بررسی مشخصات فنی ساینا GX

۶ خرداد ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی ساینا GX

سایپا برای نام‌گذاری محصولاتش، پسوندهای مختلفی را به نام آنها اضافه می‌کند تا تیپ‌های گوناگون این خودروها که تفاوت کمی با هم دارند، برای مشتریان قابل تشخیص باشد. با وجود گیج‌کننده‌بودن این پسوندها، سایپا همین رویه را در پیش گرفته و در جدیدترین اقدام از این دست، ساینا GX را به فهرست تولیدات خود اضافه کرده است. تفاوت ساینا GX با ساینا S به بخش فنی و امکانات آن برمی‌گردد که در ادامه به آنها اشاره شده و به بررسی ساینا GX از همه نظر پرداخته‌ایم.

مزایا و معایب

+ اصلاح بازدهی موتور

+ کاهش مصرف سوخت

+ استهلاک فنی و هزینه نگهداری پایین

+ ردیف عقب جادار

+ حجم صندوق مناسب

+ کارایی مناسب با سوخت CNG

 

– کیفیت ساخت پایین

– موتور ۸ سوپاپ با فناوری قدیمی

– ایمنی نه چندان بالا

مشخصات فنی

ساینا GX همچون کوییک GX از موتور به‌روزشده‌ای استفاده می‌کند. پیشرانه MP15I که تحت عنوان M15 GSI هم از آن یاد می‌شود، نسبت به موتور M15 سایپا دستخوش تغییراتی شده که مهم‌ترین آن اضافه شدن سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها (VVT) است. منیفولد خروجی اگزوز هم از جنس استیل ساخته شده که در بازار تیونینگ به هدرز معروف است.

در نتیجه توان خروجی موتور نسبت به گذشته کمی ارتقا پیدا کرده و از ۸۷ به ۹۰ اسب بخار رسیده. گشتاور نیز از ۱۲۸ به ۱۳۷ نیوتن.متر افزایش یافته است. یک گیربکس دستی پنج سرعته هم نیروی موتور را به چرخ‌های جلو می‌رساند.

همچنین گفته‌شده که مصرف سوخت موتور M15 I در عین افزایش توان خروجی، کاهش داشته که البته میزان آن خیلی چشمگیر نیست. بر این اساس مصرف سوخت ساینا جی ایکس دنده‌ای ۶.۹۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که ۰.۷ لیتر نسبت به گذشته کاهش نشان می‌دهد.

در مورد شتاب ساینا GX انتظار تحول اساسی نداریم، اما شاید به اندازه ۰.۲ ثانیه یا کمتر شاهد ارتقای چابکی این خودرو نسبت به ساینا اس باشیم. دیگر مشخصات فنی ساینا GX تغییر خاصی در مقایسه با ساینا S نداشته و این خودرو با همان خصوصیات قبل به دست مشتریان می‌رسد.

ناگفته نماند که ساینا GX اتوماتیک هم در برنامه تولید سایپا قرار دارد. این خودرو به همان گیربکس CVT موجود در کوییک اتوماتیک مجهز می‌شود.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۸
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۹۰ اسب بخار
گشتاور ۱۳۷ نیوتن.متر
گیربکس ۵ دنده دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۲.۵ ثانیه
سرعت —–
مصرف سوخت ۶.۹۳ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان هیدرولیک
بدنه سدان کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

طول ۴۲۰۹ میلیمتر
عرض ۱۶۶۷ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۹۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۴۱۴ میلیمتر
وزن خالص  ۱۰۵۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۷۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۴۱ لیتر
قطر رینگ ۱۴ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل ندارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش ندارد
کنترل پایداری ندارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی ندارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی ندارد
اتوهلد ندارد
پدال شیفتر ندارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید ندارد
استارت بدون کلید ندارد
تهویه اتوماتیک ندارد
صندلی برقی راننده ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو ندارد
گرم‌کن صندلی جلو ندارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل ندارد
پانوراما ندارد
سانروف ندارد

طراحی ظاهری

طراحی ساینا GX

در طراحی ظاهری ساینا GX نباید دنبال نکته خاصی بگردید، چراکه در مقایسه با ساینا S تغییر خاصی در آن مشاهده نمی‌کنید‌. همان فرم سپر و دی‌لایت و جلوپنجره، در این خودرو هم دیده می‌شود.

نمای عقب هم تحولی نداشته و مثل گذشته کار شده است. این سبک طراحی گرچه نسبت به ساینا EX مدرن‌تر است، اما شاید شلوغ‌تر بودن نمای چهره، باعث شود تا بعضی مشتریان همان چهره قبلی ساینا معمولی را به‌ویژه در نمای عقب ترجیح بدهند. البته بسیاری از مشتریان دیگر نیز ساینا اس و جی ایکس را خودروی زیباتری در مقایسه با تیپ‌های EX و SX می‌دانند.

طراحی داخلی

کابین ساینا GX

انتظار داشتیم که حداقل ساینا GX با داشبرد مشابه کوییک GX عرضه شود تا جلوه بهتری برای خریداران این محصول به‌اصطلاح جدید به نمایش بگذارد. اما متاسفانه خبری از داشبرد جدید برای ساینا جی ایکس نیست و همان داشبرد قدیمی ساینا S مورد استفاده قرار گرفته است.

این طرح داشبرد روی ساینا EX و کوییک معمولی هم دیده می‌شود و نه‌تنها جذابیت خاصی به نمای داخل ساینا GX اضافه نمی‌کند، بلکه ظاهر آن را قدیمی‌تر نشان می‌دهد و هیجان و لذتی را که می‌توانست به واسطه داشبرد جدید برای مالک ایجاد شود، به طور کل از بین می‌برد. البته احتمال دارد که در آینده ساینا GX همچون برادر هاچبک خود، یعنی کوییک GX با داشبرد جدید به بازار بیاید، اما از قرار معلوم تا اطلاع ثانوی همان داشبرد قدیمی روی سدان کوچک سایپا به چشم خواهد آمد.

از نکات مثبت کابین خانواده ساینا می‌توان به ردیف عقب جادار آنها اشاره کرد که در مقایسه با محصولاتی همچون رانا و پژو ۲۰۶، فضای پای بهتری برای سرنشینان فراهم می‌کند. همچنین ظرفیت صندوق عقب ساینا GX همچون گذشته ۳۷۰ لیتر است که در این سگمنت گنجایش مناسبی به حساب می‌آید و برای یک مسافرت خانوادگی ۴ نفره، فضای کافی برای قرار دادن چمدان و دیگر اسباب و اثاث را فراهم می‌کند.

قیمت ساینا GX در بازار ایران

نمای عقب ساینا GX

ساینا GX برای نخستین بار در دور دوم ثبت نام خودرو از طریق سامانه یکپارچه، عرضه شده، اما در زمان نگارش این متن هنوز قیمت آن به طور رسمی اعلام نشده است. با توجه به ارتقای فنی و تجهیز به امکانات بیشتری مثل نمایشگر مالتی مدیا ۷ اینچی لمسی، روکش صندلی چرمی، کلید کنترل سیستم صوتی روی فرمان، نویگیشن، دوربین عقب و شیشه دودی، قیمت ساینا GX حداقل ۱۵ درصد از ساینا S بیشتر خواهد بود. در مورد زمان عرضه این خودرو به بازار نیز باید بدانید که در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، ساینا GX به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

این نکته را هم بهتر است بدانید که با توجه به آمدن سایپا سهند (فیس لیفت ساینا S) به خط تولید دومین خودروساز بزرگ ایران، مدل GX آخرین عضو از خانواده ساینا باشد و بعد از آن جای خود را به طور کامل به محصول جدید بدهد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور