مقایسه اطلس با کوییک GX

۱۳ خرداد ۱۴۰۳ مقایسه اطلس با کوییک GX

شرکت سایپا پلتفرم X200 خود را به این سادگی‌ها رها نمی‌کند و طی بیش از یک دهه اخیر انواع و اقسام محصولات گوناگون البته با باطن تقریبا یکسان و ظاهر کمی متفاوت را به بازار و صنعت خودرو ایران عرضه کرده است. در جدیدترین اقدام در این زمینه هم طی سال ۱۴۰۲ محصولاتی نظیر کوییک GX و سایپا اطلس به لیست تولیدات دومین خودروساز بزرگ کشور اضافه شدند.

از آنجایی که این دو خودرو در بازار فعلی ایران جزو معدود انتخاب‌های طرفداران هاچبک‌های اقتصادی محسوب می‌شوند، بنابراین می‌توانند رقیب هم نیز باشند. اگرچه ماهیت و پلتفرم کوییک GX با اطلس تقریبا یکسان است، اما تفاوت‌هایی هم در آنها دیده می‌شود که می‌تواند در انتخاب مشتری موثر باشد. از همین رو مقایسه اطلس با کوییک GX را انجام دادیم تا مشتریان بهتر بتوانند میان این دو هاچبک سایپا انتخاب داشته باشند.

مشخصات فنی

مقایسه کوییک GX با اطلس در زمینه مشخصات فنی نمی‌تواند بیانگر اختلاف خاصی بین این دو محصول سایپا باشد؛ چرا که شرکت سازنده از یک مدل موتور و گیربکس روی این دو هاچبک خود استفاده کرده است. موتور M15i در اصل نمونه به‌روز شده موتور ام۱۵ سایپا است که پیش از این در انواع و اقسام محصولات پلتفرم ایکس ۲۰۰ دیده بودیم. موتور جدید در واقع با یک سری به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و همچنین استفاده از سیستم هدرز به جای منیفولد معمولی همراه شده که عملکرد آن را نسبت به نمونه قبلی ارتقا می‌بخشد و مصرف سوخت را هم کمی پایین می‌آورد.

بر همین اساس موتور کوییک جی ایکس و سایپا اطلس قادر است توانی معادل ۹۱ اسب بخار در دور موتور ۵۲۵۰ rpm و ۱۳۷ نیوتن.متر گشتاور در دور ۴۰۰۰ rpm تولید کند. این ارقام در مقایسه با موتور M15 معمولی حدود ۴ اسب بخار و ۹ نیوتن.متر ارتقا پیدا کرده است. هر دو خودرو با گیربکس دستی ۵ سرعته همراه شده‌اند، اما اطلس مجهز به گیربکس CVT نیز در فهرست تولیدات سایپا موجود است.

با توجه به آنکه وزن دو خودرو اختلاف زیادی با هم ندارد و  قدرت موتور آنها نیز در یک سطح قرار می‌گیرد، پس نمی‌توان از این دو محصول سایپا انتظار عملکرد خیلی متفاوت از همدیگر داشت.

البته شاید تغییر چهره اطلس نسبت به کوییک بتواند در بحث آیرودینامیک کمی تاثیرگذار باشد اما به دلیل یکسان بودن استایل بدنه و عدم تحول اساسی در المان‌های اصلی اتاق، نمی‌توان خیلی روی بحث تغییر آیرودینامیک در عملکرد اطلس نسبت به کوییک GX امیدوار بود.

بنابراین همچون گذشته انتظار داریم شتاب صفر تا ۱۰۰ اطلس و کوییک جی ایکس در نمونه‌های مجهز به گیربکس دستی که در این مقایسه مد نظر ما هستند، تقریبا چیزی نزدیک به ۱۳ ثانیه باشد که برای یک هاچبک اقتصادی در بازار ایران چابکی قابل قبولی به شمار می‌رود و از این جهت می‌تواند تقریبا با محصولات ایران خودرو به ویژه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و ۳ رقابت کند.

همچنین میزان مصرف سوخت این دو هاچبک سایپا نیز تقریبا مشابه یکدیگر و برابر ۶.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی خواهد بود که برای یک هاچبک ۱۰۶۵ کیلوگرمی ایرانی با موتور ۸ سوپاپ می‌تواند مناسب باشد. این میزان مصرف نسبت به نسخه‌های دیگر کوییک با موتور M15 معمولی حدود ۵ درصد کمتر شده است و شاید در عمل خیلی به چشم نیاید. حداکثر سرعت هر دو خودرو هم تقریبا نزدیک به ۱۷۰ تا ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است که البته شاید در سرازیری‌ها و با وجود باد موافق بتوان آن را به ارقام بالاتر هم رساند.

تمام این صحبت‌ها را انجام دادیم تا به اطلاعتان برسانیم که مقایسه اطلس با کوییک GX در بخش مشخصات فنی بیانگر تفاوت خاصی میان این دو نیست، بلکه هر دو خودرو از یک نوع موتور و گیربکس استفاده می‌کنند و از آنجا که اصولا پلتفرم و اتاق آنها نیز تفاوت خاصی با هم ندارد، بنابراین عملکرد آنها چه از لحاظ چابکی و چه از لحاظ مصرف سوخت و هندلینگ تقریبا مشابه است.

کیفیت سواری این دو خودرو خیلی خشک نیست، اما نفوذ ضربات به داخل کابین هنگام عبور سریع از روی ناهمواری‌های سطح جاده می‌تواند کمی آزاردهنده باشد. ضمن آنکه اگرچه سیستم کنترل پایداری در ارتقای هندلینگ کوئیک GX و اطلس کاملا موثر واقع شده و می‌تواند از بعضی انحراف‌ها به‌ویژه هنگام ورود پرسرعت به پیچ جلوگیری کند، اما در سرعت‌های بسیار بالا احتمال در رفتن قسمت عقب خودرو دور از انتظار نیست. با این وجود در سرعت‌های عادی و متعارف می‌توان از رانندگی با کوییک GX و اطلس به عنوان دو هاچبک اقتصادی سایپا لذت برد و باید گفت که کیفیت سواری آنها تقریبا چیزی بیشتر از حد انتظار ما از محصولات اقتصادی سایپا است و می‌تواند رضایت نسبی کاربر را به دنبال داشته باشد.

مشخصات کلی

  اطلس G کوئیک GX
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۸ ۴ / ۸
تنفس موتور تنفس طبیعی تنفس طبیعی
قدرت ۹۱ اسب بخار ۹۱ اسب بخار
گشتاور ۱۳۷ نیوتن.متر ۱۳۷ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ سرعته دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۳ ثانیه ۱۳ ثانیه
سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۸۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ۶.۷۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان هیدرولیک هیدرولیک
بدنه هاچبک کوچک هاچبک کوچک
نوع رینگ  آلومینیومی فولادی / آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  اطلس کوییک GX
طول ۴۰۲۰ میلیمتر ۴۰۰۵ میلیمتر
عرض ۱۶۸۵ میلیمتر ۱۶۷۸ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۳۷ میلیمتر ۱۵۳۲ میلیمتر
فاصله محورها ۲۴۱۰ میلیمتر ۲۴۱۵ میلیمتر
وزن خالص ۱۰۶۵ کیلوگرم ۱۰۶۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۲۸۵ لیتر ۲۲۵ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۲ لیتر ۴۲ لیتر
قطر رینگ ۱۴ اینچ ۱۴ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی اطلس

طراحی کوییک GX

با وجود آنکه مقایسه اطلس با کوییک GX از نظر مشخصات فنی نتیجه خاصی در پی نداشت اما باید گفت که اختلاف اساسی میان این دو هاچبک در طراحی خودرو آشکار شده است. این نکته را باید روشن کنیم که اطلس در واقع نسخه فیس لیفت کامل کوییک به شمار می‌رود و بنابراین نمای جلو و عقب آن نسبت به کوییک جی ایکس کاملا تغییر کرده است. چهره اطلس در نمای روبرو طوری طراحی شده که بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای خودرو را به یاد یکی از محصولات شرکت فورد به نام فیگو می‌اندازد و واضح است که طراحان از روی این محصول فورد الگوبرداری کرده و چهره اطلس را قلم زده‌اند.

جلوپنجره بزرگ‌تر با نوارهای عمودی کرومی‌رنگ چهره اطلس را کمی اسپرت و خشن‌تر از خانواده کوییک نشان می‌دهد. در این بین طرح خاص قاب مه‌شکن‌ها نیز کاملا موثر واقع شده و چهره‌ای هجومی‌تر برای این هاچبک اقتصادی به همراه آورده است. در نمای جانبی تقریبا یک استایل و فرم طراحی را در هر دو خودرو مشاهده می‌کنیم که طی سال‌های گذشته در انواع و اقسام هاچبک‌های ایکس ۲۰۰ سایپا موجود بوده و تاکنون تغییر خاصی در آن رخ نداده است.

اما نمای عقب اطلس نسبت به کوییک جی ایکس کاملا تغییر کرده و با چراغ‌های دو تکه به فرم خاص‌تر از گذشته همراه شده است. طرح سپر اطلس نیز متحول و نمای تقریبا مدرن‌تری نسبت به کوییک ارائه می‌دهد. با این حال یکی از انتقادات اصلی به طراحی ظاهری اطلس ناهماهنگی طرح چهره با نمای عقب و پروفایل جانبی است که باعث می‌شود حس مبهمی در بیننده از دیدن این خودرو شکل بگیرد.

اما کوییک GX اگرچه طراحی قدیمی‌تری دارد، اما از جهت هماهنگی امتیاز بالاتری کسب می‌کند و می‌شود گفت نمای چهره آن با قسمت پشت و نمای جانبی همخوانی بیشتری ارائه می‌دهد. با این وجود اطلس به عنوان یک خودرو جدیدتر، طراحی مدرن‌تری دارد و احتمالا از نظر بسیاری از مشتریان نیز ماشین زیباتری در مقایسه با کوییک GX به شمار برود.

طراحی داخلی

کابین اطلس

کابین کوییک GX

علاوه بر طراحی ظاهری، نمای داخلی سایپا اطلس هم نسبت به کوییک جی ایکس تغییر کرده و از یک پوسته داشبورد جدید برای آن استفاده شده است. البته کلیت فرم پوسته داشبورد اطلس به چشم ما بسیار آشنا می‌آید؛ چرا که قبلا مشابه آن را در رنو سیمبل، نسل دوم تندر ۹۰ دیده‌ایم، با این تفاوت که طرح دریچه‌های تهویه میانی، محل قرارگیری نمایشگر به‌علاوه طرح کلیدهای تهویه در این دو با یکدیگر کاملا متفاوت است. اما فرم پوسته دو خودرو تقریبا به یک شکل طراحی شده و می‌توان گفت که در اینجا نیز طراحان سایپا به سراغ الگوبرداری از کابین سیمبل رفته‌اند.

به هر حال طراحی داشبورد اطلس نسبت به خانواده کوییک و ساینا جذاب‌تر از کار درآمده و به‌ویژه استفاده از رنگ‌های گرم در کابین کوییک می‌تواند جذابیت بیشتری برای مشتری ایجاد کند. همچنین طرح صفحه کلاستر نیز در اطلس نسبت به کوییک تغییر کرده است و حالا فرم تقریبا اسپرت‌تر را به نمایش می‌گذارد. ناگفته نماند که کوییک GX در نسخه کم آپشن GX-L دقیقا از همان داشبورد موجود در کوییک S برخوردار شده، اما در مدل فول آپشن این خودرو یعنی تیپ GX-H، بخش دریچه‌های تهویه میانی و نمایشگر کاملا مشابه اطلس شده است؛ با این تفاوت که تریم داخلی کوییک GX-H برخلاف اطلس از نوع تیره خواهد بود.

متاسفانه کیفیت متریال در اطلس نسبت به کوییک GX تفاوت زیادی نشان نمی‌دهد و همان پلاستیک‌های خشک نه‌چندان مرغوب در اینجا نیز به میزان زیادی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. از لحاظ میزان فضای پا در ردیف جلو و عقب تفاوتی میان این دو خودرو دیده نمی‌شود و باید گفت که کوییک GX و اطلس با وجود آنکه فاصله محوری چندان بزرگی ندارند، اما صندلی‌های ردیف دوم آنها از لحاظ فضای پا و همچنین فضای سر نسبت به بسیاری از خودروهای همکلاس به‌ویژه پژو ۲۰۶ و پژو ۲۰۷ جادارتر است و نشیمن راحت‌تری برای کاربران به ویژه افراد بلندقد فراهم می‌کند.

خوشبختانه فضای صندوق عقب اطلس بزرگ‌تر از کوییک شده و به ۲۸۵ لیتر رسیده است. این در حالی است که حجم صندوق عقب کوییک GX معادل ۲۲۵ لیتر ظرفیت دارد و نهایتا می‌تواند چمدان‌های مسافرتی ۲ نفر را در خود جا بدهد. البته صندلی‌های ردیف عقب در هر دو خودرو از نوع تاشو است و اگر قصد مسافرت دو نفره را دارید، می‌توان با تا کردن صندلی‌های عقب فضای بسیار بیشتری برای لوازم ایجاد کرد.

آپشن‌ها و امکانات

کوییک GX و اطلس دنده‌ای در دو تیپ کم و فول آپشن در فهرست محصولات سایپا قرار گرفته‌اند. طبق رسم همیشگی، معمولا سایپا نمونه‌های کم آپشن را خیلی تولید نمی‌کند و عمدتا به سراغ مدل فول آپشن می‌رود تا هم آن را به قیمت بالاتری بفروشد و هم مشتریان از محصول رضایت بیشتری داشته باشند.

تنوع تجهیزات نسخه‌های فول آپشن این دو خودرو تقریبا در یک سطح است، اما اطلس G دنده‌ای در مواردی مثل بهره‌مندی از سانروف، آینه‌های تاشونده برقی، سیستم کنترل توقف در سربالایی، سامانه کنترل کشش TCS و یکی دو مورد جزئی دیگر نسبت به کوییک GX-H (فول آپشن) برتری دارد.

  اطلس G کوییک GX-H
کروز کنترل ندارد ندارد
کروز کنترل هوشمند ندارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد ندارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد ندارد
کنترل کشش دارد ندارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو ندارد ندارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور ندارد ندارد
رادار تغییر لاین ندارد ندارد
رادار تصادف جلو ندارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی ندارد ندارد
ترمز اضطراری ندارد ندارد
ترمز پارک برقی ندارد ندارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت دارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد ندارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید ندارد ندارد
استارت بدون کلید ندارد ندارد
تهویه اتوماتیک ندارد ندارد
صندلی برقی راننده ندارد ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد ندارد
گرمکن صندلی جلو ندارد ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد ندارد
پانوراما ندارد ندارد
سانروف دارد ندارد

خرید اطلس یا کوییک GX

نمای عقب اطلس

نمای عقب کوییک GX

با توجه به مباحثی که در مقایسه اطلس با کوییک GX اشاره شد، این دو خودرو تقریبا از لحاظ فنی، کاربردی و رفاهی خیلی با هم تفاوت ندارند. با این وجود اطلس سایپا طراحی ظاهری مدرن و به‌روزی‌تر ارائه می‌دهد و به ویژه نمای داخلی آن در مقایسه با انواع کوییک پیشرفت محسوسی داشته است.

از همین رو اگر می‌خواهید یک هاچبک با ظاهر کمی جدیدتر، نمای داخلی زیباتر و صندوق عقب بزرگتر خریداری کنید، احتمالا اطلس می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد. اما قیمت روز خودرو برای کوییک جی ایکس در محدوده پایین‌تری دارد و می‌توان همان کارایی اطلس را از این خودرو نیز گرفت. البته صندوق عقب آن کوچک‌تر است و طراحی داخلی کوییک نیز خیلی چنگی به دل نمی‌زند.

با این حال کیفیت سواری قابل قبولی دارد، صندلی‌های ردیف عقب آن همچون اطلس تقریبا جادار است و در مجموع می‌تواند همان کارایی برادر جدید خود با قیمت پایین‌تر و البته چهره قدیمی‌تر را به کاربر ارائه کند.

در نتیجه کوییک GX می‌تواند برای افرادی که بودجه کمتری دارند و یک هاچبک با کارایی تقریبا مشابه اطلس می‌خواهند، گزینه بهتری محسوب شود.

سایپا در سامانه یکپارچه اقدام به فروش ماشین کرده است و هر دو هاچبک را برای متقاضیان عرضه می‌کند. البته افرادی که موفق به ثبت نام در سامانه یکپارچه نشده‌اند، می‌توانند برای تهیه اطلس یا کوییک GX، اقدام به خرید ماشین دست دوم کنند.

افرادی که کوییک GX را پسندیده‌اند، با این حال نیاز به صندوق عقب بزرگ‌تری دارند، می‌توانند نسخه سدان آن، یعنی ساینا GX را بخرند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور