بررسی مشخصات فنی نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳

۱۵ مهر ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳

لیست خودروهای وارداتی به کشور هر چند روز یک بار به‌روزآوری می‌شود. جدیدترین خودرویی که به این لیست اضافه شده، نیسان سیلفی e-Power است. این نسخه از سیلفی نیروی خود را از یک پیشرانه هیبریدی دریافت می‌کند، به همین خاطر با تعرفه پایین‌تری وارد بازار می‌شود و از قیمت متعادل‌تری برخوردار خواهد بود. نکته جالب اینکه این سدان ژاپنی در چین و توسط شرکت دانگ فنگ مونتاژ می‌شود. بنابراین، نیسان سیلفی e-Power از مبدا چین وارد کشور خواهد شد. این خودرو به خاطر ویژگی‌هایی که دارد، با استقبال خوبی در چین روبه‌رو است و پرفروش‌ترین سدان شرکت نیسان در این کشور به شمار می‌رود.

مزایا و معایب

+ طراحی بیرونی و داخلی زیبا

+ مصرف سوخت مناسب

+ کیفیت کابین

+ امکانات خوب با توجه به قیمت

+ ایمنی بالا

– حداکثر سرعت پایین‌تر از رقبا

– احتمال کمبود قطعات یدکی در ابتدای عرضه

مشخصات فنی

نیسان سیلفی e-Power به یک پیشرانه هیبریدی مجهز است، البته پیشرانه‌ای متفاوت از هیبریدی‌های رایج. نیروی لازم برای حرکت این خودرو توسط یک موتور برقی تولید می‌شود. این موتور ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن.متر گشتاور دارد و نیروی آن به چرخ‌های محور جلو ارسال می‌شود. در این خودرو به جای باتری، یک موتور ۱.۲ لیتری بنزینی انرژی لازم برای موتور برقی را تامین می‌کند. در حقیقت، این موتور بنزینی نقشی شبیه به ژنراتور دارد. نیسان می‌گوید به لطف این پیشرانه، سیلفی e-Power خودرویی چابک و بی‌صداست و در هر صد کیلومتر تنها ۳.۹ لیتر بنزین مصرف می‌کند. البته این رقم بر اساس استانداردهای چینی محاسبه شده است و احتمالا در شرایط واقعی راننده با ارقام بالاتری مواجه می‌شود.

در رابطه با شتاب نیسان سیلفی e-Power اطلاعاتی در دست نیست، ولی حداکثر سرعت آن به ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. برای رانندگی با این خودرو ۵ حالت مختلف تعریف شده است که با انتخاب هر یک از آنها، میزان چالاکی یا مصرف سوخت خودرو در اولویت قرار می‌گیرد.

بد نیست بدانید پیشرانه e-Power نیسان در سال ۲۰۱۶ و با مدل نوت در ژاپن رونمایی شد و بعدها در سایر محصولات تولیدی کمپانی مورد استفاده قرار گرفت.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی + موتور برقی
حجم موتور ۱.۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۳۶ اسب بخار
گشتاور ۳۰۰ نیوتن.متر
گیربکس —–
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب —–
سرعت ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۳.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۶۴۱ میلیمتر
عرض ۱۸۱۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۵۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۱۲ میلیمتر
وزن خالص —–
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب —–
حجم مخزن سوخت —–
قطر رینگ ۱۶ اینچ

۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب دارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل ندارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی نیسان سیلفی e-Power

نیسان سیلفی در دسته سدان‌های کامپکت یا کلاس C طبقه‌بندی می‌شود. این خودرو طولی برابر با ۴۶۴۱ میلیمتر و عرضی برابر با ۱۸۱۵ میلیمتر دارد. ارتفاع این خودرو هم ۱۴۵۰ میلیمتر است و فاصله محوری آن به ۲۷۱۲ میلیمتر می‌رسد.

شاید بدانید نیسان سیلفی در آمریکا با نام سنترا به فروش می‌رسد. نسل کنونی این خودرو که با کد 18B شناخته می‌شود، در سال ۲۰۱۹ و در نمایشگاه خودروی شانگهای رونمایی شد. دو سال بعد، نیسان نسخه هیبریدی سیلفی را با نام e-Power رونمایی کرد. برای مدل ۲۰۲۳، این سدان ژاپنی فیس‌لیفت شده و با چهره جذاب‌تری راهی بازار شده است.

نیسان سیلفی با آنکه یک خودروی اقتصادی محسوب می‌شود، اما در کل طراحی زیبا و قابل قبولی دارد. در نسخه e-Power جلوچنجره موسوم به V-Motion متحمل تغییراتی شده است و شبکه‌ای متفاوت از قبل دارد. به موازات جلوپنجره، طراحان در فرم سپر و گرافیک چراغ‌های جلو بازنگری‌هایی انجام داده‌اند.

نیسان سیلفی e-Power در نمای جانبی هم طراحی قابل قبولی دارد. شاخص‌ترین المان موجود در این نما، قوس انتهای سقف و فرم خاص ستون C است. در این نما خطوط تیز زیادی روی گلگیر جلو و عقب و همچنین پایین درها به چشم می‌خورد. استفاده از ترکیب رنگ متفاوت برای سقف و بدنه در برخی تیپ‌ها، سیلفی هیبرید e-Power را اسپرت‌تر نشان می‌دهد. بسته به تیپ، این سدان هیبریدی روی رینگ‌های ۱۶ یا ۱۷ اینچی حرکت می‌کند.

در نمای عقب نیسان سیلفی e-Power با ترکیبی ساده اما بی‌نقص روبه‌رو هستیم. چراغ‌های عقب این خودرو ابعاد نسبتا بزرگی دارند و برخلاف بسیاری از مدل‌های جدید، به‌هم‌پیوسته نیستند. سپر ساده طراحی شده و با پیکره کلی کاملا هماهنگ است. به‌طور کلی طراحی نیسان سیلفی e-Power از نقاط قوت آن به شمار می‌رود و بعید است کسی ایرادی به آن بگیرد.

طراحی داخلی

کابین نیسان سیلفی e-Power

نیسان سیلفی هیبرید e-Power در داخل کابین نیز طراحی زیبایی دارد. داشبورد این سدان کامپکت خوش‌فرم طراحی شده و در قسمت میانی میزبان یک نمایشگر بزرگ ۱۲.۳ اینچی است. این نمایشگر ۶۰ هرتزی کیفیت مناسبی دارد و به دلیل رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ تصاویر و گرافیک منوها را با دقت بالایی نشان می‌دهد. درست زیر این نمایشگر، سه خروجی گرد قرار دارد که جریان هوای سیستم تهویه مطبوع از طریق آنها به داخل کابین راه پیدا می‌کند. نمایشگر و دکمه‌های سیستم تهویه به همراه دکمه‌های سایر امکانات در زیر این خروجی‌ها تعبیه شده‌اند.

کنسول میانی نیسان سیلفی e-Power پهنای نسبتا زیادی دارد. به غیر از اهرم انتخاب وضعیت گیربکس، دو جالیوانی، پد شارژ بی‌سیم ۱۵ واتی و پورت‌های تایپ C و جک ۳.۵ میلیمتری روی کنسول تعبیه شده است. فرمان این سدان هیبریدی در قسمت پایینی مسطح طراحی شده و فرمی مشابه با حرف D دارد. نکته منفی اینکه در پشت فرمان خبری از نمایشگر دیجیتال نیست و اطلاعات مورد نیاز راننده به‌ وسیله آمپرهای آنالوگ و یک صفحه دیجیتال ابتدایی ارائه می‌شود.

خوشبختانه کیفیت مواد به‌کاررفته در کابین نیسان سیلفی e-Power مناسب است و این سدان ژاپنی-چینی از این نظر نمره خوبی می‌گیرد. علاوه‌بر این، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی سیلفی هیبرید هم در کلاس خود در سطح قابل قبولی است. از جمله امکانات این خودرو می‌توان به مواردی مثل سیستم صوتی ساخت شرکت Bose با ۸ بلندگو، دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز پارک برقی، سانروف، سیستم پایش باد تایرها، سیستم ورود بدون کلید، اتوهلد و سامانه توقف و شروع حرکت مجدد اشاره کرد.

نیسان سیلفی e-Power در بخش ایمنی به سامانه‌های متعددی مجهز است و سطح دوم از رانندگی خودران را ارائه می‌کند. برخی از مهم‌ترینِ این سامانه‌ها عبارتند از: سیستم هشدار خروج از خط، سیستم پایش نقاط کور، رادار تصادف از جلو و عقب، سیستم کروز کنترل هوشمند، ترمز اضطراری خودکار، سیستم پایش هوشیاری راننده، سیستم کنترل پایداری و ۶ ایربگ.

قیمت نیسان سیلفی e-Power در بازار ایران

نمای عقب نیسان سیلفی e-Power

نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳ در تیپ‌های متنوعی به فروش می‌رسد. ارزان‌ترین نسخه از این سدان زیبا، ۱۳۸.۹۰۰ یوان قیمت دارد و گران‌ترین نسخه آن با پرداخت ۱۷۴.۹۰۰ یوان قابل خرید است. با احتساب نرخ روز ارز، این ارقام معادل ۹۵۰ میلیون تومان و ۱.۲ میلیارد تومان می‌شوند. در حال حاضر مشخص نیست کدام تیپ از نیسان سیلفی e-Power وارد کشور خواهد شد، ولی در صورت لحاظ کردن تعرفه واردات و سایر هزینه‌های جانبی، می‌توان قیمتی در حدود ۱.۳ الی ۱.۶ میلیارد تومان را برای این خودرو متصور شد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور