بررسی مشخصات فنی تیام مکث موتور

۹ بهمن ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی تیام مکث موتور

مکث موتور بعد از معرفی و عرضه کراس اوور ۷ نفره تیارا در ایران، قصد دارد تا خودرو جدیدی را به فهرست محصولاتش اضافه کند و تعداد تولیداتش را به عدد ۳ برساند. خودروساز ایرانی به همکاری با کمپانی چینی بایک ادامه می‌دهد و دوباره یک کراس اوور ۷ نفره از زیربرند بایک رویژیانگ را به بازار کشور می‌فرستد. نام خودرو جدید بایک رویژیانگ X3 است و مدل کوچک‌تری از بایک رویژیانگ X5 (تیارا مکث موتور) محسوب می‌شود و به زودی با اسم تیام مکث موتور معرفی خواهد شد.

مزایا و معایب

+ کراس اوور جمع و جور ۷ نفره

نسبت ضعیف پیشرانه و وزن

گیربکس دستی ۵ سرعته

سطح پایین امکانات و تجهیزات

مشخصات فنی

تیام مکث موتور از یک پیشرانه خطی بنزینی ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی استفاده می‌کند. حداکثر قدرت این موتور ۱۱۳ اسب بخار است که جوابگوی کراس اوور ۷ نفره‌ای با وزن ۱۴۳۵ کیلوگرم نیست. علاوه بر این، یک گیربکس دستی ۵ سرعته قدرت موتور را به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند، در صورتی که رقبای تیام در بازار ایران، همه با جعبه دنده اتوماتیک عرضه می‌شوند. اگرچه شتاب محصول جدید مکث موتور اعلام نشده، اما با این مشخصات فنی نباید انتظار کمتر از ۱۲- ۱۳ ثانیه را داشت.

از آنجایی که بایک رویژیانگ X3 در گروه خودروهای اقتصادی خانوادگی چینی قرار می‌گیرد، تیپ پایه آن سطح امکانات پایینی دارد، اما به احتمال خیلی زیاد مکث موتور یکی از تیپ‌های رده بالا را برای عرضه در بازار ایران انتخاب کند تا این خودرو قابلیت عرض اندام داشته باشد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی

حجم موتور

۱.۵ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶

تنفس موتور

طبیعی

قدرت

۱۱۳ اسب بخار

گشتاور

۱۵۰ نیوتن.متر

گیربکس

دستی ۵ سرعته

محور محرک

دیفرانسیل عقب

شتاب

—–

سرعت

۱۶۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

—–

استاندارد آلایندگی

یورو ۵

فرمان

برقی

بدنه

کراس اوور

نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۵۲۰ میلیمتر

عرض

۱۷۹۰ میلیمتر

ارتفاع

۱۷۷۰ میلیمتر

فاصله محورها

۲۷۰۰ میلیمتر

وزن خالص

۱۴۳۵ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۷ نفر

ظرفیت صندوق عقب

—–

حجم مخزن سوخت

—–

قطر رینگ

۱۶ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد

سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

پدال شیفتر

ندارد

اتولایت

تدارد

چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

ندارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

ندارد

تهویه اتوماتیک

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی جلو

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

ماساژور صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد

سانروف

ندارد

طراحی ظاهری

طراحی تیام مکث موتور

رویژیانگ برندی است که یکی دو سال اخیر در مجموعه بایک احیا شده است و تاکنون دو کراس‌اوور ۷ نفره X3 و X5 را معرفی کرده است. بنابراین، المان‌هایی که برای طراحی دو خودرو مورد نظر به کار رفته، کمابیش مشابه است. لازم به ذکر است که سال ۲۰۱۴ خودرویی با نام هوانسو S3L به بازار آمد و بایک رویژیانگ X3 فیس‌لیفت آن است.

جلوپنجره بزرگ با طرح خاص و چراغ‌های کشیده و عریض که به جلوپنجره چسبیده است، یکی از شاخصه‌های ظاهری مشابه بین تیام و تیارا است. چراغ‌های مه‌شکن عمودی در قاب‌های مشکی رنگ دو طرف سپر قرار گرفته و طراحان سعی کرده‌اند با حجم‌پردازی‌ها و خطوط روی کاپوت، کمی از صاف و صوف بودن تیام کم کنند.

وقتی از کناره‌ها به تیام نگاه کنیم، ساختاری جعبه‌ای و سطحی یک‌دست را می‌بینیم، با پنجره‌هایی که تا در صندوق امتداد پیدا کرده و رفته رفته از مساحت آنها کمتر شده است. تیام در نمای جانبی خود را به عنوان یک ماشین خانوادگی نشان می‌دهد.

نمای عقب تیام همان حالت آشنای تیارا را دارد، چراغ‌های بزرگ و برجسته، نوار کرومی که بین چراغ‌ها و روی درب صندوق کشیده شده و اسپویلر روی درب صندوق.

طراحی داخلی

کابین تیام مکث موتور

طراحی داخلی تیام اصلا با تیارا قابل مقایسه نیست. یک کابین ساده و کاملا معمولی، راننده و سرنشینان را احاطه می‌کند و از این نظر با طراحی ظاهری خودرو هماهنگ است.

نمایشگر لمسی وسط داشبرد نصب شده است و دکمه‌هایی دور آن قرار گرفته است. بالای نمایشگر، دریچه‌های مرکزی مستطیل شکل قرار دارد، در صورتی که دریچه‌های تهویه جانبی دایره‌ای و گرد است.

فرمان کاملا گرد نیست و در پایین کمی صاف بوده و بخش‌هایی از آن با روکش کرومی کاور شده است. پشت غربیلک فرمان می‌توان، کیلومترشمار آنالوگ را دید.

متریال کابین در تیپ پایه کیفیت بالایی ندارد و پلاستیک‌های خشک را می‌توان روی داشبرد و رودری‌ها لمس کرد. البته برای خودرویی که در چین با قیمت‌های اقتصادی عرضه می‌شود، چیز عجیبی نیست.

دو صندلی ردیف سوم خودروهای ۷ نفره مناسب افرادی با قد کوتاه و بچه‌ها است و این مورد درباره تیارا هم صدق می‌کند، چه برسد به تیام که کراس‌اووری جمع و جور است. با توجه به این موضوع، برای داشتن فضای کافی صندوق، باید صندلی‌های ردیف سوم را جمع کرد.

قیمت تیام مکث موتور در بازار

نمای عقب تیام مکث موتور

تیام مکث موتور کراس اوور جمع و جوری است که گنجایش ۷ سرنشین را دارد و از این نظر بین رقبای هم‌اندازه، پیشرو است. موتور تیام فقط ۱۱۳ اسب بخار قدرت دارد و برای یک خودرو خانوادگی ۷ نفره و ۱.۴ تنی، کافی نیست. خرید خودرو تیام مکث موتور در بازار چین ۸ تا ۱۰ هزار دلار هزینه دارد، اما برای موفقیت در بازار ایران باید با قیمتی عرضه شود که حداقل از نظر قیمتی با خودروهای قوی‌تر و مجهزتری مثل ام وی ام X33S، جک S5 و هایما S5 رقابت کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو