مقایسه هایما S5 و هاوال H2 از نظر لیست امکانات و آپشن‌ها گویای آن است که دکمه‌های کنترلی روی فرمان، کروز کنترل، سیستم ورود بدون کلید، سنسور فشار باد تایرها، روکش چرم صندلی‌ها و تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین کناری و ۶ ایربگ جزو وجوه مشترک آنها است.

اگرچه هاوال H2 از دوربین ۳۶۰ درجه سود نمی‌برد، اما امکاناتی دارد که هایما S5 فاقد آنهاست. این امکانات عبارتند از: اتوهلد، ترمز پارک برقی، اتولایت، چراغ بدرقه، تنظیم برقی ارتفاع نور، نورپردازی داخلی، فرمان برقی حساس به سرعت، پشت سری فعال، تهویه اتوماتیک دو ناحیه‌ای، سیستم صوتی با ۸ اسپیکر، سنسور باران، آینه عقب الکتروکرومیک و گرمکن صندلی‌های جلو. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه کیفیت مواد به کار رفته در داخل کابین هاوال H2 به مراتب بهتر از هایما S5 ارزیابی می‌شود.

مقایسه هاوال H2 با هایما S5 نشان می‌دهد که لیست تجهیزات و آپشن‌های H2 طولانی‌تر از S5 است. با توجه به این موضوع و احتساب فاکتورهای دیگری مثل کیفیت بهتر کابین و طراحی زیباتر، باید هاوال H2 را به عنوان برنده بخش مقایسه طراحی داخلی و امکانات انتخاب کرد.

هایما S5 یا هاوال H2

نمای عقب هایما S5

نمای عقب هاوال H2

بالاخره هاوال H2 یا هایما S5؟ پاسخ دادن به این سوال بستگی به عوامل مختلفی دارد. اگر قرار باشد این دو کراس اوور چینی را از لحاظ ایمنی، کیفیت کابین و امکانات مقایسه و فقط از روی این فاکتورها اقدام به خرید خودرو کنیم، هاوال H2 گزینه بهتری است. اما چنانچه چابکی و قدرت بیشتر موتور در کنار طراحی نسبتا اسپرت و جوان‌پسندتر در اولویت باشد، کفه ترازو به سمت هایما S5 سنگینی می‌کند.

وقتی پای مسائل دیگری مثل فروش خودرو، فراوانی قطعات یدکی و دسترسی به نمایندگی و خدمات پس از فروش به میان بیاید، انتخاب سخت‌تر خواهد شد. ایران خودرو شبکه خدمات پس از فروش گسترده‌تری نسبت به بهمن موتور دارد. این امر می‌تواند در مقایسه خودرو هایما S5 با هاوال H2 نقش برگ برنده را ایفا کند. شرکت ایران خودرو تقریبا در تمامی شهرهای کشور نمایندگی دارد، اما نمایندگی‌های گروه بهمن عمدتا به مراکز استان و شهرهای بزرگ محدود می‌شود. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که مالک به قطعات یدکی یا سایر خدمات نیاز داشته باشد.

هر چند هاوال H2 گزینه باکیفیت‌تری به نظر می‌آید، ولی شرایط بازار و خدمات پس از فروش، هایما S5 را در وضعیت بهتری قرار می‌دهد. گفتنی است هاوال H2 دیگر تولید نمی‌شود. این در حالی است که ثبت نام خودرو هایما S5 در شهریور ماه گذشته انجام شده و این شاسی بلند کماکان تولید می‌شود. در این طرح فروش، قیمت خودرو صفر هایما S5 برابر با ۹۸۴ میلیون تومان تعیین شده بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور