هایما 8S در برابر دیگنیتی پرستیژ

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ هایما 8S در برابر دیگنیتی پرستیژ

هر سال که می‌گذرد کراس اوورهای چینی بیشتری در بازار ایران حضور پیدا می‌کنند. در دوران تحریم که شرکت‌های اروپایی، کره‌ای و ژاپنی امکان همکاری با خودروسازان ایران را ندارند، برخی برندهای چینی به صورت مستقیم یا با واسطه کماکان در ایران فعالیت می‌کنند و نمی‌توانند به این راحتی‌ها از بازار تشنه کشورمان بگذرند. شرکت هایما که از سال‌ها پیش شریک ایران خودرو شده، کراس اوور هایما 8S را به ایران خودرو داده تا به بازار کشورمان عرضه شود.

گروه بهمن نیز با شرکت دانگ فنگ قرارداد بسته تا مدل IX5 این شرکت را با برند دیگنیتی در ایران بفروشد. دیگنیتی پرستیژ جدیدترین عضو این خانواده است که از لحاظ فنی و سایر جنبه‌ها می‌تواند رقیب مناسبی برای هایما 8S باشد.

بنابراین به مقایسه هایما 8S با دیگنیتی پرستیژ می‌پردازیم تا مشتریانی که قصد خرید یکی از این دو کراس اوور چینی را دارند، با نقاط ضعف و قوت آنها به خوبی آشنا شوند و در نهایت بهترین انتخاب را انجام دهند.

مشخصات فنی

مقایسه هایما 8S و دیگنیتی پرستیژ از نظر فنی می‌تواند رقابتی نزدیک را به نمایش می‌گذارد. هرچند موتور دیگنیتی پرستیژ از لحاظ حجم و قدرت نسبت به پیشرانه هایما 8S بزرگ‌تر و قوی‌تر است، اما اختلاف وزن این دو خودرو باعث می‌شود تا از لحاظ پرفورمنس و عملکرد فنی، شاهد رقابت شانه به شانه‌ای باشیم.

هایما 8S برای به گردش درآوردن محور جلو از یک موتور توربوشارژ تزریق مستقیم به حجم ۱.۶ لیتر استفاده می‌کند. این پیشرانه قدرتی برابر با ۱۹۲ اسب بخار در ۵۰۰۰ دور در دقیقه فراهم می‌آورد. بیشترین گشتاور حاصل از موتور هایما ۸اس نیز برابر با ۲۹۳ نیوتن.متر است که در بازه ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه قابل دستیابی خواهد بود.

خوشبختانه محصول ایران خودرو برخلاف اکثر چینی‌های بازار از گیربکس دو کلاچه یا CVT استفاده نمی‌کند، بلکه به سراغ همان جعبه دنده اتوماتیک معمولی با مبدل گشتاور رفته و یک نمونه ۶ سرعته اتوماتیک را به خدمت گرفته است.

هایما 8S ایران خودرو ۱۵۶۰ کیلوگرم وزن دارد و سازنده ادعا می‌کند که برای دستیابی به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، به کمتر از ۸ ثانیه زمان نیاز دارد. اما به نظر ما دستیابی به چنین شتاب صفر تا صدی برای هایما 8S با توجه به سطح کیفی بنزین داخلی، امکان‌پذیر نیست و به احتمال زیاد مالکان این خودرو نمی‌توانند رقمی کمتر از ۹.۴ ثانیه را در شرایط استاندارد و با بنزین داخلی ثبت کنند.

در طرف دیگر این میدان، دیگنیتی پرستیژ با موتور ۲ لیتری توربوشارژ تزریق مستقیم به قدرت ۲۲۸ اسب بخار ایستاده است. این پیشرانه ۳۵۵ نیوتن.متر گشتاور را از طریق یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک مجهز به مبدل گشتاور به سمت چرخ‌های جلو می‌فرستد. پس خوشبختانه در اینجا هم اثری از گیربکس‌های دوکلاچه و CVT نیست.

دیگنیتی پرستیژ با این موتور پرقدرت می‌تواند عملکرد فنی بسیار بهتری نسبت به دیگنیتی پرایم از خود به نمایش بگذارد، اما علیرغم قدرت موتور بیشتر، قادر نیست در شتابگیری پابه‌پای هایما 8S پیش برود. چرا که دیگنیتی پرستیژ، ۲۴۰ کیلوگرم از حریف ایران خودرویی سنگین‌تر است؛ درنتیجه با وجود موتور پرقدرت‌تر، پرستیژ نمی‌تواند شتاب صفر تا ۱۰۰ کمتر از ۱۰.۵ ثانیه داشته باشد.

بنابراین اگر در مقایسه هایما 8S و دیگنیتی پرستیژ بحث شتاب برایتان مهم‌تر است، محصول ایران خودرو می‌تواند رضایت بیشتری در شما ایجاد کند. کیفیت سواری هر دو خودرو گرچه خیلی خشک نیست، اما نباید انتظار سواری خیلی نرمی را هم داشته باشید. به‌خصوص دیگنیتی پرستیژ با رینگ‌های بزرگ‌تر، کمی خشکی بیشتری در سیستم تعلیق دارد تا بهتر بتواند ابعاد بزرگ‌تر بدنه را در پیچ‌ها کنترل کنید و بادی رول را به حداقل برسانید.

هندلینگ و پایداری هر دو خودرو در شرایط عادی قابل قبول و اطمینان‌بخش است. اما در سرعت‌های بالا، ورود به پیچ و خروج از آن، پشت فرمان هایما 8S حس کمی مطمئن‌تری خواهید داشت. دیگنیتی پرستیژ نیز از لحاظ چسبندگی به جاده وضعیت مطلوبی دارد و مشکل حادی در آن دیده نمی‌شود.

مشخصات کلی

  هایما 8S دیگنیتی پرستیژ
نوع موتور خودرو خطی بنزینی خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۲ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربوشارژ توربوشارژ
قدرت ۱۹۲ اسب بخار ۲۲۸ اسب بخار
گشتاور ۲۹۳ نیوتن متر ۳۵۵ نیوتن متر
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک ۶ سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۹.۴ ثانیه ۱۰.۵ ثانیه
سرعت —– ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷ لیتر در صد کیلومتر ۸.۳ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵ یورو ۵
فرمان برقی برقی
بدنه کراس اوور جمع و جور کراس اوور متوسط
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

 

ابعاد و ظرفیت ها

  هایما 8S دیگنیتی پرستیژ
طول ۴۵۶۵ میلی‌متر ۴۷۶۰ میلی‌متر
عرض ۱۸۵۰ میلی‌متر ۱۸۷۵ میلی‌متر
ارتفاع ۱۶۸۲ میلی‌متر ۱۶۵۵ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۷۰۰ میلی‌متر ۲۸۳۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۵۶۰ کیلوگرم ۱۸۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۴۰ لیتر ۷۸۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۵ لیتر ۷۰ لیتر
قطر رینگ ۱۹ اینچ ۲۰ اینچ

 

آپشن ها و امکانات

  هایما 8S دیگنیتی پرستیژ
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند دارد ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در سرازیری دارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل پایداری دارد دارد
اتو پارک ندارد ندارد
سنسور جلو دارد ندارد
سنسور عقب دارد دارد
رادار نقطه کور دارد ندارد
رادار تغییر لاین دارد ندارد
رادار تصادف جلو دارد ندارد
رادار تصادف عقب ندارد ندارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
توزیع نیروی ترمز دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
ترمز اضطراری دارد ندارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
پدال شیفتر ندارد ندارد
اتولایت دارد دارد
چراغ روز دارد دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد دارد
گرم‌کن فرمان ندارد ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد دارد
ناوبری دارد دارد
نمایشگر هدآپ ندارد ندارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا دارد دارد
ورود بدون کلید دارد دارد
استارت بدون کلید دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی برقی راننده دارد دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد دارد
سردکن صندلی جلو ندارد ندارد
ماساژور صندلی جلو ندارد ندارد
آینه بغل برقی دارد دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد دارد
پانوراما دارد دارد
سانروف دارد دارد

طراحی ظاهری

طراحی هایما 8S

طراحی دیگنیتی پرستیژ

دیگنیتی پرستیژ با بدنه کوپه مانند خود لوکس، جذاب و همه‌پسند به نظر می‌رسد. این خودرو نسبت به نسخه پرایم تغییرات ظاهری زیادی نداشته، اما بخش‌هایی مثل سپرهای جلو و عقب و رینگ‌ها تغییر کرده تا جذابیت بیشتری برای خریدار داشته باشد. در قسمت عقب، دیفیوزر جدید به همراه سر اگزوزهای کرومی دوگانه در هر دو سمت سپر باعث شده تا حس اسپرت بودن و پرفورمنس بالا به بیننده القا شود.

اما در سوی دیگر، هایما 8S طرحی فانتزی و خشن از خود به نمایش گذاشته است. چهره این خودرو تا حد زیادی آینده‌نگرانه به نظر می‌رسد و خشونت آن می‌تواند جوانان امروزی را مجذوب کند.

در نمای جانبی محصول ایران خودرو، به جز یکی دو خط برجسته و همچنین طرح مشکی ستون C، المان مدرن و دلچسب دیگری دیده نمی‌شود و همه چیز عادی به نظر می‌رسد. اما نمای عقب قاعده بازی را تغییر می‌دهد و طرحی امروزی با استفاده از اشکال هندسی زاویه‌دار پدید آورده که جذابیت زیادی از این نما به هایما 8S بخشیده است.

در مجموع باید گفت که بسیاری از مشتریان، شمایل لوکس و مجلل دیگنیتی پرستیژ را به طراحی ظاهری اسپرت هایما 8S ترجیح می‌دهند. اما افرادی که به دنبال طراحی متفاوت، به‌خصوص در جلو و عقب ماشین هستند، به احتمال قوی با هایما ۸اس ارتباط بیشتری برقرار خواهند کرد. طرح چراغ‌های به هم پیوسته عقب، بسیار دل‌انگیز و متناسب با نمای چهره این کراس اوور چینی احساس می‌شود. چراغ‌های مه‌شکن عقب همراه با طراحی تندوتیز سپر هم باعث شده تا خشونت نمای پشتی هایما 8S بیش از سایر قسمت‌ها است.

طراحی داخلی

کابین هایما 8S

کابین دیگنیتی پرستیژ

مقایسه نمای داخلی این دو خودرو نشان می‌دهد که هم محصول ایران خودرو و هم محصول گروه بهمن طراحی کابین امروزی و زیبایی دارند. البته با توجه به اینکه سرعت پیشرفت خودروسازان چینی و تحول طراحی کابین محصولات آنها بالاست، این سبک و سیاق طراحی داخلی کم‌کم در حال قدیمی شدن است و شاید در مقایسه با محصولات جدیدی که سال ۱۴۰۲ به بازار ایران می‌آیند، خیلی مهیج به نظر نرسد.

اما به هر ترتیب هنوز هم برای مشتری ایرانی چنین طراحی‌هایی زیبا و جذاب به نظر خواهد رسید و می‌توان چند سالی این نوع طراحی را به عنوان نماهای چشم‌نواز در ایران به شمار آورد.

کابین هایما 8S با طرح شش ضلعی دریچه‌های تهویه، نوعی استایل اسپرت و جوان‌پسند گرفته است. طرح غربیلک فرمان نیز اسپرت و خوش‌دست به نظر می‌رسد و روکش چرمی آن می‌تواند حس خوشایندی به دستان کاربر دهد. اما دیگنیتی پرستیژ از نظر طراحی داخلی تفاوت چشمگیری با دیگنیتی پرایم پیدا نکرده و فقط نمایشگر پشت آمپر از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شده است.

در مجموع می‌توان نتیجه گرفت سبک طراحی داشبرد هر دو خودرو فعلا جذابیت قابل قبولی برای مشتری ایرانی دارد و بسته به سلیقه هر فرد، کابین این دو خودرو می‌تواند زیبا و دلنشین به نظر برسد.

نقطه قوت کابین دیگنیتی پرستیژ فضای جادار آن است که از فاصله محوری ۲۸۳۰ میلیمتری ناشی می‌شود. سرنشینان عقب دیگنیتی فضای پای بزرگی در اختیار دارند و حتی افراد قدبلند راحتی زیادی احساس خواهند کرد. در حالی که فاصله محوری هایما 8S کمتر از رقیب و ۲۷۰۰ میلیمتر است.

بزرگترین محدودیت هایما 8S، صندوق عقب بسیار کوچک آن است که تنها ۳۴۰ لیتر ظرفیت دارد. این فضا ۳۰ لیتر کوچک‌تر از صندوق تیبا و ساینا است. اما دیگنیتی پرستیژ از نظر گنجایش صندوق عقب وضعیت مطلوبی دارد و ۷۸۰ لیتر حجم را به کاربران و اسباب و لوازمشان اختصاص داده است.

هایما 8S یا دیگنیتی پرستیژ

طراحی عقب هایما 8S

طراحی عقب دیگنیتی پرستیژ

در انتهای مقایسه هایما 8S و دیگنیتی پرستیژ می‌خواهیم به این سوال مشتریان به صورت مختصر پاسخ دهیم که هایما 8S بخرید یا دیگنیتی پرستیژ؟

برای آنکه بتوانید از بین هایما 8S و دیگنیتی پرستیژ خودروی مناسب را بخرید، اول از همه باید اولویت‌ها و نیازهایتان را از یک کراس اوور مشخص کنید. دیگنیتی پرستیژ از لحاظ طراحی ظاهری حالت و فرم عامه‌پسندتری دارد و بیشتر به عنوان یک ماشین لوکس شناخته می‌شود. این خودرو کابین جادارتری دارد و صندوق عقب آن به راحتی می‌تواند نیازهای خانوادگی و مسافرتی را برطرف کند.

با این حساب اگر به خودرویی زیبا و خوش‌پرستیژ، با کابین جادار و صندوق عقب بزرگ‌تر و احتمالا بازار پررونق‌تر نیاز دارید، دیگنیتی پرستیژ گزینه مناسب‌تری از هایما 8S به نظر می‌رسد.

اما هایما 8S شتاب و چابکی بیشتری دارد و در زمان رانندگی هیجان بیشتری نصیب شما می‌کند. همچنین، امکانات ایمنی مدرنی نظیر رادار هشدار نقطه کور، رادار هشدار تغییر لاین، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، ترمز اضطراری هوشمند و… دارد که در دیگنیتی پرستیژ دیده نمی‌شود. همچنین نقطه قوت دیگر محصول ایران خودرو، قیمت پایین‌تر آن است که می‌تواند هایما 8S را به گزینه بهتری برای خریداران با بودجه کمتر تبدیل کند.

بنابراین اگر خرید یک شاسی بلند شهری با قیمت کمتر، شتاب بیشتر، مصرف سوخت پایین‌تر و امکانات ایمنی و سامانه‌های دستیار کمکی مدرن‌تر در اولویت شماست، هایما 8S بهتر می‌تواند به نیازتان پاسخ دهد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور