بررسی مشخصات فنی سهند پارس خودرو

۱۹ اسفند ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی سهند پارس خودرو

اواسط دهه ۹۰، سایپا سدان جمع و جوری را با نام ساینا روانه بازار کرد تا جای پراید را بگیرد. چندی بعدی، دومین خودروساز بزرگ کشور، فیس لیفتی از ساینا S را با نام سایپا سهند در نمایشگاه تحول صنعت خودرو معرفی کرد. طراحی ظاهری و داخلی و آپشن‌های سهند مدرن‌تر از ساینا S است و سال ۱۴۰۳ روانه بازار می‌شود. با تغییر برنامه‌های سایپا، تولید این ماشین جدید به پارس خودرو محول شد و سهند پارس خودرو نام گرفت تا علاوه بر تغییر اسم، لوگوی سایپا روی جلوپنجره، صندوق عقب و فرمان جای خود را به نشان پارس خودرو بدهد. مشخصات سهند پارس خودرو تفاوت جزیی با ساینا S دارد. ماشین سهند فعلا با گیربکس دستی و در تیپ‌های ۱ و ۲ تولید و عرضه می‌شود.

مزایا و معایب

+ طراحی مدرن‌تر از ساینا S

+ کابین جدیدتر از ساینا S

+ امکانات رفاهی و ایمنی بیشتر از ساینا

+ افزایش جزیی قدرت و گشتاور موتور

پیشرانه ۸ سوپاپ

مشخصات فنی

در دوره‌ای که موتورهای ۸ سوپاپ منسوخ شده، سایپا همچنان محصولات رده پایین و اقتصادی‌اش را با موتور معروف M15 تولید و عرضه می‌کند. این موتور سال‌های سال است که زیر کاپوت تیبا، ساینا و کوییک قرار گرفته و ۸۷ اسب بخار به چرخ‌های جلو می‌فرستد.

سایپا سهند پارس خودرو از نوع جدیدتر این موتور با کد شناسایی M15GSI استفاده می‌کند که با تغییراتی روی سرسیلندر، منیفولد و هدرز و مجهز شدن به سیستم زمان‌بندی سوپاپ و دریچه گاز برقی، ۳ اسب بخار و ۱۰ نیوتن.متر خروجی بیشتری معادل ۹۰ اسب بخار و ۱۳۷ نیوتن.متر تولید می‌کند. البته این به‌روزرسانی‌ها به گونه‌ای نیست که تفاوت چشمگیری روی مشخصات سهند پارس خودرو از نظر شتاب، سرعت و مصرف سوخت یا هم‌خانواده‌های X200 شامل سایپا ساینا، کوییک و تیبا داشته باشد.

یک گیربکس دستی ۵ سرعته قدرت پیشرانه را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند و همچنین، خودروساز ایرانی قصد دارد نسخه‌ای از سهند پارس خودرو را با گیربکس CVT تولید کند.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی

حجم موتور

۱.۵ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۴ / ۸

تنفس موتور

طبیعی

قدرت

۹۰ اسب بخار

گشتاور

۱۳۷ نیوتن.متر

گیربکس

دستی ۵ سرعته

محور محرک

دیفرانسیل جلو

شتاب

۱۳ ثانیه

سرعت

۱۷۲ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

۷ لیتر در صد کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۵

فرمان

هیدرولیک

بدنه

سدان کوچک

نوع رینگ

فولادی / آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۲۱۵ میلیمتر

عرض

۱۶۷۷ میلیمتر

ارتفاع

۱۴۸۵ میلیمتر

فاصله محورها

۲۴۱۰ میلیمتر

وزن خالص

۱۱۰۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر

ظرفیت صندوق عقب

۳۷۰ لیتر

حجم مخزن سوخت

۴۱ لیتر

قطر رینگ

۱۴ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی سهند پارس خودرو

سهند پارس خودرو روی پلتفرم X200 ساخته شده است و از این رو، نباید انتظار یک خودرو کاملا مدرن و جدید را داشت. با این حال، بازطراحی نمای جلو و عقب موجب شده تا شکل و شمایل بهتری نسبت به ساینا S داشته باشد.

جلوپنجره مشکی رنگ با طرح لوزی و قاب کرومی جلب توجه می‌کند و در طرفین آن دو چراغ کشیده دیده می‌شود. این المان‌ها، در کنار مه‌شکن‌های چهار گوش و سپر جدید و حجم‌پردازی‌های روی کاپوت، حالتی اسپرت و جوان‌پسند به سهند داده است.

سایپا در نمای عقب نیز طرحی نو در انداخته و چراغ‌های باریک و دو رنگ را در کنار درب جدید صندوق به کار برده است. البته سپر همانی است که در ساینا S دیده بودیم.

با وجود طراحی نو نمای جلو و عقب، سایپا سهند از کناره‌ها یادآور ساینا و تیبا است و چیز جدیدی برای ارائه ندارد.

طراحی داخلی

کابین سهند پارس خودرو

کابین سهند پارس خودرو نسبت به ساینا از این رو به آن رو شده و طرحی جدیدتر و مدرن‌تر پیدا کرده است.

دریچه‌های دایره‌ای شکل وسط و کناره‌های داشبرد قرار گرفته و یک نمایشگر ۷ اینچی روی آن سوار شده است. البته این نمایشگر فقط در تیپ ۲ وجود دارد. اگرچه کیلومترشمار آنالوگ و عقربه‌ای است، اما گرافیک رنگی و اسپرتی دارد و پشت فرمان دی کات دیده می‌شود. همچنین سهند تیپ ۲ با تریم دو رنگ کابین روانه بازار می‌شود که این مورد را می‌توان روی داشبورد و رودری‌ها مشاهده کرد.

مشخصات سهند پارس خودرو، از نظر جادار بودن، چندان تفاوتی با ساینا نخواهد داشت، چرا که تغییری در ابعاد و اندازه خودرو ایجاد نشده است.

آپشن ها و امکانات

سهند پارس خودرو در دو تیپ تحویل مشتریان می‌شود. سهند تیپ ۱ به عنوان مدل پایه به بازار می‌آید و سهند تیپ ۲ نسخه فول آپشن محسوب می‌شود.

کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه نیمه‌اتوماتیک، ترمز کمکی، کنترل کشش و پایداری، دیلایت، اتولایت، سیستم پایش فشار تایر، فرمان دی کات، صندلی پارچه‌ای، ایزوفیکس، آینه جانبی برقی و سنسور دنده عقب امکاناتی است که در تیپ ۱ سهند قرار دارد.

دکمه‌های کنترلی روی فرمان، صندلی چرمی و پارچه‌ای، تریم داخلی دو رنگ، گرمکن آینه بغل، سانروف، نمایشگر ۷ اینچی، دوربین عقب، ۲ بلندگو عقب و آنتن کوسه‌ای، آپشن‌هایی‌ست که به تیپ ۲ سهند اضافه شده است.

کروز کنترل

ندارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد

سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

پدال شیفتر

ندارد

اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد (تیپ ۲)

گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد (تیپ ۲)

ناوبری

ندارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد (تیپ ۲)

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

ندارد

استارت بدون کلید

ندارد

تهویه اتوماتیک

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرمکن صندلی جلو

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

ماساژور صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد (تیپ ۲)

پانوراما

ندارد

سانروف

دارد (تیپ ۲)

قیمت سهند پارس خودرو در بازار

نمای عقب سهند پارس خودرو

ماشین سهند پنجمین عضو از خانواده X200 سایپا است و با تغییراتی که در طراحی ظاهری و داخلی، مشخصات فنی و امکانات داشته، از دیگر محصولات اقتصادی خودروساز ایرانی بهتر است. تولید این خودرو سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد. قیمتی برای خرید خودرو جدید اعلام نشده، اما تیپ پایه سایپا سهند کمی گران‌تر از ساینا S به فروش می‌رسد و مدل فول آپشن ارزان‌تر از شاهین خواهد بود. سهند پارس خودرو در آخرین روزهای سال ۱۴۰۲ از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو در دسترس خریداران قرار گرفت.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو / عکاس: میلاد قزللو