هر چند در یکی دو ماه پایانی سال ۱۴۰۰، قیمتها در بازار خودرو ثبات پیدا کرده و خرید خودرو و فروش ماشین راکد مانده و خریداران چشم به راه خبرهای مثبتی از توافق برجام بودند، اما در سال جدید و بعد از تعطیلات، شرایط کاملا عوض شد. بلاتکلیفی توافق احیای برجام و ادامه ممنوعیت واردات خودرو، باعث افزایش قیمت روز ماشین شده است. همچنین فروشندگان که در بهمن و اسفند ۱۴۰۰ به دنبال مشتری میگشتند، فعلا دست نگه داشتهاند و منتظر رخدادهای جدیدی هستند.
آریسان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۹۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۸ – ۱۸۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
آریسان وانت شهری است که از سال ۱۳۹۳ و بعد از باردو یا وانت پیکان به فهرست محصولات ایران خودرو اضافه شد. این وانت روی پلتفرم پژو ۴۰۵ طراحی و ساخته شده، به طوری که بخش جلویی شباهت زیادی به خودرو فرانسوی دارد. تولید آریسان بارها به دلایل فنی و زیستمحیطی متوقف شد. سری جدید وانت ایران خودرو به پیشرانه کمآلایندهتری مجهز و شاسی آن نیز تقویت شده و احتمالا در سال جاری به بازار خواهد آمد.
پراید ۱۱۱
مدل ۱۳۹۹ – ۱۹۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
پراید ۱۱۱ اولین و آخرین فیس لیفت پراید هاچبک و همین طور گرانترین مدل سواری پراید است که در سال ۸۸ با پیشرانه ۶۳ اسب بخاری عرضه شد و چهار سال بعد، موتور قویتری با قدرت ۷۱ اسب بخار زیر کاپوتش قرار گرفت. آخرین پراید ۱۱۱ در ۴ اردیبهشت ۹۹ از خط تولید بیرون آمد. مصرف کم سوخت، هزینه پایین نگهداری و تعمیرات و فراوانی قطعات از دلایل پرفروش شدن این هاچبک کوچک است.
پراید ۱۳۱
مدل ۱۳۹۹ – ۱۷۶،۰۰۰،۰۰۰ تومان
پراید ۱۳۱ همان مدل صندوقداری است که در دهه هفتاد به بازار ایران رسید. این خودرو نسبت به پراید اولیه فقط تغییرات جزئی در ظاهر داشته اما از نظر فنی بهتر شده و دارای موتور یکسان با پراید ۱۱۱ و ۱۳۲ با قدرت ۷۱ اسب بخار و استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. بعد از تعطیلی خط تولید پراید ۱۱۱ و پراید ۱۳۲، سایپا ۱۳۱ آخرین مدل این خانواده بود که در تیر ماه ۹۹ برای همیشه از فهرست تولیدات سایپا حذف شد.
پراید ۱۵۱ پلاس
مدل ۱۴۰۰ – ۱۸۸،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۷۶،۰۰۰،۰۰۰ تومان
پراید ۱۵۱ پلاس مدل آپشنال وانت ۱۵۱ است. وانت کوچک سایپا از نظر ظاهری تفاوتهای اندکی با مدل معمولی دارد که عبارتند از رول بار و لاینر (کفپوش فضای بار) و طرح گرافیکی. ۱۵۱ پلاس تنها مدل پراید با آپشنهایی مثل نمایشگر لمسی، دوربین دید عقب و سنسور عقب است.
تیبا
مدل ۱۴۰۰ – ۱۸۸،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۸۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
تیبا اولین خودرو ملی و انحصاری گروه خودروسازی سایپا است که در سال ۱۳۸۸ معرفی شد. این خودرو روی پلتفرم X200 ساخته شده و به گفته مدیران سایپا ایمنی بیشتری از پراید دارد. البته ظاهر تیبا از پراید خیلی بهتر و جدیدتر است و موتور قویتری با ۸۷ اسب بخار دارد.
تیبا پلاس
مدل ۱۳۹۹ – ۱۸۶،۰۰۰،۰۰۰ تومان
تیبا پلاس مدل آپشنال تیبا معمولی است و همان آپشنهای تیبا ۲ پلاس، در این خودرو هم نصب شده است. نکته جالب درباره تیبا پلاس این است که بعد از تیبا ۲ پلاس عرضه شد، در صورتی که مدل معمولی تیبا هاچبک، ۴ سال بعد از مدل معمولی صندوقدار به بازار آمد.
تیبا ۲
مدل ۱۴۰۰ – ۱۹۴،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۸۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
تیبا ۲ که با نام تیبا هاچبک شناخته میشود، در سال ۹۲ و چهار سال بعد از مدل صندوقدار عرضه شد. این خودرو جزو محصولات X200 سایپا، شامل تیبا صندوقدار، ساینا و کوییک است و مشخصات فنی یکسان با این ماشینها دارد. در حال حاضر تیبا ۲، ارزانترین هاچبک صفر سایپا است.
تیبا ۲ پلاس
مدل ۱۴۰۰ – ۲۰۹،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۹۸،۰۰۰،۰۰۰ تومان
تیبا ۲ پلاس یکی از محصولات سری پلاس سایپا است. خودروهای پلاس سایپا تغییرات جزیی در بدنه پیدا کردهاند و آپشنهایی نیز به آنها اضافه شده است. سنسور عقب، روف ریل، دیفیوزر سپرهای جلو و عقب و نمایشگر از جمله تغییرات تیبا ۲ پلاس نسبت به تیبا ۲ معمولی است.
ساینا
مدل ۱۴۰۰ – ۲۰۴،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۹۳،۰۰۰،۰۰۰ تومان
ساینا یکی دیگر از اعضای خانواده X200 گروه خودروسازی سایپا است و در اواسط دهه ۹۰ و به عنوان فیس لیفت تیبا معرفی شد. ساینا هم مثل تیبا و تیبا ۲ و کوییک از همان موتور M15 با قدرت ۸۷ اسب بخار استفاده میکند و بعد از تیبا، دومین صندوقدار ارزان در بازار خودروهای صفر کیلومتر است.
ساینا پلاس
مدل ۱۳۹۹ – ۲۱۷،۰۰۰،۰۰۰ تومان
ساینا پلاس اولین خودرو گروه خودروسازی سایپا است که با عنوان پلاس وارد بازار شده و ترکیبی از طراحی و مشخصات فنی تیپ SX با آپشنهای مدل S است. سپر دو رنگ، چراغهای کوییکی جلو و کلمه ساینا پلاس روی در جلو و پایین آینه بغل از مشخصههای ظاهری این سدان به شمار میآید. نمایشگر لمسی، فرمان اسپرت دی کات، بلوتوث، نویگیشن و شیشه دودی عقب از آپشنهای جدید تیپ پلاس است.
ساینا S
مدل ۱۴۰۰ – ۲۰۷،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان
ساینا S اولین فیس لیفتی است که گروه خودروسازی سایپا از ساینا ارائه کرد. سپرهای عقب و جلو، جلوپنجره و گرافیک چراغهای این خودرو به طور کامل عوض شده اما از نظر فنی تغییری نداشته است. چراغ بدرقه، آینه بغل برقی، کامپیوتر سفری، صندلی قابل تنظیم راننده و سرنشین جلو از آپشنهای فیسلیفت جدید این خودرو است.
کوییک
مدل ۱۴۰۰ – ۲۰۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۱۹۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
کوییک در کنار پراید ۱۱۱ و تیبا یکی از هاچبکهای جمع و جور سایپا است و هر چند به طور رسمی اعلام نشده اما مدل هاچبک ساینا محسوب میشود. هر چند کوییک از نظر ظاهری شباهتهایی به تیبا ۲ دارد و از نظر فنی کاملا مشابه این هاچبک است اما ارتفاع بیشتر، روف ریل و زه پلاستیکی باعث شده تا شکل و شمایلی اسپرتتر و جذابتر پیدا کند.
کوییک R
مدل ۱۴۰۱ – ۲۲۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۴۰۰ – ۲۱۱،۰۰۰،۰۰۰ تومان
مدل ۱۳۹۹ – ۲۰۳،۰۰۰،۰۰۰ تومان
کوییک R تقلید سایپا از رنگآمیزی سیتروئن C3 و اولین خودرو دو رنگ ملی است. این هاچبک فقط از نظر رنگآمیزی با کوییک معمولی فرق دارد و همین دو رنگ بودن باعث شده تا چهره جذابتری از مدل اصلی پیدا کند. پیشرانه همه تیپهای کوییک M15 سایپا، با قدرت ۸۷ اسب بخار و گشتاور ۱۲۸ نیوتن.متر است. بعدها کوییک R پلاس هم عرضه شد که فقط آپشنهای بیشتری از R معمولی دارد.
کوییک S
مدل ۱۴۰۰ – ۲۱۷،۰۰۰،۰۰۰ تومان
کوییک S اولین فیسلیفتی است که نارنجیپوشان سایپا از هاچبک کوچکشان ارائه کردهاند. سپر جلو و عقب و جلوپنجره از نو طراحی شدهاند و گرافیک چراغهای جلو و عقب تغییر کرده و به دیلایت یا چراغ روز مجهز شده است. این تغییرات ظاهر اسپرتتر و بهتری به کوییک داده، اما این ماشین از نظر فنی فرقی با مدلهای قبلی ندارد. همچنین کوییک S از نظر آپشن و امکانات ارتقا پیدا کرده و دارای فرمان دی کات، سنسور عقب، روف رگ، آینه بغل برقی و USB است.
نویسنده: میلاد قزللو