بازار خودرو کشور در حال حاضر به ثبات نسبی رسیده است و دیگر خبری از نوسانات شدید قیمتی نیست. در حال حاضر ارزانترین خودرو بازار را که پراید باشد، میتوان با حدود ۱۰۰ میلیون تومان خرید و بعد از آن میتوان به تیبا و ساینا فکر کرد.
در پله قیمتی بعدی، خودروهای ۲۰۰ میلیون تومانی و تقریبا ارزان قرار دارند، هر چند با توجه به میانگین درآمد مردم، باز هم برای خریدشان باید مدت زمان زیادی پول پسانداز کرد. خودروهای 200 میلیون تومانی امروز بازار شامل خودروهای تولید داخل، چینی و یا خودروهای قدیمی پژو متعلق به دهه 70 و 80 شمسی را شامل میشوند.
پژو ۲۰۶ تیپ ۲
پژو ۲۰۶ یکی از پرفروشترین و محبوبترین خودروها هم در بازار ایران و هم در بازارهای جهانی است. این هاچبک فرانسوی در سال ۱۳۸۰ برای اولین بار راهی خیابانهای کشور شد که البته در همان زمان خودروی مدرنی محسوب می شد چرا که در دهه 80 شمسی، وجود ترمز ABS و کیسه هوا جلو روی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ امکانات و آپشن جذابی بود.
پژو ۴۰۵ GLX
پژو ۴۰۵ GLX قدیمیترین خودروی ساخت داخل است که همچنان در خط تولید قرار دارد. این خودرو در سال 1372 و با موتورهای ۱.۶ لیتری و ۲ لیتری به مشتریان ایرانی معرفی شد و از سال ۸۱ موتور ۱.۸ لیتری XU7 به ۴۰۵ قدرت داد.
پژو ۴۰۵ SLX
SLX جدیدترین مدل پژو ۴۰۵ است که از سال ۱۳۸۸ عرضه شده و اسپویلر، مهشکن و چراغ کریستالی روی این خودرو نصب شده و همچنین سردنده و کیلومترشمار و داشبورد نیز از نو طراحی شده است.
پژو پارس
پژو پارس که در ابتدا با نام پرشیا شناخته میشد، در سال ۱۳۷۹ به دست خریداران ایرانی رسید. این خودرو شبیه به ۴۰۵ اما با چهرهای جدیدتر و با الهام از پژو ۴۰۶ طراحی و تولید شده است. موتور پارس همان موتور ۱.۸ لیتری است که روی ۴۰۵ GLX قرار دارد.
رانا LX
رانا فیسلیفت اقتصادی پژو ۲۰۶ است که در سال ۹۱ زیر پای مشتریان قرار گرفت و همین اقتصادی بودن باعث شد تا کیفیت ساخت به شدت کاهش پیدا کند. برای جبران این نقص، یک سال بعد تیپ LX به بازار آمد و تجهیزاتی مثل سنسور عقب، نمایشگر روی داشبورد، شیشههای برقی عقب به این خودرو اضافه شد.
سمند LX
سمند LX تیپ جدیدی از اولین خودروی ملی است که در سال ۱۳۸۳ و با هدف رفع کاستیها و نواقص تیپهای قبلی به بازار آمد. در سال ۱۳۸۸، مدل دوگانهسوز این خودرو عرضه شد و دو سال بعد موتور بنزینی EF7 روی سمند LX قرار گرفت.
کوییک R دندهای
کوییک R نتیجه تشدید تحریمهای آمریکا و خروج شرکای پارس خودرو و سایپا از کشور است. سقف، قاب آینههای بغل، قسمت پایینی سپر و بخشی از داشبورد این خودرو رنگی متفاوت با دیگر بخشهای بدنه دارد و از این رو به کوییک دو رنگ نیز معروف شده است. تنها تفاوت کوییک آر با کوییک پلاس در همین رنگبندی است و فرق دیگری ندارد.
نویسنده: میلاد قزللو