خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲

۱۸ شهریور ۱۴۰۲ خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲

با پیشرفت صنعت خودرو در سطح جهانی، توقع مشتریان ایرانی نیز بالا رفته و انتظار عرضه محصولات جدید از خودروسازان و مونتاژکارانی داخلی دارند. خودروسازی کشور در چند سال اخیر به علت اعمال تحریم‌های بین‌المللی و شرایط نامساعد اقتصادی، رشد چندانی نداشته و تنوع خودروهای داخلی در بازار کاهش پیدا کرده است. در چنین شرایطی، هیچ عاملی به‌جز اجبار، نمی‌توانست شرکت‌های خودروساز را ترغیب کند تا حرکت نو و مثبتی انجام دهند. عدم تمدید اعتبار و ایمنی خودروهایی مثل پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، سمند، ساینا، تیبا و… از سوی سازمان ملی استاندارد و حذف ماشین‌های پرتقاضا از خط تولید، مهم‌ترین عامل در معرفی خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲ به حساب می‌آید که در ادامه به بررسی مشخصات آن‌ها می‌پردازیم.

ایکو ری را

ایکو ری را

ایکو ری را نام نخستین شاسی‌بلند ملی ایران خودرو است که در سال جاری روانه بازار می‌شود. این خودرو که در گذشته به نام پروژه K125 شناخته می‌شد، بر اساس پلتفرم پژو ۲۰۰۸ ساخته شده و به دسته کراس اوورهای سایز متوسط تعلق دارد.

ری‌را ایران خودرو به پیشرانه ۱.۷ لیتری توربوشارژ TU5  پلاس مجهز است که می‌تواند ۱۶۸ اسب بخار قدرت و ۲۴۵ نیوتن.متر گشتاور تولید کند. قوای محرکه از طریق گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته به چرخ‌های جلو منتقل شده و موجب حرکت ماشین می‌شود. البته پیشرانه TC7 پلاس با ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن.متر گشتاور برای نسخه فول آپشن کراس اوور ملی در نظر گرفته شده است.

ریرا به امکانات متعددی مجهز بوده که از جمله آن‌ها می‌توان به شش ایربگ، سیستم استارت و ورود بدون کلید، سیستم پایش باد لاستیک‌ها، رادار نقطه کور و همین‌طور سیستم‌های ABS، EBD، ESC و… اشاره کرد.

ایکو TF21

ایکو TF21

یکی دیگر از خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲ متعلق به شرکت ایران خودرو بوده و TF21 نام دارد. این هاچبک جدید به عنوان جانشین پژو ۲۰۶ و با قیمت اقتصادی روانه بازار می‌شود. ایکو TF21 روی پلتفرم 00P2 ساخته شده و در سه نسخه پایه، میانی و لوکس در دسترس خریداران قرار می‌گیرد. کراس‌لوک ایران خودرو به پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی TU5 پلاس مجهز است که حداکثر قدرت و گشتاور آن به ترتیب به ۱۱۰ اسب بخار و ۱۵۰ نیوتن.متر می‌رسد. این نیرو از طریق گیربکس دستی ۵ سرعته یا گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک از نوع تیپ ترونیک به محور چرخ‌های جلو وارد می‌شود. البته سری دوم این خودرو به احتمال زیاد با موتور ملی IK3 تولید خواهد شد.

به هر حال، TF21‌ ایکو در تیپ‌های مختلف دارای تجهیزات متفاوت است. نسخه لوکس این ماشین شامل امکاناتی نظیر سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ECS)، سیستم GSI، سیستم پایش باد لاستیک‌ها، سیستم استارت بدون کلید، کروز کنترل، سیستم‌های ABS و EBD و HAC و .. خواهد بود.

کادیلا

کادیلا

کادیلا که با نام‌های P90 یا تندر ۹۰ ایرانی نیز از آن یاد می‌شود، محصولی از پارس خودرو (زیرمجموعه سایپا) است. سدان جدید، بر اساس نسل اول پلتفرم لوگان ساخته شده و از پیشرانه ایرانیزه شده ES5 پژو سیتروئن، یعنی ME16 بهره می‌گیرد.

این موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی مصرف سوخت پایینی دارد و می‌تواند ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۷ نیوتن.متر گشتاور تولید کند. پارس خودرو، گیربکس ۵ سرعته دستی یا گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک را برای کادیلا در نظر گرفته که قوای موتور را به چرخ‌های جلو وارد می‌کند.

در لیست امکانات و تجهیزات این ماشین می‌توان به مواردی همچون سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، کروز کنترل، استارت دکمه‌ای، چراغ‌های دیلایت، اتولایت و… اشاره کرد.

سایپا سهند

سایپا سهند

سایپا سهند نام یکی دیگر از خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲ است که در سبد محصولات زیرمجموعه سایپا، پارس خودرو قرار می‌گیرد. این سدان اقتصادی در واقع فیس‌لیفت ساینا به حساب می‌آید که روی پلتفرم X200 ساخته شده از موتور M15GSI بهره می‌برد.

پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ سهند حداکثر ۹۰ اسب بخار تولید می‌کند و گشتاور آن به ۱۳۷ نیوتن.متر می‌رسد. گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک یا گیربکس CVT، قوای نه‌چندان زیاد این ماشین را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. سهند محصولی مابین ساینا S و شاهین بوده و برای بازار اقتصادی طراحی و تولید شده است.

این ماشین شامل امکانات و تجهیزاتی همچون کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سیستم پایش باد تایرها، سنسور دنده‌عقب، دیلایت، اتولایت، ایزوفیکس و… می‌شود.

سایپا آریا

سایپا آریا

هاچبک کراس سایپا آریا، محصولی جدید و پرحاشیه از گروه صنعتی سایپا است که روی پلتفرم SP100 ساخته شده و با پیشرانه ۲ لیتری میتسوبیشی به بازار عرضه خواهد شد. این موتور، نسخه بهبودیافته سری 4G94 و محصولی از کمپانی چینی DAE است.

پیشرانه آریا به فناوری زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها و همین‌طور فناوری GDi مجهز بوده و ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۴ نیوتن.متر گشتاور را از طریق گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو می‌فرستد.

آریا از لحاظ ظاهری نسخه هاچبک شاهین به حساب می‌آید، ولی هم از جنبه قوای فنی و هم از جنبه متریال به‌کاررفته در کابین، در جایگاه بالاتری نسبت به آن قرار می‌گیرد. نسخه فول آپشن آریا به سیستم HAC، سیستم ECS، استارت دکمه‌ای، کروز کنترل، رادار نقطه کور، سنسور پارک، دوربین عقب و… مجهز است.

سایپا اطلس

سایپا اطلس

یکی دیگر از ابتکارات سایپا در سال جدید که در حقیقت فیس‌لیفت دوم تیبا به شمار می‌آید، سایپا اطلس است که در ۲ تیپ (۴ مدل مختلف) عرضه می‌شود. این ماشین هم روی پلتفرم قدیمی X200 ساخته شده و از پیشرانه M15GSI با حجم ۱.۵ لیتر و تعداد ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ استفاده می‌کند.

بنابراین موتور اطلس نیز همانند سهند، قادر به تولید ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور است. این خروجی از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی (در مدل‌های S و G) و یا گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک CVT تیپ ترونیک (در مدل‌های L و E) به محور جلو وارد می‌شود.

اطلس در مدل فول آپشن، یعنی مدل E‌ تیپ ۲ شامل امکاناتی همچون صندلی راننده ۲ حالت برقی با گرم‌کن، رادار نقطه کور، سنسور باران، شیشه عقب دودی، رادیوپخش بلوتوث بعلاوه USB‌ و AUX است که در ۳ مدل دیگر یافت نمی‌شود.

سایپا پاژ

سایپا پاژ

خودروی هاچبک کراس سایپا پاژ، محصول مشترک دو خودروساز بزرگ سایپا و ایران‌خودرو است که روی پلتفرم رنو کوئید ساخته شده و از پیشرانه ۳ سیلندر ایران‌خودرو با کد 3F02 استفاده می‌کند.

این موتور حدود ۱ لیتر حجم داشته و قادر به تولید ۷۰ اسب بخار قدرت و ۱۰۰ نیوتن.متر گشتاور است. گیربکس ۵ سرعته دستی، وظیفه انتقال قوای محرکه به چرخ‌های جلو را بر عهده دارد. پاژ یک خودروی شهری با مصرف سوخت ۵ لیتر در هر صد کیلومتر است، ولی با قدرت ۷۰ اسب بخاری به نظر نمی‌رسد بتواند از پس مسیرهای شیب‌دار برآید. البته موتور پاژ از استاندارد آلایندگی یورو ۶ پیروی می‌کند.

در لیست امکانات و تجهیزات این خودرو، مواردی همچون سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، ترمز ضد قفل، سنسور عقب، سیستم توزیع نیروی ترمز، دیلایت و… به چشم می‌آید.

سایپا-سیتروئن سیلک

پروژه M44‌ سایپا یا همان مینی کراس سیلک، نسخه ایرانیزه شده سیتروئن C3XR است که قطعات آن با همکاری شرکت دانگ فنگ تامین می‌شود. این خودرو از لحاظ جثه شبیه پژو ۲۰۰۸ بوده و از پیشرانه جدید ME16 استفاده می‌کند.

قدرتی معادل ۱۳۶ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتن.متر از سمت پیشرانه ۱.۶ لیتری از طریق گیربکس اتوماتیک دوکلاچه ۶ سرعته ، به محور چرخ‌های منتقل شده و باعث حرکت ماشین می‌شود. سیلک از استاندارد آلایندگی یورو ۶ پیروی کرده و مصرف سوخت ترکیبی آن در هر صد کیلومتر تنها ۵ لیتر است.

سیستم پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، سیستم توزیع نیروی برق، فرمان برقی، ورود بدون کلید، دوربین و سنسور عقب، تهویه اتوماتیک و… از جمله مشخصات سیلک در بخش امکانات و تجهیزات ایمنی و رفاهی هستند.

کی ام سی ایگل

یکی دیگر از خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲ متعلق به شرکت کرمان موتور است. خودروساز کرمانی پس از خرید پلتفرم سدان J4 از شرکت چینی جک، نخستین محصول خود را با نام ایگل و v,d این پلتفرم ساخته و روانه بازار می‌کند. البته گفته می‌شود یک شرکت ایتالیایی، طراحی کابین سدان ایگل را انجام داده است. با نزدیک شدن به نیمه دوم سال جاری، جزئیات بیشتری درمورد ایگل در دسترس اصحاب رسانه قرار می‌گیرد.

تازه واردان بازار ایران

با دستور توقف تولید خودروهای قدیمی و غیراستاندارد در دو سال اخیر، شرکت‌های داخلی ترغیب شده‌اند تا محصولات متنوعی را به عنوان جانشین خودروهای حذف‌شده تولید کنند. در راستای این هدف، دو خودروساز داخلی و رقیب دیرینه، یعنی ایران خودرو و سایپا دست‌به‌دست هم داده تا با تولید محصولات مشترکی مانند موتور ME16، خودروهای متنوع، استاندارد و پیشرفته‌تری را در سبد محصولات خود قرار دهند. به لطف این همکاری، اکثر خودروهای جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲ مثل ری‌را، آریا، کادیلا و TF21 دارای پیشرانه ۱۶ سوپاپ هستند که موجب بهینگی مصرف سوخت و تقویت عملکرد موتور می‌شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم تولید محتوا خودرو۴۵