بررسی مشخصات فنی میتسوبیشی ASX‌ مدل ۲۰۲۳

۲۴ مهر ۱۴۰۲ بررسی مشخصات فنی میتسوبیشی ASX‌ مدل ۲۰۲۳

میتسوبیشی ASX در حقیقت جانشینی برای ون کوچک سایز RVR‌ بود که در ابتدای دهه ۲۰۱۰ با محبوبیت روزافزون سگمنت کراس‌اوور و شاسی‌بلند، جای خود را به یک کراس‌اوور سایز کوچک درون شهری با نام ASX داد.

نسل اول این کراس‌اوور به نعمت واردات خودرو به بازار ایران راه یافت، اما امروز نسل دوم میتسوبیشی ASX در سایه همکاری گروه خودروسازی رنو-نیسان-میتسوبیشی با مشخصاتی کاملا متمایز برای سال ۲۰۲۳ روانه بازار خواهد شد.

مزایا و معایب

+ محبوبیت و اعتبار در بازار کراس اوورهای کوچک

+ بهبود سیستم انتقال نیرو

+ قیمت نهایی رقابتی

– طراحی کپی شده از رنو کپچر نسل دوم

– انتقال قدرت به محور جلو

مشخصات فنی

میتسوبیشی ASX جانشین مدل RVR به حساب می‌آید، اما در برخی از بازارهای مقصد با نام ASX یا اوتلندر اسپرت نیز شناخته می‌شود. نسل دوم این خودرو مستقیما روی پلتفرم CMF-B HS رنو بنا شده است که با رنو کلیو، رنو آرکانا و نیسان جوک نسل دوم مشترک است.

با توجه به مشارکت مستقیم سه برند زیرمجموعه گروه خودروسازی رنو-نیسان-میتسوبیشی، نسل دوم میتسوبیشی ASX با سیستم انتقال نیروی رنو روانه بازار خواهد شد. پیشرانه مدل پایه یک نمونه ۱ لیتری ۳ سیلندر بنزینی توربو با گیربکس دستی ۶ سرعته است. تریم هیبرید ملایم با پیشرانه ۱.۳ لیتری ۴ سیلندر تزریق مستقیم توربو روانه بازار خواهد شد که از دو گیربکس ۶ سرعت دستی یا ۷ سرعت اتوماتیک دو کلاچ (7DCT) بهره خواهد گرفت. اما تریم پلاگین هیبرید (PHEV) به پیشرانه بنزینی ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر و دو موتور الکتریکی مجهز خواهد شد که یکی از این دو موتور با توان کمتر، به عنوان دینام/استارت به کار می‌رود و موتور دوم که موتور اصلی است، به عنوان نیروبخش سیستم انتقال نیرو به کار گرفته می‌شود. گیربکس به کار رفته در این مدل یک نمونه اتوماتیک منحصر به کلاس PHEV با نام تخصصی DHT و دارای چند حالت مختلف رانندگی است. باتری تریم PHEV برابر با ۱.۳ کیلووات.ساعت توان دارد.

بزرگ‌ترین ایراد وارده به میتسوبیشی ASX عدم استفاده از سیستم انتقال نیروی دو دیفرانسیل است که البته برای این کلاس و نوع کاربری آن از واجبات به حساب نمی‌آید چراکه این محصول میتسوبیشی در حقیقت یک هاچبک شهری با فضای داخلی بزرگ‌تر برشمرده می‌شود و نه یک شاسی بلند خانوادگی سایز بزرگ.

متاسفانه به دلیل نوین بودن ستاپ فنی میتسوبیشی ASX برای مدل ۲۰۲۳، هنوز اطلاعات دقیق و جزئیات فنی این خودرو منتشر نشده است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی + دو موتور برقی
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور تنفس طبیعی
قدرت ۱۴۰ اسب بخار
گشتاور ۱۴۸ نیوتن.متر
گیربکس اتوماتیک هیبرید (DHT)
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۰.۶ ثانیه
سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۳.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
فرمان برقی
بدنه کراس اوور کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۲۲۷ میلیمتر
عرض ۱۷۹۷ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۷۳ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۳۹ میلیمتر
وزن خالص —–
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۳۰۵ لیتر
حجم مخزن سوخت —–
قطر رینگ ۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی ندارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو ندارد
سنسور عقب دارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییر لاین ندارد
رادار تصادف جلو ندارد
رادار تصادف عقب ندارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی ندارد
ترمز اضطراری ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ ندارد
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما ندارد
سانروف دارد

طراحی ظاهری

طراحی میتسوبیشی ASX ۲۰۲۳

یکی از معایب ادغام بیش از حد شرکت‌های خودروسازی با یکدیگر، استفاده بیش از نیاز از تکنولوژی‌های مشترک است. به این معنا که میتسوبیشی ASX در نسل اول یک محصول نسبتا مستقل بود که حداقل از دیدگاه طراحی بر اساس استانداردها و زبان انحصاری برند میتسوبیشی روانه بازار شد. اما نسل دوم حالا کپی برابر اصل از طراحی رنو کپچر نسل دوم (Captur II) است. به عبارت تخصصی‌تر، میتسوبیشی ASX جدید نسخه لوگوگذاری‌شده یا Badge Engineer همان رنو کپچر با نشان تجاری میتسوبیشی است.

این موضوع به هیچ عنوان به معنای بد یا زشت بودن طراحی ASX یا کپچر نیست. موضوع شباهت بیش از حد و یکسان شدن دو برند با دو زاویه دید کاملا متمایز از دو قاره متفاوت است که در روح یک پلتفرم و اتاق مشترک گنجانده شده است و فرصت عرض اندام را از مهندسان برند میتسوبیشی گرفته است.

طراحی داخلی

کابین میتسوبیشی ASX ۲۰۲۳

نمای داخلی هم روایتی کاملا منطبق بر نمای خارجی است. به عبارت دیگر نمای داخلی میتسوبیشی ASX جدید با فضای داخلی کپچر مو نمی‌زند. حداقل جای شکر آن باقی است که این فضای اقتصادی به خوبی طراحی شده و با مدرنیته و تکنولوژی کافی تکمیل شده است.

نمایشگر سیستم مولتی مدیا در بخش مرکزی داشبورد با ابعاد ۹.۳ اینچ ساختاری جدید دارد که در انحصار طراحی رنو است. مجموعه نشانگرهای پشت فرمان به ابعاد ۱۰.۲ اینچ کاملا دیجیتالی است. متریال به کار رفته در نمای داخلی بیشتر از جنس پلاستیک است که اقتصادی بودن کلاس خودرو را فریاد می‌زند. هنوز مشخص نیست که میتسوبیشی ASX دقیقا در چند تریم و با چه ویژگی‌های رفاهی روانه بازار خواهد شد.

فضای درونی خودرو برای نشیمن پنج سرنشین کافی است، اما فضای صندوق با ظرفیت ۳۰۵ لیتر خیره‌کننده به نظر نمی‌رسد. با این حال در صورت خوابیدن ردیف دوم صندلی‌ها، این حجم تا ۱۱۴۹ لیتر افزایش خواهد یافت که ضمن قابل توجه بودن، برای یک کراس‌اوور بدیهی است.

قیمت میتسوبیشی ASX در بازار

نمای عقب میتسوبیشی ASX ۲۰۲۳

میتسوبیشی ASX در بازار ایران محبوبیت بیشتری در مقایسه با اوتلندر داشت که دلیل آن بدون شک در ابعاد جمع و جورتر و مناسب آن برای استفاده‌های درون‌شهری و البته قیمت خودرو بود. اگر گره سفت واردات خودرو به کشور باز شود، ورود دوباره ASX می‌تواند بار دیگر محبوبیت نسل قبل را تکرار کند. حتی اگر بهای آن استفاده از پیشرانه ۳ سیلندر توربو با گیربکس CVT باشد. رقبای میتسوبیشی ASX در بازار جهان را باید خودروهایی چون تویوتا یاریس کراس و هیوندای کونا دانست.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی